5 αξέχαστες μέρες στον όμορφο Μύτικα.


Αγαπητοί φίλοι

Με την επιστολή μου στο ιστολόγιό σας τον περασμένο μήνα (http://mytikaspress.blogspot.com/2011/07/blog-post_7523.html), εξέφραζα παρά-πονα, σχετικά με την δυσκολία που αντιμετώπιζα, στο θέμα της εύρεσης ενός δωματίου, για ολιγοήμερες διακοπές, στο όμορφο χωριό σας.
Σήμερα, γράφω αυτή την επιστολή, θέλοντας να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για την απίστευτη φιλοξενία που μου προσφέρατε. Ναι! Κατάφερα τελικά και μέσω κάποιων γνωστών, βρήκα δωμάτιο και πέρασα πέντε αξέχαστες μέρες στον Μύτικα! Η αλήθεια είναι, ότι δεν περίμενα πολλά πράγματα με την επίσκεψή μου στο χωριό σας. Διαψεύστηκα όμως. Η άποψη που είχα εκφράσει στην προαναφερθείσα επιστολή, ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διαφημίσουμε τον τόπο μας, ενισχύθηκε. Αξίζει τον κόπο, ακόμα περισσότεροι να μάθουν, τόσο για τις ομορφιές του χωριού σας, πολύ περισσότερο όμως, να ζήσουν και να γνωρίσουν από κοντά, τους υπέροχους ανθρώπους, που κι εγώ συνάντησα! Λένε, ότι μια κοινωνία ξεχωρίζει από τον καθρέφτη της, που είναι οι άνθρωποι. Ο δικός σας καθρέφτης, είναι πεντακάθαρος! Χάρηκα ιδιαίτερα, όταν διαπίστωσα και έμαθα, ότι τα πάντα που προσφέρονται στον Μύτικα, αναφέρομαι σε βρώσιμα αγαθά, αποτελούν κομμάτι της ντόπιας, της Αιτωλοακαρνανικής γης. Οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών, διατηρούνται σε επίπεδα, που δεν καθιστούν το όνειρο για ολιγοήμερες διακοπές, μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, απαγορευτικό. Με χαρά μου επίσης διαπίστωσα, ότι διάφορες εργασίες, βρίσκονται σε εξέλιξη, εργασίες που σχετίζονται με τις υποδομές, για την επέκταση του τουρισμού, στον Μύτικα. Εύχομαι, όλα αυτά, να μην αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του Μύτικα και να παραμείνει ένας τόπος καθαρός και αγνός, για να προσφέρει στον επισκέπτη του την δυνατότητα, να θέλει να τον επισκεφτεί ξανά και ξανά, όπως κι εγώ. 
Θα ήταν παράλειψή μου, εάν στο σημείο αυτό, δεν έκανα μια ειδική αναφορά, στους ανθρώπους που με φιλοξένησαν. Έμεινα για πέντε νύχτες, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του κ. Θ. Νταή. Ομολογώ, ότι δεν περίμενα να συναντήσω αυτό που τελικά συνάντησα. Δωμάτια πεντακάθαρα, επιπλωμένα με γούστο και υψηλή αισθητική, που προσφέρουν στον επισκέπτη τους, τα πάντα. Ένιωσα, σαν να επισκέπτομαι το σπίτι μου κι όχι έναν χώρο φιλοξενίας του τύπου ξενοδοχείο. Το δωμάτιο που νοίκιασα, προσέφερε τα πάντα που χρειάστηκα. Λένε ότι οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κρίνουν τον πρωταθλητή. Σ’ αυτές τις λεπτομέρειες, τα δωμάτια του κ. Νταή, κέρδισαν το πρωτάθλημα στην καρδιά μου! Σημαντικότερο όμως όλων είναι, η σχέση που ανέπτυξα με τους ιδιοκτήτες του καταλύματος. Φεύγοντας από τον Μύτικα, ένιωσα, ότι αποχωριζόμουνα την οικογένειά μου. Θωμά, σ’ ευχαριστώ για όλα. Εύχομαι, να έρθει και πάλι ο καιρός, που θα ξανασυναντηθούμε. Επίσης, θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μου, εάν δεν έκανα μια ειδική αναφορά, στην αρχόντισσα του Μύτικα. Αναφέρομαι στην κα Βάσω Νταή. Μια γυναίκα, που πιστεύω ότι τίποτα δεν έχει καταφέρει τυχαία στην ζωή της. Ξέρετε γιατί; Γιατί σπάνια θα συναντήσετε ανθρώπους, όντας ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης, να δουλεύουν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, ενώ θα μπορούσαν άνετοι κι ωραίοι, να το παίζουν δήθεν… Κυρία Βάσω, χαίρομαι πραγματικά που σε γνώρισα. Δεν έχω ξανασυναντήσει ανθρώπους, με την δική σου ευαισθησία, αγάπη, ζωντάνια και σοφία. Εύχομαι να είσαι γερή και να συνεχίζεις να κυνηγάς το καλύτερο για τον τόπο και τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα. 
Τέλος, εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου mytikaspress, υγεία, έναν καλό χειμώνα και κυρίως, υπομονή. Καλή αντάμωση αγαπητοί φίλοι και καλή δύναμη σε όλους. 

Με εκτίμηση 
Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.