Έπιναν νερό εδώ και 5 χρόνια από δεξαμενές με τόνους λάσπης στο Ξηρόμερο (audio).


Η δημοτική αρχή παραδέχεται το πρόβλημα και προσπαθεί να καλύψει την αδράνεια των προηγούμενων χρόνων. Συνυπεύθυνες οι δημοτικές αρχές των προηγούμενων χρόνων και όσοι κατείχαν θέση ευθύνης!! Αφοπλίζει η ειλικρίνεια του Αντιδημάρχου κ. Λιβάνη και απευθύνει έκκληση σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση να βοηθήσει.
Με απόλυτη ειλικρίνεια μίλησε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη παρουσιάζοντας με στοιχεία, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, για το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα νερού στο Δήμο Ξηρομέρου ο Αντιδήμαρχος κ. Λιβάνης, ο οποίος παραδέχτηκε και επισήμανε πως κατανοεί την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων γι’αυτό επέλεξε την αποκάλυψη και όχι την συγκάλυψη του θέματος η δημοτική αρχή Ξηρομέρου. Να θυμίσουμε ότι το έγγραφο (αριθ. πρωτ. 86475/2409, 86489/ 2411, 9-4-2012 ) της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αναφέρει ότι διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση δεικτών κοπρανώδους προέλευσης και πως δεν διαπιστώθηκε υπολειμματικό χλώριο που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας, με αποτέλεσμα το νερό να κρίνεται ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και μάλιστα στα χωριά: Αστακός, Καραϊσκάκης, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Σκουρτού, Πρόδρομος, Αγράμπελα, Μύτικας, Κανδήλα, Παναγούλα, Αρχοντοχώρι, Ρίβιο, Αγιος Στέφανος και Φυτείες (με επιφύλαξη). Ο κ. Λιβάνης επισήμανε πως έχει ξεκινήσει καθαρισμός των δεξαμενών και χλωρίωση μια δύσκολη δουλειά αφού όλες οι δεξαμενές που είναι στα Δημοτικά διαμερίσματα έχουν να καθαριστούν πέραν της 5ετίας με χαρακτηριστικότερη την δεξαμενή της Κανδήλας που η λάσπη έφθανε το 1,5 μέτρο. Αρα οι ευθύνες είναι διαχρονικές και επιβεβαιώνεται πλήρως ο aeras fm οπου χθές παρουσιάσαμε έγγραφο που αποδείκνυε πως το πρόβλημα είναι πριν του 2008!! Ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου έκρουσε και τον κώδων του κινδύνου για την τραγική κατάσταση του δικτύου ύδρευσης επισημαίνοντας πως θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί αφού είναι παλαιό και κατασκευασμένο με αμίαντο ένα δίκτυο μήκους 3-4 χιλιομέτρων!! Γι’ αυτό κάλεσε την Περιφέρεια και την Πολιτεία να σκύψει πάνω στο πρόβλημα αφού ο δήμος με τα πενιχρά οικονομικά δεν μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και να μπει τέλος σε ένα θέμα που είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου».

Ακούστε τις δηλώσεις στον aerafm 99,50 του κ. Λιβάνη.

4 σχόλια:

  1. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;ΟΥΔΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ; ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΥΑΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ; ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ Κ ΛΥΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΠΝΙΓΕΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αμέλεια στο μεγαλείο της. Με τις αποφάσεις που πήρατε πριν μήνες για καθαρισμό δεξαμενών κόστους 12000 ευρώ και για δειγματοληψία κόστους 8000 ευρώ (απ' ευθείας αναθέσεις) μπορείτε να μας ενημερώσετε τι έγινε;;;; Αυτές οι αποφάσεις υλοποιήθηκαν; Αν ναι τότε πως δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός δεξαμενών τόσα χρόνια; Πως εμείς δεν μάθαμε κανένα αποτέλεσμα από την δειγματοληψία που μας στοίχισε 8000 ευρώ; Ξέρω βάζω λίγο δύσκολα ερωτήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ....ΠΙΟ ΠΛΑΤΙΑ....

      Διαγραφή
    2. Η αναφορά εγγραφής στο προϋπολογισμό κάθε Δήμου π.χ 12.000 ευρώ για καθαρισμό δεξαμενών ύδρευσης , σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι τούτο γίνεται υποχρεωτικά μέσα στο οικείο οικονομικό έτος.
      Απλά εγγράφεται στον προυπολογισμό για να υπάρχει και να αντιμετωπισθεί όταν και όποτε γίνουν οι καθαρισμοί των δεξαμενών.
      Είναι ένα δείγμα πλασματικών εγγραφών και κατ΄ επέκταση εικονικών προυπολογισμών που κατά κόρον χαρακτηρίζει ΟΛΟΥΣ τους Δήμους.
      Αλήθεια με 12.000 ευρω ποιος εργολάβος θα έδειχνε ενδιαφέρον να καθαρίσει όλες τις δεξαμενές υδρεύσεως των χωριών ; ΟΥΔΕΙΣ !!
      Απλά γιατί το κόστος είναι πολύ μικρό.Ενα ποσό μεγαλύτερο των 12.000ευρώ επιβάλλει να γίνει οποσδήποτε διαγωνισμός .
      Κι έτσι εξηγείται οτι δεν καθαρίστηκαν οι δεξαμενές υδρεύσεως , όπως τούτο επιβεβαιώνεται και δια των αρμοδίων αρχών και το διαβάζουμε στα τοπικά Μ.Μ.Ε και Η/Μ .
      Το φιλόξενο μπλόγκ σας , είχε ασχοληθεί με το ίδιο θέμα, γύρω στις 23/24 Ιανουαρίου 2012 αν θυμάμαι καλά .
      Και τότε , αν ανατρέξατε σαυτό , θα διαπιστώσετε ότι είχα κάνει τις επισημάνσεις μου , που εν έτει 2012 η περιοχή μας πίνει νερό ( και για μένα θα εξακολουθεί να πίνει ) απ΄ το βυτίο της Κορπής , με τα μπουγλιά ντάλα μεσα στον ήλιο να περιμένουν τον νερουλά απ΄ την Κορπή !!
      Νίκος Θεοδ. Μήτσης

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.