Η δημοσιογραφία στα... χειρότερα της!‏


Γράφει ο Νικόλαος Ναούμης.
Πολιτικός επιστήμονας.
www.naoumis-nikos.gr

Λένε πολλοί, πως οι Έλληνες τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη και την μελαγχολία. Δεν έχουν άδικο. Οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή και όνομα έχουν κι επώνυμο, Γιώργος Παπανδρέου. Όμως, από χθες το βράδυ, κάποιοι, προεξαρχόντων των δημοσιολογούντων, θα ήθελα να πω δημοσιογράφων αλλά αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, έχουν βαλθεί, να μας παλαβώσουν κιόλας εντελώς.
Αφορμή για να κάνω το παραπάνω σχόλιο, μου έχει δώσει η στάση των μέσων μαζικής εξαπάτησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, που εξέλαβαν την επιστολή προς τα μέλη της Τρόικας του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ως ενυπόγραφη δέσμευση των απαιτήσεων των δανειστών μας, στο ακέραιο. Η εσκεμμένη αυτή παραπληροφόρηση, προκαλεί πολλά ερωτηματικά και απορίες. Αλήθεια, μέχρι τώρα δεν γίνονταν λόγος για την υπογραφή ενός εγγράφου το οποίο και θα φέρει κάποιες υπογραφές, συν αυτή του Σαμαρά; Τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει, είναι μία επιστολή, στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ουσία, επαναλαμβάνει όσα υποστηρίζει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τίποτα καινούριο πάντως. 
Ακόμα, πολλοί έχουν σταθεί στο γεγονός ότι στην περιβόητη αυτή επιστολή, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη εκλογές. Αλήθεια, θα έπρεπε να υπάρχει ρωτάω εγώ; Από πότε θα έπρεπε να ενδιαφέρει την Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Γιούνκερ και τον Μπαρόζο, όλον δηλαδή αυτό τον θίασο των ασχέτων περι πολιτικής, για το πώς και με ποιόν τρόπο θα λύσουμε εμείς ως χώρα κάποιο εσωτερικό μας ζήτημα; Πρέπει να ζητήσουμε άδεια δηλαδή, αν μας επιτρέπουν να πάμε σε εκλογές; Το ότι κάτι τέτοιο είχαν συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια μ’ ένα απατεώνα που είχαμε για πρωθυπουργό, δεν σημαίνει ότι θα πάει σκοινί – κορδόνι αυτή η ιστορία.
Επιπρόσθετα, κανείς δεν έχει σταθεί καθόλου στο γεγονός, ότι στην επιστολή του ο Σαμαράς, τους λέει κατάμουτρα ότι είναι άσχετοι. Γιατί, τι αλήθεια τους λέει όταν τους γράφει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται και αποτελούν δικές τους προτάσεις, απέτυχαν, οδηγώντας μια ολόκληρη χώρα στην εξαθλίωση και, διατηρεί το δικαίωμα να τις αλλάξει, στην περίπτωση που βρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης του τόπου. 
Επίσης, κανείς δεν στέκεται στο γεγονός του ότι ο Αντ. Σαμαράς, έχει κατορθώσει και είναι εντός όλων των στόχων που είχε θέσει για να πάει η χώρα ένα βήμα παρακάτω, μετά την πιο ταπεινωτική στιγμή στη σύγχρονη πολιτική της ιστορίας, αναφέρομαι στην… ασύλληπτη ιδέα του δημοψηφίσματος. Λεπτομέρειες θα μου πείτε αλλά ο κόσμος, μέσα στην δίνη των προβλημάτων που τον απασχολούν, δεν είναι υποχρεωμένος να εμβαθύνει στα γεγονότα που έχουν την δική τους αξία. Έτσι, με τον τρόπο αυτό, κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του και, αντί να του εκθέσουν την πραγματικότητα, λειτουργούν εις βάρος της νοημοσύνης του, κατευθύνοντάς του την άποψη προς τα συμφέροντα που οι ίδιοι εξυπηρετούν. 
Τέλος, θα ήθελα να παραθέσω τον ορισμό της λέξεως δημοσιογράφος, παρμένη από ένα τυχαίο διαδικτυακό λεξικό, με στόχο να συγκρίνει ο κάθε αναγνώστης, αν αυτός ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να κάνω άλλο σχόλιο. 
Δημοσιογράφος: αυτός που ασχολείται επαγγελματικά με την πληροφόρηση του κοινού/ αυτός που έχει ως επάγγελμα τη δημοσίευση ειδήσεων και άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά, ο συντάκτης τύπου.

3 σχόλια:

  1. Το κομμάτι της πρώτης επιστολής (υπήρχε και πρώτη επιστολή και δεν το αναφέρετε), που άλλαξε ο Σαμαράς είναι: «Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012. Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές». Εδώ κ. Ναούμη μιλάει για εκλογές. Στη δεύτερη επιστολή το απάλειψε όχι για το λόγο που λέτε εσείς, απλά ο κ. Σαμαράς κατάλαβε κάτι. Το να λαϊκίζεις ανέξοδα για μικροκομματικούς λόγους είναι πολύ εύκολο και αυτό το σπορ οι Έλληνες πολιτικοί το έχουν πολύ εύκολο (ειδικά το ΠΑΣΟΚ). Όμως όταν τα πράγματα και αυτά που λες συναντιούνται με τη σκληρή πραγματικότητα τότε υπάρχει ένα άλλο άθλημα της κωλοτούμπας, αυτό έκανε ο σαμαράς και μη προσπαθείτε να το παρουσιάσετε αλλιώς. όλοι οι Ευρωπαίοι τον έχουν καταλάβει ότι και αυτός πρόκειται για κλασικό παράδειγμα Έλληνα πολιτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα σημερινα ΝΕΑ δικαιωνουν σαμαρα Πρωτοσελιδο. 24 νοε. το σπιγγελ το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συντροφια ο Σαμαρας δεν επρεπε να υπογραψει τις βλακειες οπου υπεγραψαν οι ΓΑΠ-Μπενι.
    Αν, λεω αν γινει πρωθυπουργος και κληθει να τις εφαρμοσει, τοτε αυτοι οι ιδιοι θα λενε οτι φταιει αυτος για τις επαχθεστατες και αβσταχτες υποχρεωσεις που ανελαβαν.
    Το εχουν ξαναπαιξει το εργο.
    Ακομα και οι Γερμανοι που τους εβαλαν να υπογραψουν τωρα τους καρφωνουν και λενε οτι εκαναν λαθος στη πολιτικη που μας επεβαλαν.
    Δυο χρονια τωρα αλλα υπογραφουν και αλλα κανουν!!
    Οποτε πανε βρυξελες τρωνε σφαλιαρες και μετα γυριζουν και μας γδερνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.