Ζητείται ελπίς!!!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Ο γνωστός καθηγητής τού Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κ. Νίκος Κοτζιάς γράφει, χθες στην ''Ελευθεροτυπία'', για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τις (μη) ενέργειες του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα.
''Η πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να εμποδίσει την Ελλάδα να ασκήσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Η πρώτη και κυριότερη πράξη της είναι να τα παγώσει. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Παραδέχτηκε ότι δεν κάνει άσκηση διεθνών δικαιωμάτων της χώρας (λες και πρόκειται για την προίκα της), όχι μόνο διότι θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά διότι κάτι τέτοιο θα ενοχλήσει την Τουρκία. Προκειμένου η κυβέρνηση να δικαιολογήσει τη διαφαινόμενη παραίτηση από τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, δήλωσε ότι η ΑΟΖ στην Ελλάδα έχει καταντήσει «μια μόδα» της οποίας δεν πρόκειται να κάνει χρήση.''
Η υποτίμηση δημοσίως της ΑΟΖ ως «μόδας» σημαίνει βαθιά υποτίμηση του θεμέλιου της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που είναι το διεθνές δίκαιο. Δεν γνωρίζω καμία άλλη κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας που να μιλάει με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο για το διεθνές δίκαιο, όπως αυτή την εποχή η ελληνική. Να χαρακτηρίζει το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης, θεμέλιο της οποίας είναι και η ΑΟΖ, ως «μια μόδα», στην οποία δεν θέλει να προσχωρήσει. Να παραιτείται από τμήμα της ΑΟΖ, σε αντίθεση με την Κύπρο, καθώς και τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.
Προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει την απίστευτη αυτή υποχώρησή της προχωρεί σε δύο ελιγμούς: Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ερευνών στο Ιόνιο, έτσι ώστε να καλυφθεί η ουσιαστική παραίτηση από την ελληνική κυριαρχία στα νότια του Καστελόριζου και πιθανά της Κρήτης. Ο δεύτερος ελιγμός είναι το μέγιστο ψέμα που ειπώθηκε από τα χείλη της, σύμφωνα με το οποίο στη Μεσόγειο η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ έχουν την ίδια έκταση (η μία έχει ακτίνα 12 μίλια, ενώ η άλλη 200). Δεν γνωρίζω καμία απόφαση διεθνούς δικαστηρίου, κανέναν ευπρεπή επιστήμονα που να λέει τέτοιες ανοησίες παρά μόνο την Τουρκία.
Για τη μεν Τουρκία αντιλαμβάνομαι την επιδίωξη της να οδηγήσει την Ελλάδα σε πάγωμα, ακόμα και παραίτηση από τα δικαιώματά της. Να τα παγώσει και αν είναι δυνατόν να την υποχρεώσει ακόμα και σε παραίτηση. Αλλά να υιοθετείται η τουρκική θέση ως ελληνική προκειμένου να «μην επιβαρυνθούν οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες», όπως ειπώθηκε, δεν είναι απλά ένας ελιγμός σε μια διαπραγμάτευση, αλλά η προκαταβολική παράδοση στις απαιτήσεις της άλλης πλευράς που πέτυχε να μην συμπεριληφθεί το Καστελόριζο στις διαπραγματεύσεις.
Η παραίτηση από δικαιώματα και η κατάτμηση του ελλαδικού χώρου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τουρκίας είναι στάση φοβισμένου και όχι κυρίαρχου. Διαπραγματευτικά, αυτή η παραίτηση αποτελεί συνέχεια της στάσης που κράτησε η κυβέρνηση στο μνημόνιο. Τότε που οι υπουργοί των Οικονομικών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωναν δημόσια ότι όποιος έχει χρέη δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. Δεν έχω ακόμη καταλάβει, όμως, ως προς την ΑΟΖ ποιο είναι το χρέος μας απέναντι στην Τουρκία. Μήπως ότι θα αποσύρει τις παρανομίες και προκλήσεις της περί γκρίζων ζωνών αν η Ελλάδα παραιτηθεί από τον διεθνή νόμο και τα δικαιώματά της; Αυτό που επίσης δεν έχω υπόψη μου είναι πότε συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο ή το Κοινοβούλιο και αποφάσισε αυτή τη «μοδάτη» παραίτηση.''

