Παρουσίαση βιβλίου ''ΑΛΥΖΙΑ'' στη Κανδήλα.


Η τρίτη σε σειρά, μετά αυτές του Αγρινίου και της Αθήνας, παρουσίαση του βιβλίου ''ΑΛΥΖΙΑ'. Η περιοχή της Κανδήλας από την προϊστορία έως το τέλος των αρχαίων χρόνων. Τα τεχνικά και οχυρωματικά έργα'', έγινε τη Παρασκευή 12/8 στην έδρα του πρώην Δήμου Αλυζίας τη Κανδήλα.
Ο συντονιστής της παρουσίασης κ. Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Γλωσσολογίας - τ. Προϊστάμενος Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών - αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στους ομιλητές.


Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος του τομέα πολιτισμού του Δήμου Ξηρομέρου κα Κωστούλα Κουμανδράκη Σαμάρα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Λύτρας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κανδήλας κα Δήμητρα Καραπιπέρη και ο Προέδρος της Ένωσης Αλυζιών Θεόδωρος Φ. Λιότσος. Το βιβλίο παρουσίασαν: ο Λαμπρινουδάκης Βασίλειος, ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αρχαία Αλυζία και στη σημαντικότητα του βιβλίου στην ανάδειξη της, η κ. Ολυμπία Βικάτου, Προϊσταμένη της ΛΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία επικέντρωσε την αναφορά της στο περιεχόμενο του βιβλίου και ανάλυσε τα σημεία που το κάνουν πραγματικά σημαντικό, ακολούθως λίγα λόγια από τον συγγραφέα Ιωάννη Μόσχο και αμέσως μετά αντιφώνησε ο Μουρκούσης Βασίλης, υπεύθυνος τύπος και εκδόσεων της Ένωσης Αλυζιών και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης, οι πολιτευτές Ν. Καραπάνος και Β. Τσαμπιέρη. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Αρχαιολόγος Λουδοβίκος από τη Γερμανία ο οποίος πραγματοποιεί ανασκαφές εδώ και 20 χρόνια στη Πάλαιρο, καθώς και ο Συμβολαιογράφος Σ. Ρούσσης. Η παρουσία του κόσμου ήταν τέτοια που η αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος ήταν ασφυκτικά γεμάτη.


2 σχόλια:

  1. me 4 fwtografies kyrie diaxeirista den pas pouthena..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια οτι και να λετε τετοιες δραστηριοτητες και εκδηλωσεις ειναι προς επαινο.
    Συγχαρητηρια στους εκδοτες και συγγραφεις του βιβλιου!!
    Ενα πραγμα δεν καταλαβα. Προς τι οι τοσοι χαιρετισμοι απο διαφορους φορεις-μαιντανους απλως και μονο για να κανουν αισθητη τη παρουσια τους, οπως και οι πολιτευτες που παιρνουν σβαρνα τετοιες εκδηλωσεις προς αγραν ψηφω αντι να κρυβωνται.
    Και παλι ευγε στη προσπαθεια για το βιβλιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.