Αυτοί θα κάνουν καμία θυσία;


Γράφει ένας αναγνώστης.

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ. 2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ. 3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα. 4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο. 5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. 6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ. 7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν. 8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές. 9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως. 10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο. 11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες. 12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους. 13. Τηλεφωνική ατέλεια. 14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 15. Δωρεάν διόδια. 16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.

9 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΤΟΙ...

    Οι δημόσιοι φορείς δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι αυτό και είναι τραγικό σφάλμα να ζητάμε, όταν υπάρχει ένα προβλημα, την δημιουργία ενός δημόσιου φορέα για να το λύσει. Διότι αν το λύσει θα πρέπει να διαλυθεί και αυτός. Εχετε ποτέ δεί κάποια κρατική οντότητα να καταργείται; Ο Οραγνισμός για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαίδας υπάρχει ακόμη. Η Λίμνη δεν υπάρχει εδω και πάνω από 100 χρόνια! Οπως και ο Οργανισμός αποκατάστσης σεισμοπλήκτων Θεσ/νίκης. Το πρόβλημα συνήθως διαιωνίζεται για να μην καταργηθεί ο φορέας. Γι αυτό και τώρα η κυβέρνηση, με την στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, μάχεται με χέρια και με δόντια να διασώσει ό,τι μπορεί από το δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με αυτό κυβέρνησαν τόσα χρόνια (με το δημόσιο)και με αυτό θέλουν να προχωρήσουν. το κράτος μπορεί να πτωχεύσει, εκλογές όμως θα ξαναγίνουν. και αυτοί θα είναι εκεί για να μας ζητήσουν την ψήφο μας. αυτή τη φορά για την ανοικοδόμηση της χώρας. ούτε στην αμερική δεν δίνονται τόσες "επιχειρηματικές" ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι βεβαια να μην ξεχασουμε να πουμε οτι ολο αυτο το Δημοσιο-τερας ,στο μεγαλυτερο μερος του ειναι εργο ΠΑΣΟΚ....ειδικα την δεκαετία του '80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6.10 μπορείς να μου πεις που ακριβώς κολλάει αυτό που λές? Είδες φως και μπήκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κολλαει και παρακολλαει...για να δουμε ποιοι ειναι αυτοι που δημηουργησαν αυτο το Δημοσιο-τερας.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ 9:13 ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ ΕΤΣΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΦΟΥΛ....Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε διαχειριστα ανέβασα χθες το βραδυ ένα σχολιο και δεν έχει μπει ακόμη.θα ήθελα να ξέρω αν θα κοπεί λόγω υβριστικου ή συκοφαντικου περιεχόμενου. Με εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση από ένα έλεγχο που έκανα έχουν μπει. Δεν κόπηκε κανένα γιατί δεν υπήρχε λόγος να κοπεί κάποιο.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6.10 καληνυχτα. μονοψηφιο εχει το πασοκ στις δημοσκοπησεις και η νδ εχει παραμεινει στα ιδια και λιγοτερα μετα τον καταποντισμό των προηγούμενων εκλογών. και αφού το πασοκ είναι μονοψήφιο ποιός παίρνει τη διαφορά? ο κανένας, αν παρακολουθείς. που σημαίνει φίλε ότι δεν παρακολουθείς τι συμβαίνει στην κοινωνία. οπότε άσε τα πασοκ και νδ (γιατί σε βλέπω κάργα νδ) και αυτού του είδους τα σχόλια όταν η συζήτηση είναι άλλη. γιατί το θέμα αφορά τους βουλευτές στο σύνολό τους και όχι τους βουλευτές του πασοκ μόνο. το 'πιασες το νόημα της συζήτησης. αυτωνών το κεφάλι θέλει ο κόσμος. ολωνών. καληνύχτα ....... η ζωή έχει πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε διαχ ξεχασες στα προνομια-σκανδαλα να αναφερεις και τα κατωθι. συμπληρωνω.
    17] τις σιναγριδες και τους ροφους που εχουν φαει απο τα ρουσφετια διορισμους.
    18]τις περδικες και λαγους για τον ιδιο λογο.
    19]Τα κανισκια με κουραμπιεδες για τον ιδιο λογο.
    20]τις ταχα συσκεψειες για αναπτυξι στα παραλιακα κεντρα που τρωνε και πινουν με τους κολητους τους και μετα περνανε το λογαριασμο στο δημοσιο.
    Ειναι τοσο λιγουριδες που ακομα και ενα μηχανημα φαξ αξιας 50 ευρο που ο καθενας μπορει να εχει σπιτι του, ψηφησαν να τους το δινει η βουλη μαζι με κομπιουτερ κλπ.
    Μα καλα πριν γινουν βουλευτες δεν ειχαν τηλ, κομπιουτερ,αυτοκινητο κλπ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.