Το κουτί της Πανδώρας: Τράπεζα της Ελλάδος. Η σιωπή είναι χρυσός;


Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πιο γνωστή άγνωστη Τράπεζα. Είναι η Τράπεζα των Τραπεζών. Στο μυαλό του καθενός είναι η Τράπεζα που εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, που φυλάσσει για 83 χρόνια τον ελληνικό χρυσό και καθορίζει την οικονομική πολιτική.
Είναι δηλαδή η Τράπεζα του ελληνικού κράτους. Είναι όμως;
Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είναι καν κρατική. Είναι μια ανώνυμη εταιρεία όπου το κράτος έχει ένα ελάχιστο ποσοστό. Οι μέτοχοί της μπορούν να κερδίζουν απ’ αυτήν, όπως οι μέτοχοι όλων των εταιρειών.
Και τι γίνεται όταν ο μέτοχος θέλει να κερδίζει σε βάρος των υπολοίπων;
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ελληνική;
Στα θησαυροφυλάκια της ο χρυσός φυλάσσεται το ίδιο καλά με τα μυστικά της. Ο χρυσός του οποίου πρόσφατα πουλήθηκε κρυφά μέρος του.
Τι ρόλο έπαιξε στην ελληνική κρίση;
Υπήρξαν παιχνίδια κερδοσκοπίας που υποστήριξε;
Μας ανήκει ο ελληνικός χρυσός;
Το «Κουτί της Πανδώρας», ανοίγει για το μοναδικό σημείο της Ελλάδας, στο οποίο το ελληνικό κράτος δεν έχει καμιά δικαιοδοσία.
«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται».

8 σχόλια:

