Επίτιμος δημότης Ξηρομέρου ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.


Επίτιμος δημότης του Δήμου Ξηρομέρου ανακηρύχθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, ο Ακαδημαϊκός καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στον Αστακό.
Στην εκδήλωση επιδόθηκε στον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη το χρυσό κλειδί του Δήμου καθώς και τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στα γράμματα και τον Πολιτισμό.
Η τελετή άρχισε με καλωσόρισμα από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κουμανδράκη Σαμαρά Κωνσταντίνα, η οποία ήταν και συντονίστρια της εκδήλωσης και στη συνεχεία ο αναπληρωτής καθηγητής γλωσσολογίας και τ. Προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός εξήρε το πολυετές και πολύπλευρο έργο και τη σημαντική προσφορά του κ. Μπαμπινιώτη στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού και ειδικότερα σε ότι αφορά στην ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας, τονίζοντας τη σημασία της παρακαταθήκης του, τόσο σε τοπικό και πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ακολούθως αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλη Μουρκούση, η απόφαση και το σκεπτικό του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του Γ. Μπαμπινιώτη σε επίτιμο δημότη της πόλης.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς προσέφερε στον Γ. Μπαμπινιώτη τον το χρυσό κλειδί του Δήμου καθώς και τιμητική πλακέτα, λέγοντας ότι οι Ξηρομερίτες νοιώθουν χαρά και περηφάνια για τον συνδημότη Μπαμπινιώτη που είναι παγκοσμίως γνωστός και βοηθάει πάντα το Ξηρόμερο. 
Στην ομιλία του ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους νέους συνδημότες του για την ιδιαίτερη τιμή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί συμπολίτες αισθάνομαι ότι δέχομαι τη μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει και θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την τιμή που κάνατε για μένα, για την οικογένεια μου, για την καταγωγή μου και δέσμευση δική μου είναι από θέση ευθύνης να βοηθήσω και να συνεργαστώ στο χώρο της παιδείας, της γλώσσας, της ανάπτυξης, τον πνευματικό χώρο».


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η γλώσσα είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω απ’ όλα, η γλώσσα είναι αξία», σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης και τόνισε, απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες: «Τη γλώσσα και τα μάτια σας». Και κατέληξε: «Πάντα έλεγα και το λέω ότι κατάγομαι από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Η καταγωγή μας είναι ταυτότητα».

Πηγή: ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.