Διεκόπη ο αγώνας του Αλυζιακού.


Μία πολύ κακή ημέρα ήταν η σημερινή για την ομάδα του Αλυζιακού. Πρώτη φορά στην ιστορία της, διεκόπη αγώνας εις βάρος της και αυτό αναμφίβολα δεν είναι και ότι καλύτερο. Ήταν το 80ο λεπτό περίπου της αναμέτρησης Αλυζιακού Μύτικα-Ολυμπιακού Παναιτωλίου, το σκορ ήταν 0-1 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και ο Αλυζιακός πίεζε και προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Σε μία φάση ο διαιτητής απέβαλε παίκτη του Αλυζιακού με δεύτερη κίτρινη και πάνω στην ένταση της στιγμής ο παίκτης αισθανόμενος ότι ήταν άδικη η κάρτα που αντίκρισε, κινήθηκε εναντίον του διαιτητή της αναμέτρησης κου Κέκελου. Μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι αλλά τα όσα ακολούθησαν δεν είναι καθόλου όμορφα και δεν έπρεπε να λάβουν χώρα, ειδικά σε αγώνα μεταξύ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα εις βάρος του Αλυζιακού και ζήτησε να έρθει Αστυνομία στο γήπεδο για να μπορέσει να αποχωρήσει, πράγμα και το οποίο έγινε. Η προσωπική μας γνώμη είναι ότι αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν, το νόημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι πηγαίνω να παίξω, να χαρώ το ποδόσφαιρο, αν είμαι καλός να κερδίσω αν όχι να χάσω. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είμαι καλός και να χάσω γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα αν υπάρχουν και στιγμές που υπάρχει διαιτητική αδικία, δεν χρειάζεται να αφήνουμε τα νεύρα μας να ξεσπάνε, έτσι κάνουμε και κακό στην ομάδα μας και στον εαυτό μας, αλλά κυρίως ξεφεύγουμε από το νόημα και την ουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που είναι άθληση, χαρά, ψυχαγωγία, κοινωνικότητα.

5 σχόλια:

  1. Η πεμπτουσία (υπερθεματίζω) του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου είναι «Η άθληση, χαρά, ψυχαγωγία, κοινωνικότητα.» και προσθέτω: «Ο Πολιτισμός»!
    Τα είπες όλα!
    Συμπαθητικέ (απ’ τα γραφόμενά σου) αν και άγνωστε συντάκτη!!
    Αν το δικό σου πνεύμα, συνάδει μ’ αυτό έστω και κάποιων λίγων συμπατριωτών μας, μου δίνει περιθώρια να ελπίζω!!!
    Κι αυτό είναι κάτι…

    Καλή Δύναμη!!!


    Απ’ την ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ www.prototypia.gr

    Δημήτρης Ντόκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταντια....ο αλυζιακος δεν ηταν ετσι....ο Μυτικας δεν ηταν ετσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαποιοι επιτέλους πρεπει να "μαζευτουν". Ο καιρός που περνούσαν οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες έχει περάσει.....Η διοίκηση οφείλει να τους "μαζέψει" και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαράδεκτο. Ότι και να έκανε ο διαιτητής μιλάμε για αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε για ένα παιχνίδι, απλά ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και πρέπει η διοίκηση της ομάδας η οποία αποτελείται από αξιόλογα και ευγενέστατα πρόσωπα να πάρει κάποια μέτρα. Πάντα όλες οι ομάδες αλλά και οι διαιτητές είχαν να λένε για το ήθος και την ευγένια που διακρίνει την ομάδα του Αλυζιακού. Μπορεί φέτος η ομάδα μας να μην είναι τόσο ανταγωνιστική στο αγωνιστικό κομμάτι λόγω της μεγάλης ανανέωσης και της αναγκαστικής της εξορίας από την έδρα της στο Μύτικα, αλλά στο κομμάτι της συμπεριφοράς δεν πρέπει να δεχτούμε καμία έκπτωση. Αυτή η ομάδα πάντα είχε ευγένεια και ήθος. Μην το χάσουμε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολουθώντας την ιστορία του ΑΛΥΖΙΑΚΟΥ,εκ του σύνεγγις, από την πρώτη συμμετοχή του στο τοπικό πρωτάθλημα, μετά τα χθεσινά συμβάντα θλίβομαι!Ο ΑΛΛΥΖΙΑΚΟΣ ως ομάδα, με τη σημερινή του μορφή, τέλειωσε...Ειλικρινέστατα λυπάμαι! Τι να πρωτοθυμηθώ!Τον αείμνηστο Κώστα Κατσιγιάννη,το Νίκο, τον Τάκη, τον Παύλο,το Γιάννη, το Λευτέρη,τον Αλέξη ...και βέβαια όλα τα παιδιά που έχουν αναλάβει τελευταία την ομάδα.Όλοι αυτοί ως στόχο είχαν το ευ αγωνίζεσθαι!Ο ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ στην εικοσαετή του και πλέον ζωή του δίδασκε ήθος και αρετή,όχι μόνο μέσα στα γήπεδα,αλλά και έξω από αυτά!Αυτό το έχει αναγνωρίσει όλη η Αιτωλ/νία!Ας θέσουμε λοιπόν το ζήτημα του ΑΛΥΖΙΑΚΟΥ σε νέα βάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.