  1. Δείτε την ανάρτηση

    http://mytikaspress.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html

    Αμέσως θα καταλάβετε τα πάντα και θα ξεχάσετε και κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χθεσινή ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας αποτελεί την ταφόπλακα στην μεταπολιτευτική δημοκρατία μας που εδώ και καιρό βρισκόταν σε κώμα…
    Περιθώρια αμφισβήτησης πλέον δεν υπάρχουν ακόμη και για τους εγκάθετους παπαγάλους που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν το μαύρο για άσπρο.
    Ο Γιούνκερ αποφάσισε πως τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν! Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη άποψη άλλη λύση, δίνοντας μια νέα διάσταση στην ευρωπαϊκή έννοια της δημοκρατίας και στα αδιέξοδα και επικίνδυνα διλήμματα του ΓΑΠ που έλεγε ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία.
    Το τσίρκουλο που έχουμε για κυβέρνηση φυσικά και δεν σχολίασε, άλλωστε ποιο γιουσουφάκι σχολιάζει την απόφαση του σουλτάνου του; Εκτελεί εντολές εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία προ πολλού και δεν μπορεί να ενδιαφέρεται τώρα για γελοιότητες όπως η ελευθερία της γνώμης των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χώρα πάει να καταρρεύσει και κάποιοι ακόμα και τώρα βρίσκονται στο κομματικό τους κόσμο. Αν δεν δοθεί η 5η δόση πάμε για στάση πληρωμών και αυτοί θα μας λένε για Καραμανλή, ΓΑΠ, εμείς εκείνο, εσείς το άλλο, εμείς είμαστε πατριώτες βαθμού 10 ενώ εσείς 6, ο ΓΑΠ εκείνο, ο Σαμαράς το άλλο και όλα τα κουλά.Αυτό μας έφτασε εδώ και ακόμα αμετανόητοι κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:54 μαζί σου και επαυξάνω. Κάποιοι είναι περισσότερο υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας περισσότερο και από τους πολιτικούς που κάθε φορά μας κυβερνάνε, λέγοντας ότι θέλουνε και πολύ περισσότερο πράττοντας τα μύρια όσα εναντίον και της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού πολιτισμού και της παραγωγικότητας και και και και..... Δεν θέλουνε να βλέπουνε κατάματα την αλήθεια γιατί μάλλον βολεύονται με τον ένα ή με τον άλλο. Ντροπή και αίσχος που βρίσκοντας ελεύθερο βήμα επιθυμούν να μας γυρίσουν πίσω κάποια χρόνια παλιότερα που και σκοτωνόμασταν μεταξύ μας και καφενεία χωριστά είχαμε και πολλά τέτοια γελοία. Αλλά πιστεύω πως η λεκτική ασυδοσία που επικρατεί τριγύρω, θα έπρεπε να φορολογείται, όχι το εισόδημα. Θα ξεχρεωνόμασταν σίγουρα. Και θα είχαμε και περίσσευμα. Κάποιοι από εμάς που γράφουμε στα μπλογκ (για παράδειγμα) είμαστε τα παπαγαλάκια κάποιων που θέλουν να περάσουν ότι θέλουν. Και μιλάω για ένταση και πόλωση. Αγαπητέ χειρότερα τα κάνεις γιατί κάποιοι δεν θέλουν ούτε να βλέπουν το κόμμα σου. Και οι άλλοι το άλλο. Και πάει λέγοντας. Αλλά στο τέλος τα ψηφίζουν. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι έχεις και κάποιον βουλευτή στο κινητό σου για ώρα ανάγκης, πέστου να εισηγηθεί στη Βουλή ότι αν δεν ψηφίσει το 60% των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές να ακυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως για παράδειγμα στη Γιουγκοσλαβία (που είναι 70% και όχι 60%). Αλλά δεν θα το κάνεις γιατί δεν θα βολεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μη ψηφίζουμε, να μην είμαστε πολιτικά όντα; Οι αερολογούντες δεν προτείνουν τίποτα. Αέρας και Λόγια χωρίς πολιτικό νόημα σε μια ουτοπική ψεύτικη συναίσθηση.Αν γράψουν όμως δύο τρεις φορές ακόμα θα αποκαλύψουν την κρυψίνους διχασμένη παραπλανητική προς τα έξω σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστός ο 422, λάθος ο 1144 που ειπε σωστό τον 1054 που νευριασε προφανως με τον 1036. αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ψηφίσεις τον ένα ή τον άλλο εν δυνάμει αποδέχεσαι μια πολιτική κοινή, οι πρακτικές και οι τακτικές αλλάζουν οι οποίες όμως μας οδήγησαν στο ίδιο και το αυτό αποτέλεσμα. Φτάσαμε 50 και δόξα τω θεώ τους γνωρίσαμε και τους δύο καλά. Όταν το 1987 το Ιταλικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (αριστερό κόμμα) ενέταξε την Τσιτσιολίνα στα ψηφοδέλτιά του, η οποία και εξελέγη πανηγυρικά, δεν το έκανε ούτε για να κυβερνήσει ούτε για να βγεί πρώτο στις εκλογές. Όπως είχε πεί τότε ο Νέγκρι και ο Βιτόριο Πανέλα (πρόεδρος) το κάνανε για να αναδείξουνε την κατάντια και της Ιταλικής πολιτικής σκηνής αλλά και της Ιταλικής κοινωνίας. και για θυμήσου στη γειτονική Ιταλία από πότε έχει να βγεί κόμμα αυτόνομο να κυβερνήσει. Όλο κυβερνητικοί συνασπισμοί. Αυτοί το πιάσανε νωρίς το νόημα. Εσύ φίλε μου δόξα τω Θεώ το παραμύθι το πας ακόμα καλά. Βλέπεις παντού φαντάσματα και μιλάς για ουτοπικές συναισθήσεις και διχασμένες σκέψεις. Αυτό για το οποίο μιλάω εγώ λέγεται Γιούνκερ και απαίτηση υπογραφής και από τα 2 αυτά κόμματα που μας κυβερνάνε όλη μας τη ζωή (με διαφορετικά ονόματα αν αυτό σου λέει κάτι) του Μνημονίου 2. Άσε που λίγο πολύ είπε ότι δεν τους παίρνει και να μιλάνε και να κάνουν και κουμάντο. Δεν ξέρω τι γραμμή θα πάρεις από το κόμμα σου μέχρι να απαντήσεις, αλλά σκέψου να βάλεις και κανένα Βεργή στη Βουλή. Ή ρίχνουμε το επίπεδο. Ποιό επίπεδο? Όποιος σοβαρός έχει μείνει από τα 2 μεγάλα κόμματα δεν διανοείται να μιλήσει καν. Απλά αν ήμασταν στην Ιαπωνία θα έκαναν χαρακίρι. Και για πες μου. Τόσα χρόνια που τους ψήφιζες, για να υπάρχει σταθερότητα πολιτική κλπ κλπ τι κατάλαβες. Ξέχασα, το Πασοκ φταίει για όλα. Ή η ΝΔ. Ανάλογα με το ποιόν θα καθίσεις φταίει ο ένας ή ο άλλος. Ήμαρτον!!!! Σε προκαλώ να παραθέσεις έστω ένα στοιχείο που να βγάζει λάδι το ένα κόμμα. Ένα στοιχείο. Τη λογική του ολίγον έγκυος δεν τη δέχομαι. Προχθές είχε Πρετεντέρη. Χθες δεν ξέρω. Σήμερα θα έχει κάτι άλλο. Όταν πάρεις γραμμή από τους δικούς σου, σε περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την Μεταπολίτευση και μετά στο Ελληνικό Κράτος εγκαταστάθηκαν αργά και σταθερά με προοδευτική και ενίοτε αριστερή επίφαση ο άκρατος λαϊκισμός ,εκχυδαϊσμός της Δημοκρατίας που κατά τ'άλλα εδραιωνόταν και διευρυνόταν ,η δήθεν συμμετοχική αντίληψη που μετατράπηκε στο «νταβατζιλίκι» εργατοπατέρων συνδικαλιστών της τραγιάσκας και...
    αγροτοσυνεταιριστών ,η άποψη ότι η ανεργία αντιμετωπίζεται με εκατοντάδες χιλιάδες αναξιοκρατικούς διορισμούς στο στενό και δημόσιο τομέα και όχι μέσα από μια αναπτυξιακή διαδικασία. Προστέθηκε ακομα η αντίληψη ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να έχεις τις κατάλληλες διασυνδέσεις ,ότι τα Κρατικά Ταμεία είναι μια «μυθική οντότητα» όπου πάντα υπάρχουν χρήματα ,ότι είναι «μαγκιά» να κλέβεις το Κράτος δια της συνεχούς ,προκλητικής φοροδιαφυγής και της προκλητικής κατασπατάλησης των καλλιεργειών. Έτσι φτάσαμε στην Κρίση ,παριστάνοντας ακόμα και τώρα ότι δεν έχουμε καταλάβει πως φτάσαμε σε αυτό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.