Αμετανόητοι και Επικίνδυνοι.



Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

28η Οκτωβρίου σήμερα, επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ των Ελλήνων στον Γερμανό εισβολέα και οι συνειρμοί αναπόφευκτοι. Ένας ολόκληρος λαός με προεξάρχοντα τον μη δημοκρατικά εκλεγμένο κυβερνήτη του αρνήθηκε να παραχωρήσει τα όσια και ιερά στο φασίστα Γερμανό Χίτλερ, που τον ακολουθούσε η συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού στην άφρονα προσπάθεια του να καθυποτάξει τον κόσμο. Πολέμησαν ως ήρωες και δεν παραδόθηκαν. Αφού ταπείνωσαν τους Ιταλούς του κομπορρήμονα Μουσολίνι, αντιστάθηκαν με τα σώματα τους στις τεθωρακισμένες ορδές των Γερμανών κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων των εθνών.
Στον αντίποδα σήμερα ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός με εκκωφαντική πλειοψηφία, παρέδωσε τη χώρα σιδηροδέσμια στους Γερμανούς και το ΔΝΤ. Χωρίς να πολεμήσει, χωρίς να αντισταθεί, χωρίς να διαπραγματευθεί παραχώρησε την εξουσία, την εθνική μας κυριαρχία στους ΡΑΙΧενμπαχ. Εκλέχτηκε με κύριο σύνθημα το γραμμένο πλέον στην ιστορία ΄΄Λεφτά Υπάρχουν΄΄ το οποίο τα γεγονότα που ακολούθησαν το διέψευσαν και στη συνέχεια ότι επισήμως δηλωνόταν μετά μικρό χρονικό διάστημα δεν ίσχυε. Η αποθέωση του ψεύδους! Δεν πρόκειται να πάμε στο ΔΝΤ κραύγαζε ο Πρωθυπουργός, δεν θα μπούμε στα σαγόνια τους. Και πηγαίναμε, ως η μόνη λύσις! Δεν θίγονται οι μισθοί και οι συντάξεις έλεγαν ο πρωθυπουργός, ο Παπακωνσταντίνου, ο Λοβέρδος και τις πετσοκόβανε! Και βγάζανε συνέχεια φορολογικά νομοσχέδια, έντεκα τον αριθμό νομίζω, σχεδόν κάθε μήνα! Δεν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, δεν ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας, δεν, δεν, δεν και γινόταν το αντίθετα. Και βάζανε τέλη ακίνητης περιουσίας! Το μνημόνιο μας σώζει από τη φτώχεια και τη χρεωκοπία τέλος στα μέτρα! Για να έλθει, μετ ου πολύ, το μεσοπρόθεσμο το οποίο μας ξανασώζει κι εν τω μεταξύ αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας την αναδιάρθρωση, την επιμήκυνση ή αλλιώς κούρεμα το οποίο είναι η καταστροφή της χώρας δια στομάτων, Πρωθυπουργού, υπουργού οικονομικών και άλλων μεγαλόσχημων της κυβέρνησης. Και βάζανε και Κεφαλικούς Φόρους – από εποχής Τουρκοκρατίας είχε να εμφανιστεί αυτός ο φόρος!
Και ω του θαύματος πάλι θριαμβεύσαμε, νενικήκαμεν Έλληνες, νενικήκαμεν! Κι από κοντά τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, σύντροφοι στα χρόνια της διαπλοκής και της ληστείας της χώρας. Πήραμε την αναδιάρθρωση 50% μάλιστα μεγάλη, μεγάλη! Και τωρα τα κεφάλια κάτω είπε ο ολίγιστος πρωθυπουργός, δουλειά και μόνο δουλειά. Κι οι τροϊκανοί πρέπει να εγκατασταθούν εδώ για ποιό λόγο να πηγαινοέρχονται;
Καλά αγαπητοί μου τι γίνεται εδώ πέρα; Ο ελληνικός λαός θεωρείται τόσο ηλίθιος ή εντελώς μαλάκας; Δε μπορεί βρε παιδί μου κάτι συμβαίνει. Αυτό είναι τρέλα! Δεν μπορεί να μη καταλαβαίνουν!
