17 Νοεμβρίου 1973.

7 σχόλια:

  1. Aπο τότε τα χρόνια πέρασαν και η Ιστορία έγραψε τα εξής. Η γενιά του πολυτεχνείου πήρε την τύχη της χωρίς στα χέρια της.Πολλοί απο τους τότε "αγωνιστές" χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους,και χρησιμοποιώντας μονο το την ταυτότητα του "αγωνιστή" του πολυτεχνείου έγιναν υπουργοί, υφυπουργοί,γενικοί γραμματείς, διευθυντές,προϊστάμενοι ...Τα αποτελέσματα γνωστά παρέδωσαν την χώρα στα χέρια κάποιου κυρίου ραιχενμπαχ...Ο δρόμος έχει την δικη του ιστορία κάποιοι την έγραψαν στον τοίχο με μπογιά ήταν μια λέξη μονάχα προδοσία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιμη σε αυτους που αγωνιστικαν τοτε!!!
    Ομως απο το Μυτικα δεν ηταν κανενας. Μη σας παραμυθιαζουν διαφοροι ψευδοαντιστασιακοι. Ετρωγαν μπριζολες σε αφασια ειτε ηταν φοιτητες ειτε εργαζομενοι στο δημοσιο η αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι απέγιναν όλοι αυτοί που θέλουν να πιστεύουμε και κάνουν και ειδικές ημερίδες στα σχολεία για να το πιστεύουν και τα παιδιά μας, που θέλουν να μας εμφανίζονται σαν ήρωες κάτι μεταξύ Γεωργίου Καραϊσκάκη, Αθανασίου Διάκου και Λεωνίδα. Τι απέγιναν; Θα σας πούμε μόνο μερικά ονόματα και θα καταλάβετε: Κώστας Λαλιώτης, Μίμης Ανδρουλάκης, Μαρία Δαμανάκη κ.α. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέκτησαν υψηλές κρατικές θέσεις και απόλαυσαν τα αγαθά της εξουσίας. Οι δε πρωταγωνιστές, οι οποίοι ανήκαν σε κομμουνιστικά κόμματα αποχώρησαν από αυτά και σήμερα ευρίσκονται από ΠΑΣΟΚ μέχρι Ν.Δ.(Χρύσανθος Λαζαρίδης), επιδιώκοντας μία θέση κυβερνητική στο μέλλον. Ο τομέας όμως στον οποίο απολύτως κυριαρχεί η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου είναι ο τομέας της Παιδείας, τον οποίο κατόρθωσαν να ελέγξουν απολύτως με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε κομμουνιστική προπαγάνδα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως και φυσικά στο χώρο των ΜΜΕ, εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί κλπ., όπου και εκεί έχουμε μια κόκκινη χούντα.

    Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δε είναι θερμοί υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης και σήμερα την κυβέρνησης των τραπεζιτών, που διατάσσει ο αφέντης από την Ουάσιγκτον.

    Αυτοί ήταν οι θερμοί “επαναστάτες” του Πολυτεχνείου του 1973 και είχαν ανάλογη τύχη με αυτή των “επαναστατών” του Μαΐου του 1968, που είναι επίσης και αυτοί σήμερα πολύ καλά βολεμένοι μέσα στα πλαίσια της γαλλικής και γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας που είναι ο πιο θερμός υπέρμαχος του καπιταλισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η “θλιβερή” ιστορία της Ηλένιας : Την πρώτη επέτειο του “Πολυτεχνείου” το 1974 ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες υπαρκτών και ανύπαρκτων “νεκρών” ήταν και το σκίτσο μιας ωραιότατης κοπέλας. Δίπλα υπήρχε ένα σημείωμα με τα εξής δακρύβρεχτα: “Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει.

    Το “δράμα” το πήραν οι εφημερίδες, μία από αυτές δε – η “Αυγή”- έγραψε κατά λέξη, τα εξής κάτω από το σπαραξικάρδιο τίτλο: ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ Η ΗΛΕΝΙΑ ΜΟΥ; Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ και τον υπότιτλο: “Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρη οπό σφαίρα. Τι απόγινε”.

    Τελικά αποκαλύφθηκε πως το σκίτσο της “δολοφονημένης” Ηλένιας ήταν παρμένο από διαφήμιση σαμπουάν της αγγλικής εταιρίας “ΜΠΡΕΚ” και είχε δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και στην αγγλική έκδοση του τριμηνιαίου “Βογκ”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το ποσο μοιαζουν λαικοι(ελληνες) δεξιοι και κομμουνιστες ειναι ανατριχιαστικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε 232 δικαιωμα σου να εισα πασοκ. Ομως τι σας φταιμε οι υπολοιποι που τοσα χρονια διαλυσατε το κρατος και τωρα σας φταινε αριστεροι και δεξιοι.
    Ολοι αλλοι φταινε εκτος απο σας. ΕΛΛΗΝΕς δεν ειστε και σεις? Τι κρυπτοφασισμος ειναι αυτος?
    Για τη ελλαδα ρε γαμωτο. Κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλε 6.45 ουδεμια σχεση εχω με το πασοκ παντα ψιφηζα ν.δ απλα σιχαινομαι τους δεξιους με αριστερο λογο μοναδικο φαινομενο σε ολη την Ευρωπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.