Περί Ιδιωτείας - Πως οι Πόντιοι, Βλάχοι και Αρβανίτες έγιναν μειονότητα!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης

''Ιδιωτεία: Βαρεία κατάσταση ηλιθιότητας, το ανώτερο μέτρο βλακείας, διανοητική ανεπάρκεια''
Πατριώτες μου Ξηρομερίτες, την έχω κάνει ήδη. Εμιλιάνο Ζαπάτα και Φιντέλ Κάστρο βαδίζω στα χνάρια σας! Βγαίνω στο κλαρί. Ζώστηκα τα άρματα μου -παλιά μου τέχνη άλλωστε- πήρα και το λαπτόπ μου -απαραίτητο πλέον εργαλείο κάθε σοβαρής επανάστασης- και βρίσκομαι καθ΄οδόν προς το Μπούμπστο από όπου μέσω διαδικτύου θα γνωστοποιήσω το ιδεολογικό μου μανιφέστο. Ετοιμάζομαι να κηρύξω την ανεξαρτησία της Βλαχίας με πρωτεύουσα τη Παλιομάνινα και να ζητήσω τη στήριξη των φίλων μου Ποντίων και των συνονόματων μου Αρβανιτών. Η Ελλάδα ήδη μέσω του πρωθυπουργικού της γραφείου μας αναγνώρισε. Λίγο ο πρωθυπουργός μας μπερδεύτηκε, που να μάθαινε ο άνθρωπος εκεί στη ξενιτιά που βρισκόταν εξόριστος, στα αμερικανικά σχολεία, για Βλάχους Πόντιους και Αρβανίτες; Αλλά γι αυτό υπάρχουν και πληρώνονται οι σύμβουλοι! Του το είπαν και το έμαθε. Τώρα πως τριανταπέντε χρόνια στην Ελλάδα ούτε την ιστορία έμαθε ούτε τη γλώσσα δεν ξέρω. Αυτός κι ο Γιάτσεκ Γκμοχ έχουν αναγκάσει την επιστήμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά!
Αλλά για να σοβαρευτούμε:
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας Γ.Α.Παπανδρέου είναι κατά το ήμισυ Αμερικανός αφού έχει μητέρα Αμερικανίδα, είναι αμερικανοαναθρεμένος και αμερικανοσπουδαγμένος. Είναι λογικό λοιπόν ''παπαριές'' που ο Λευκός Οίκος έχει, του στιλ open goverment ή ελληνιστί «Ανοικτή Διακυβέρνηση» να τον συγκινούν ιδιαίτερα. Έτσι με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ σε επίρρωση της διαφάνειας και των νέων ηθών που επαγγελλόταν ο πρωθυπουργός, δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος, η αρμοδιότητα χρήσης του οποίου ανήκει στο πολιτικό του γραφείο . Μία εκ των υπηρεσιών που προσφέρει είναι η δημοσιοποίηση προσκλήσεων ενδιαφέροντος για την πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης στον κυβερνητικό και στον κρατικό μηχανισμό. Έτσι όσοι επιθυμούν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας συγκεκριμένο έντυπο που υπάρχει στην ιστοσελίδα.[Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους. Τώρα πως γίνεται και σχεδόν όλοι οι επιλεγέντες μέχρι τώρα είναι πρωτοκλασσάτα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εγώ δεν ξέρω! Μάλλον γιατί όλοι οι ικανοί και ξύπνιοι είναι ΠΑΣΟΚ... Ή το αντίστροφο;]
Στο συγκεκριμένο ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ υπάρχει η κατηγορία ΓΛΩΣΣΕΣ, όπου ο ενδιαφερόμενος-υποψήφιος οφείλει να επιλέξει για τη ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και για άλλες ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ που ομιλεί και χειρίζεται. Η επιλογή σε κάθε μία από αυτές τις υποκατηγορίες πρέπει να γίνει από μία λίστα που διατίθεται από τον διαδικτυακό τόπο.
Στη κατηγορία των ξένων γλωσσών λοιπόν υπάρχουν μεταξύ των άλλων και οι εξής επιλογές : ΠΟΝΤΙΑΚΑ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ, ΒΛΑΧΙΚΑ!
Κατά συνέπεια λοιπόν με τη σφραγίδα του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Πόντιοι, Βλάχοι και Αρβανίτες είναι ξένοι, δεν είναι Ελληνες. Ο γράφων λοιπόν βλάχος, καράβλαχος από πατέρα, μάνα παππού γιαγιά, τόσα χρόνια ανοήτως πίστευε ότι ήταν Έλληνας, βλάχικης καταγωγής όπως είναι ο Αθηναίος, ο Κρητικός ή ο Μανιάτης. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω το σόι μου στους μη Έλληνες. Βιώνω τη προσωπική μου τραγωδία. Είμαι εις διπλούν μειονοτικός, καθόσον είμαι και βλάχος και αρβανίτης. Θλίψη! Και καλά οι εθνικοί ευεργέτες βλάχοι, οι ήρωες της επανάστασης; Οι αδούλωτοι αρχαίοι Έλληνες - Πόντιοι και οι πολεμιστές Αρβανίτες; Ε, ήρθε η ώρα το Έθνος να μάθει τη πάσα αλήθεια από τους συμβούλους του πρωθυπουργού που έχουν την ευθύνη λειτουργίας της Ανοικτής Διακυβέρνησης. Λάθος πιστεύουν ότι είναι Έλληνες Δεν είναι!
Κλείνοντας την απίστευτα γελοία αυτή ιστορία να πω ότι οι ΄΄ιδιώτες΄΄ βρίσκονται ήδη πολύ ψηλά, στη κορυφή και από εκεί ως άλλοι Νέρωνες βλέπουν τη καταστροφή και χαίρονται. Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει για να πέσουν, να εξαφανιστούν; Άλλωστε όταν ανέβηκαν αυτές οι μαϊμούδες ψηλά, φάνηκε ο κώλος τους. Κι ήταν κόκκινος κι άσχημος! Ασε που συνεχώς έχεζε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.