Κώστας Λαϊνάς: Επιβεβαιώνω ότι γίνονταν καθαρισμοί και έλεγχοι του νερού επί Στάϊκου.


Επειδή ο κύριος Στάϊκος επικαλέστηκε την μαρτυρία μου σας γνωρίζω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου Αστακού, που ήμουν και εγώ Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, σχετικά με τον καθαρισμό τον δεξαμενών στα Δημοτικά Διαμερίσματα Προδρόμου (από όπου κατάγομαι), Αγραμπέλων και Χρυσοβίτσας είχα ειδή με τα μάτια μου πολλούς καθαρισμούς, αλλά και στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως με έχουν πληροφορήσει οι τότε Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων οι καθαρισμοί των δεξαμενών γινόντουσαν πάνω από δύο φορές τον χρόνο.
Όσο για το δείγμα της Διεύθυνσης Υγείας του 2008 που παρουσίασαν κάποιοι και φαινόταν ακατάλληλο, πράγματι ο κύριος Στάϊκος ενημέρωσε αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε συζήτηση γι’ αυτό, για τις δειγματοληψίες από το πιστοποιημένο εργαστήριο που τις έκανε και μας προσκόμισε τα αποτελέσματα, τα οποία δεν αμφισβήτησε η Διεύθυνση Υγείας, αφού φαίνεται ότι το πρόβλημα ήταν στην διαδικασία τη δειγματοληψίας και της μεταφορά των δειγμάτων στην Δημόσια Σχολή Υγείας στη Αθήνα. 
Επί πλέον σας γνωρίζω πέραν από τους αιφνιδιαστικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που κάνει η Διεύθυνση Υγείας κάθε χρόνο, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να έχει στον Προϋπολογισμό ποσό και να το διαθέτει σε πιστοποιημένο εργαστήριο, το οποίο θα διενεργεί συχνούς ελέγχους, ανεξάρτητα από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας. Αυτά στην θητεία του κυρίου Στάϊκου γινόντουσαν κανονικά. 
Πληροφοριακά σας γνωρίζω ότι το Εργαστήριο που έκανε τους ελέγχους κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν το ίδιο με αυτό που είχα και εγώ ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για την Ύδρευση, πράγμα που γνώριζε ο κύριος Στάϊκος ότι το εν λόγω εργαστήριο έκανε καλά την δουλειά του, γι’ αυτό και δεν το άλλαξε όταν ανέλαβε εκείνος . 
Αστακός 21/4/2012 
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΪΝΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.