Ανθρωπέ μου, καλέ μας άνθρωπε που βρίσκεσαι; Που κατοικείς; Είσαι Ελλάδα; Να πληρώσουμε τους φόρους δεν έχουμε, να δουλέψουν τα παιδιά μας δεν βρίσκουν, τη ζωή μας την έκανες άνω-κάτω,την αξιοπρέπεια μας τη καταρράκωσες, τη ψυχολογία μας τη κατέστρεψες τι ζητάς τώρα; Αντί να κρυφτείς, να κάνεις χαρακίρι και να βοηθήσεις την ιστορία να σε ξεχάσει τολμάς και βγαίνεις και μιλάς και ζητάς από τον ελληνικό λαό θυσίες; Τι θυσίες; Απο ποιούς; Και γιατί; Αντί να υποβάλλεις τη παραίτησή σου ζητάς κι άλλα; Αυτό είναι θράσος.! Δεν υπάρχει ένας σώφρων νους γύρω του, να τον ενημερώσει για την κατάσταση, να τον συμβουλεύσει να αποχωρήσει με κάποιον αξιοπρεπή τρόπο και να αποφύγει την ατίμωση;
Ας μας δώσει κάποιος μιαν απάντηση τέλος πάντων! Κοντά οι μισοί Έλληνες που ψηφίζουν τον τίμησαν. Του έδωσαν την εξουσιοδότηση να κάνει όλα αυτά; Για τους μισθούς και τις συντάξεις, για το ξεπούλημα, για τους φόρους, για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας; Όχι δεν έχει την εξουσιοδότηση γι αυτό ας πάει σε εκλογές είναι η μόνη λύσις!
Και δεν είναι μόνος, από κοντά ο Βενιζέλος, ο μετρ του ΄΄Δόγματος του Σοκ΄΄, ο οποίος μας απευθύνεται λες και του χρωστάμε, δηλαδή του είμαστε υποχρεωμένοι γιατί μας σώζει! Κι ο τηλεοπτικός αστέρας Λοβέρδος, η απερίγραπτη Διαμαντοπούλου κι ο ΄΄είμαι ένας άτυχος κληρονόμος΄΄ Πάγκαλος. Αμετανόητοι και Επικίνδυνοι συνεχίζουν το έργο του ξεπουλήματος μιας χώρας θρασύτατα ανερυθρίαστα.
Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί τους επιτίθεται ο κόσμος. Έγραφα το Φεβρουάριο σε μία ανάρτηση: ΄΄Κι αν οι συμβιβασμένες και κατευθυνόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες κάνουν έναν αγώνα προσχημάτων, για τα μάτια του κόσμου΄΄ κι αν η γενιά του Πολυτεχνείου μαζεύει τα κομμάτια της , κι αν η ίδια αυτή γενιά της μεταπολίτευσης γλείφει τις πληγές της, οι νέοι θα αντιδράσουν. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης θα τους οδηγήσει στην αντίδραση, στην επιθετικότητα. Κι όταν οι νέοι είναι με τη πλάτη στον τοίχο, γίνονται βίαιοι. Μετά τα γιουχαιίσματα θα έλθουν τα γιαούρτια, οι τομάτες, οι λεμονόκουπες....Πως θα εξελιχθεί η κατάσταση; Δε μπορώ να προβλέψω... Θα περάσουν σε άλλες μορφές μαζικών εκδηλώσεων αντίδρασης; Μπορεί...Καλού - κακού προσχωρήστε στο δόγμα Μπεν Αλη, αγαπητοί κυβερνώντες...Έχετε σε ετοιμότητα τα ελικόπτερα, τις μηχανές αναμμένες, γιατί αν το ορμητικό ποτάμι των νέων ξεκινήσει μόνο από αέρος θα διαφύγετε! Προς το παρόν ένα είναι βέβαιο, η επανάσταση της λεμονόκουπας άρχισε΄΄.
Τα σημερινά επεισόδια που γίνονται όχι μόνον από τους νέους, με λυπούν ιδιαίτερα, δεν τα επικροτώ, όμως τα κατανοώ. Αλλά αυτοί συνεχίζουν να μη καταλαβαίνουν. Τα επεισόδια δεν τα δημιουργεί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα είναι πάρα πολλοί μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουν σχέση με το κόμμα αυτό. Και δεν είναι κατά της μνήμης των ηρώων του έπους του ΄40, ούτε κατά του θεσμού του προέδρου της χώρας. Είναι εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, της πολιτικής που ακολουθεί αλλά και συλλήβδην κατά όλων των πολιτικών οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή άρρωστη κατάσταση της Ελλάδας. Δεν μπορεί αυτοί τώρα να το ΄΄παίζουν΄΄ σωτήρες, γιατί είναι μέρος του καρκίνου που έχει καταλάβει το άτυχο σώμα της Ελλάδας.
Η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν αυτά τα σπιθαμιαία πολιτικά εκτρώματα είναι να φύγουν, να μας απαλλάξουν από τη μίζερη, καταστρεπτική παρουσία τους!
Κι όπως λέει ο αγαπητός Γιάννης Τριάντης στην Ελευθεροτυπία:
Κάπως έτσι φεύγει ο Οκτώβριος.
Συνοφρυωμένος, ζοφώδης και καταθλιπτικός.
Τουλάχιστον, να κερδίσει αύριο ο Παναιτωλικός!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.