Σχόλια.
Αυτά λοιπόν γράφει ή μάλλον καταγγέλλει ο Καθηγητής Κοτζιάς.... Ε και; Εμας τώρα μας ενδιαφέρει η μοιραία καμαριέρα του ερωτύλου Ντονινίκ! Εκτός αυτού ποιός είναι αυτός ο Κοτζιάς δηλαδή που αμφισβητεί την αυθεντία του Φον Δρούτσα; Κοτζαμάν υποψήφιο λέκτορα στα Πανεπιστήμια του Βελγίου και συμβούλους εξωτερικής πολιτικής τύπου Άλεξ Ρόντου τους αμφισβητεί ο Κοτζιάς; Και πόση σημασία δηλαδή έχει που δεν πήρε την άδεια του κοινοβουλίου ή τουλάχιστον του υπουργικού συμβουλίου για να παραιτηθεί από τα δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, προκειμένου -άκουσον, άκουσον- να μη στεναχωρήσουμε τους πασάδες της Άγκυρας!
Αφού έχει τη στήριξη των συμβούλων οι οποίοι βεβαίως αμείβονται πλουσιοπάροχα γι αυτό ,όπως γράφει κι ο πρέσβης Δασκαρόλλης. Από την άλλη μεριά τι κάνει ο άλλοτε κραταιός ''κόκκινος Πάνος'' Παναγιωτόπουλος, τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής της Ν.Δ.; Μήπως έχει κουραστεί και πρέπει να πηγαίνει; Μέχρι πότε θα αφήνουμε το απόλυτο τίποτα να χειρίζεται την εξωτερική πολιτική της χώρας; Ένας ανεπαρκής κατρουλής, ορντινάντσα των ξένων συμβούλων του ΓΑΠ παραχωρεί τα κατοχυρωμένα διεθνώς δικαιώματα της χώρας με συνοπτικές διαδικασίες και τεράστια ψεύδη. Οι Κοτζιάς - Δασκαρόλλης ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: ''Προδοσία'' Ποιος επιτέλους θα μας προστατέψει από αυτούς τους τυχάρπαστους νάνους; Ποιος θα σταματήσει τη προδοσία αυτή;
Ζητείται ελπίς!!!

Υ.Γ.  Το ποιος είναι ο Καθηγητής Κοτζιάς βέβαια μπορείτε να το δείτε στο πιο κάτω σύνδεσμο.

3 σχόλια:

  1. Μη μπερδεύετε τον γιωργακη με αοζ, αιγιαλιτιδες και τέτοια. επιτηδες το κανετε;

    Μπηκε προχθές σε ένα κατάστημα :
    - «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο.
    - «Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε…»
    - «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα… Σε τι χρώμα βγαίνει;»
    - «Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!»
    - «Ωραία, δώστε μου τότε μια… γαλάζια!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΓΝΩΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΑΧΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

    Μπηκε προχθές σε ένα κατάστημα ο Καραμανλής :
    - «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο.
    - «Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε…»
    - «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα… Σε τι χρώμα βγαίνει;»
    - «Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!»
    - «Ωραία, δώστε μου τότε μια και βάλτε και μία κοκορέτσι!!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το άλλο με τον τοτο....
    ολοι στις λαδοκολλες του εισαγγελεα και της βουλης ειναι πρασινα μπουμπουκια.
    όπως σοσιαληστικα στρος,
    ο εισαγγελεας καν.

    το θεμα ειναι οτι ο ηλιθιος σεμνος και ταπεινος εχασε τη ιστορια να τους βαλει στη ψιρού.
    τωρα θα μπουν μονοι τους. βλεπε προσφατα σιμητη καστανιδη κλπ.[τα διαπλεκομενα καναλια πασοκ το εθαψαν]. φτου ηλιθιε καραμανλη, φοβηθηκες εμφυλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.