Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα «χαπάκια της πίεσης».


Γράφει ο Βασίλης Πολύζος.
Πρόεδρος Τ.Κ. Βάρνακα.

Τετάρτη πρωί, ώρα 9:45, στο αγροτικό ιατρείο του Βάρνακα. Πέντε-έξι γεροντάκια περιμένουν την αγροτική ιατρό να γράψουν τα φάρμακα τους. Η ώρα περνάει και η ερώτηση είναι μια και μοναδική «θα έρθει γιατρός σήμερα;» Η απάντηση ήρθε φυσικά από το Κέντρο Υγείας Μύτικα.  «Όχι δεν θα έρθει γιατρός σήμερα γιατί δεν μπορεί να γράψει φάρμακα όπως παλιά, δηλαδή χειρόγραφα, παρά μόνο ηλεκτρονικά και το αγροτικό ιατρείο του Βάρνακα, όπως και τα περιφερειακά ιατρεία της Κανδήλας και Αρχοντοχωρίου, δεν διαθέτουν σύνδεση ίντερνετ και τον απαραίτητο εξοπλισμό, Η/Υ και εκτυπωτές». Μάλιστα όπως μας εξήγησε ο γιατρός για κάθε χειρόγραφη συνταγή υπάρχει πρόστιμο 1 ευρώ στον γιατρό!!.
Όταν λοιπόν το εξηγείς αυτό στους ηλικιωμένους, ότι θα πρέπει πρέπει να μεταβούν πλέον στο Κ.Υ Μύτικα οι περισσότεροι δυσανασχετούν, φτάσαμε στο σημείο και για τα «χαπάκια της πίεσης» να θες ολόκληρη φασαρία λένε. Σιγά λοιπόν μην νοιάζει τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών αν δεν μπορεί ο γιατρός να γράψει φάρμακα στην Κανδήλα, στο Βάρνακα, στην Παναγούλα και στο Αρχοντοχώρι, όπως και σε όλα τα χωριά του Δήμου. Γνωρίζουν άλλωστε ότι σε πολλά χωριά δεν υπάρχει καν η υποδομή για σύνδεση στο ίντερνετ; Απλώς θέλουν να δείξουν στην τρόϊκα ότι λειτουργεί το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ας τραβήξουν λοιπόν την ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι και μάλιστα τα ηλικιωμένα άτομα. Παρόλο που οι γιατροί και το προσωπικό του Κ.Υ Μύτικα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Εδώ θα πρέπει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή να δώσει λύση ο Δήμος Ξηρόμερου. Όπου υπάρχει η δυνατότητα για σύνδεση ίντερνετ να γίνει αμέσως. Επίσης η δημοτική αρχή να πιέσει επίσημα (επιστολή διαμαρτυρίας κλπ), ώστε αν είναι δυνατόν να ανασταλεί για κάποιο διάστημα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα αγροτικά ιατρεία και να επιτρέπεται η χειρόγραφη μέχρι να βρεθεί λύση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί αφορά την υγεία όλων των δημοτών.

19 σχόλια:

  1. Θα εκφέρω τη προσωπική μου γνώμη. Οι αξιότιμοι κύριοι γιατροί μην βρίσκουν άλλοθι ότι δεν υπάρχει σύνδεση ίντερνετ ώστε να αποφύγουν να συνταγογραφήσουν. Η λύση είναι απλή. Με έξοδα του κέντρου υγείας Μύτικα αγοράζονται 3 συνδέσεις cosmote Internet On The Go. Επιλέγουμε cosmote γιατί πιάνει δίκτυο 3G σε όλα τα χωριά. Θα πάρουν το πακέτο του 1 GB (θα χρησιμοποιήτε το internet μόνο για τη συνταγογράφηση και όχι για σερφάρισμα γιατί τότε θα πάει πάνω από 15 ευρώ!!!) το οποίο κοστίζει 15 ευρώ. Άρα σύνολο εξόδων 45 ευρώ το μήνα. Μη μας πουν ότι είναι κανένα τρελό ποσό... Αυτή είναι η λύση. Επίσης οι αξιότιμοι γιατροί να διαβάσουν και να εκπαιδευτούν στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής συνταγογράφισης. Είναι υποχρεωμένοι, άλλωστε μορφωμένοι άνθρωποι είναι δεν θα δυσκολευτούν. Σας δίνω το link για την παραγγελία των συνδέσεων.
    http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/EshopProductsPage/c1/CP00-CP00-CP00-CP058/c2/CP00-CP00-CP00-CP059

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ. ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΜΜΕΣΑ (ΑΥΡΙΟ) ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. 45 ΕΥΡΩ ΠΑΓΙΟ ΕΞΟΔΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ 1 GB ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ. ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν υπάρχουν υπολογιστές και εκτυπωτές στα αγροτικά ιατρεία μάλλον πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό και μετά να ακολουθηθεί η λύση που ορθά προτείνουν οι δύο αναγνώστες παραπάνω. Υπάρχουν υπολογιστές και εκτυπωτές στα αγροτικά ιατρεία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΕΟΠΠΥΥ.ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΛΙΓΟΙ.ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟ.Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αγροτικοι ιατροι κανουν πολυ καλα την δουλεια τους . Αυτο ειναι σιγουρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Βαρνακα υπαρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ξεχνετε οτι σε πολλα χωρια δεν υπαρχει καν δικτυο 3G

