Ρίξιμο των καπνοπαραγωγών της Αιτ/νίας. Τυχαίο;


Θεσσαλονίκη 25 Ιουν 2011
Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου

Διαβάσαμε σε ανακοινώσεις ότι επιτέλους οι καπνοπαραγωγοί της Αιτωλ/νίας θα πληρωθούν μέχρι αρχές Ιουλίου, τις ενισχύσεις του μέτρου 144. Πότε έλεγαν τον Μάιο πότε τον Ιούνιο, κάποια στιγμή όμως θα πλήρωναν θέλανε δεν θέλανε. Επερωτήσεις έκαναν βουλευτές από πολλούς νομούς. Όλα φαινομενικά καλά θα έλεγε κάποιος, αλλά όμως αλλού είναι το ζήτημα σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του Υπουργείου.
Η πρώτη πληρωμή ενίσχυσης, βλέπουμε ότι αφορούσε 12456 από τους 41.460 δικαιούχους. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα και επιλέχθηκαν ΛΕΝΕ.. με τυχαία σειρά. Το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των ανωτέρω ανέρχονταν στα 28,1 εκ €.
Από τους παραπάνω 12456 δικαιούχους, οι Αιτωλοακαρνάνες καπνοπαραγωγοί που πήραν ενίσχυση τον Απρίλη ήταν 1263 και πήραν 2,7 εκ ευρώ. Φώναζαν οι αγρότες μας στα χωριά του Ξηρομέρου για ακατανόητη αντιμετώπιση σε σχέση με άλλους αγρότες από άλλους νομούς, που ίσως ΕΙΧΑΝ τύχη !!!!. Αυτοί έκαναν ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Εμείς ψήσαμε κοτόπουλο σούβλας αντί αρνί. Με τα στοιχεία που αναλύω βλέπουμε ότι είχαν δίκιο που φώναζαν για ανισοκατανομή. Υπήρχαν διάφορα χωριά πχ του Ξηρομέρου που δεν …έτυχε!!! σε κανέναν σχεδόν η ενίσχυση ή πήραν πολλοί λίγοι;
Πως τελικά έγινε η επιλογή των πρώτων δικαιούχων; Μα τέτοια γκαντεμιά αδερφέ μου;

Αν κάνουμε αναγωγή στα στοιχεία θα δούμε: 

α. Οι ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ λένε... ΤΥΧΑΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΤΑΝ 1263. Το 10% ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (Απόδειξη. Από τους 12456 το 10% = 1245, δηλαδή το ίδιο περίπου με τους 1263 που πήραν ενίσχυση).
β. Παρακάτω θα δούμε για τους καπνοπαραγωγούς της Αιτωλνίας που είναι και οι περισσότεροι αναλογικά με τους άλλους νομούς στην Ελλάδα και όχι το 10%, ότι αδικήθηκαν όπως φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία. Στις Αρχές Ιουλίου λοιπόν θα δοθούν οι ενισχύσεις στους υπόλοιπους 29004 σε όλη την Ελλάδα από τους οποίους οι 7059!!! είναι Αιτωλοακαρνάνες. Δηλαδή ένας (1) στους τέσσερις (4).
γ. Αποδεικνύεται επομένως ότι ήταν πολύ "άτυχοι" και "γκαντέμηδες" οι καπνοπαραγωγοί της Αιτωλνίας στην αρχική με "τυχαία σειρά" κατανομή του Απριλίου και έπιασαν ποσοστό 1 Αιτωλοακαρνάνας προς 10 λοιπούς. Και σήμερα που τελειώνουν τα βάσανα βλέπουν ότι αυτοί έμειναν τελευταίοι στην πληρωμή. Τι έχετε να πείτε; Γιατί έμειναν στο τέλος για να πληρωθούν οι περισσότεροι Αιτωλοακαρνανες, ενώ από άλλους νομούς πήρανε τις ενισχύσεις πιο γρήγορα; Γιατί η Πιερία ή η Ξάνθη ή το Κιλκίς μοίρασαν πιο πριν τις ενισχύσεις; Δεν το λέω εγώ. Τα στοιχεία σας το λένε!!!!!! Μας έφαγαν στη στροφή οι άλλοι νομοί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.