SOS...! Διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα στη Λίμνη Αμβρακία.


Από το σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου λάβαμε e-mail για ανάρτηση σχετικά με τη κατάσταση στη λίμνη Αμβρακία. Το αναρτούμε και τους ευχαριστούμε και δηλώνουμε πάντα στη διάθεση τους, αλλά και στη διάθεση όλων των συλλόγων της περιοχής μας, αναγνωρίζοντας το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρουν.
 

Κρανίου τόπος τείνει να γίνει η πανέμορφη παραλίμνια περιοχή “Xαλιάς” στο “Πελαγάκι” της Λίμνης Αμβρακίας που ανήκει στην εδαφική αρμοδιότητα της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από συνεχόμενες και εκτεταμένες αμμοχαλικοληψίες από ασυνείδητους “άγνωστους δράστες”, οι οποίοι προσφεύγουν στην εύκολη και “δωρεάν λύση”, για την εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων αδρανών υλικών από τον αιγιαλό, προκαλώντας προοδευτικά ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη καταστροφή στο περιβάλλον και στο οικοσύστημα της Λίμνης, που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000 με α/α καταχώρησης 152 και κωδικό GR2310007 SCI, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των συμπατριωτών μας.


Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, όπως και κατά το παρελθόν έτσι και τώρα με αίσθημα ευθύνης και ευαισθητοποιημένος με θέματα περιβάλλοντος απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτας κ. Νίκο Σολδάτο καταγγέλλοντας τις παράνομες αυτές δραστηριότητες κάνοντας έγκληση στους τοπικούς και περιβαλλοντολογικούς φορείς να προστατέψουν ενεργά τα εξαιρετικής ομορφιάς τοπία διατηρώντας την αυθεντικότητά τους, από ασυνείδητους δράστες που κατακρεουργούν χωρίς έλεος τη φύση στο βωμό οικονομικών συμφερόντων!


Ακολουθεί η επιστολή του συλλόγου στο Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο.

1 σχόλιο:

  1. εχουν δικιο. αλλά και πολλα ρεματα - ταφροι που ειναι γυρω απο λιμνη εχουν σκουπιδια. ευτυχως που σταματησαν τα καπνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.