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε όλα τα χωριά του Δήμου Αλυζίας πιάνει δίκτυο 3G τσεκαρισμένο. (Cosmote).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λύνεται το θέμα με τα στικάκια? Εάν ναί, λύνεται άνετα και το θέμα με τους υπολογιστές και τους εκτυπωτές. Τσοντάρουμε όλοι και τούς παίρνουμε. Όχι μόνο λαχειοφόρους για τις ομάδες και τις πενταήμερες των σχολείων. Μια λαχειοφόρος (με δώρο για τον νικητή την πρώτη ηλεκτρονική συνταγογράφηση!!!!!) για κάτι πολύ ουσιαστικό και αναγκαίο για όλους. Όσο για τούς γιατρούς, αν πρέπει και προβλέπεται να το κάνουν, ας το κάνουν. Δεν είναι κάτι προς διαπραγμάτευση. Στο κάτω κάτω οι κοινωνίες στις οποίες ζούμε έχουν δείξει την ευαισθητοποίησή τους στα θέμα του Κέντρου Υγείας. Κι επειδή το Κράτος δεν θα βάλει το χέρι στην τσέπη, ας το βάλουμε εμείς. Κάποιοι ίσως δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ακόμα και ένα ευρώ, μα κάποιοι άλλοι ίσως δώσουν (και πρέπει να το κάνουν αν μπορούν) και πέντε και δέκα ευρώ. Και κάποιοι ίσως έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον υπολογιστή και κάποιοι άλλοι τον εκτυπωτή. Ας ευαισθητοποιηθούμε από μόνοι μας και ας κινητοποιηθούμε για κάποια απλά πράγματα από μόνοι μας. Αγαπητέ Βασίλη, πολλές φορές έχεις παρέμβει μέσω αυτού του μπλόγκ και μάλιστα πολύ εύστοχα. Ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργανώσου με τους Προέδρους και των υπολοίπων χωριών και χτυπήστε πόρτες για να μαζέψετε τα χρήματα, εφόσον μπορεί να λυθεί έτσι αυτό το ζήτημα. Εκτός κι αν περισσεύουν υπολογιστές και εκτυπωτές από το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Αλλά κάποιος πρέπει να τους ζητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΧΙ στις εξαιρεσεις. Ηλεκτονικη συνταγογραφηση τωρα κανει καλο σε ολους.Αυτοι που δεν τι θελουν ειναι οσοι κονομαγαν.
    Σας δινω τη λυση.!!!!!
    Ο Δημος να ξυπνησει και να αγορασει υπολογηστη και εκτυπωτη και να τα δωσει για χρηση στους γιατρους μαζι με μια καρτα καθε μηνα. Συνολικο κοστος 600 ευρο
    Αντε δραση και εργα εδω και τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ηλεκτρονικη συνταγογραφηση ισχυει απο την 1/1/12 και ειχε ανακοινωθει πολυ πριν, σε ποιες ενεργειες εχουν προβει οι προεδροι των τοπικων κοινοτητων και γενικοτερα ο Δημος για την εγκαιρη επανδρωση τον αγροτικων ιατρειων;
      Επισης δεν ζουμε σε ελβετικο καντονι να μπορει το καθε Κ.Υ να κανει συνδεσεις ιντερνετ και αγοραζει υπολογιστες δεν προκειται για αυτονομη οντοτητα, δινει λογο σε αλλους. Σε λιγο θα ζητησουμε να πλησρωσουν οι αγροτικοι τους υπολογοστες και τους εκτυπωτες. Αυτο με το δηθεν 'αλλοθι' των γιατρων του πρωτου αναγνωστη πολυ μο αρεσε, αναρωτιεμαι πως ερχονται ακομα αγροτικοι στα μερη μας με τα μυαλα που κουβαλαμε....

      Διαγραφή
  11. ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΔΗΛΑ .ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΑ ΣΤΙΚΑΚΙ 3G . AΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ .ΤΟ ΣΗΜΑ ΧΑΝΟΝΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΕΝΩ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΕ .ΑΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΤΕ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ . ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΡΕΠΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ . ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ?? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ?? ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ? ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ? Η ΟΙ ΔΗΜΟΙ?? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ??? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ela more gia ta gerontia na dosoyme lefta??? siga to poly na pane ston allo kosmo kai na glitosoume kamia syntaksi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑΤΡΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει
    είναι π' ονειρεύομαι σαν τον καραγκιόζη
    ........

    Λευκό μου σεντονάκι, λάμπα μου τρελή
    κόκκινο αυγό ή καρναβάλια
    Μέσα από την κάλπη, τη στατιστική
    μάς κοιτάει ο Χάρος και τού τρέχουνε τα σάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.