Σχετικά με τα χρέη του πρώην Δήμου Αλυζίας.


Γράφει ο Νίκος Θεοδ. Μήτσης.
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αλυζίας 2003-2010.

Διαβάζοντας λεπτομερειακώς το αναρτημένο εδώ, πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου (αριθ. 4/2012), διαπιστώνεται, ότι: Ο Δήμος Αλυζίας παρέδωσε στο Δήμο Ξηρομέρου, χρέος 541.612,48 ευρώ, οι Φυτείες 154.627,37 ευρώ και ο Αστακός 540.866,31 ευρώ. Ήτοι συνολικά οι οφειλές παρελθόντων ετών ανέρχονται της τάξεως του 1.237.105,32 ευρώ.
Και ενώ ήδη είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο το προαναφερθέν πρακτικό, δεν είδα Αλύζιους, συνδημότες μας, να τους νοιάζει για τις σωρεία κατατμήσεων και τις απ' ευθείας αναθέσεις, έργων - προμηθειών, σε «ημέτερους» εργολάβους της αρεσκείας των τ. Δημάρχων (μια ματιά στην κατάσταση θα δείτε και τα ονόματα των εργολάβων-προμηθευτών που σχεδόν για μια 8ετία είναι τα ίδια άτομα) και σε ποσά από 100 ευρώ ως και 12.000 ευρώ (άνευ Φ.Π.Α), ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΥΝ το 50% του συνολικού χρέους της Αλυζίας προς τον Δήμο Ξηρομέρου. Απ’ ευθείας αναθέσεις, για όσους δεν γνωρίζουν, δεν είναι μόνον τα ποσά των 6.562 ευρώ, που κάποιος συνδημότης επισημαίνει, όπως καλά διαβάζετε στο φιλόξενο μπλοκ του Μύτικα, αλλά, ΟΛΑ τα ποσά από 100 ευρώ έως και 12.000 ευρώ και φυσικά άνευ Φ.Π.Α. 
Μάταια 8 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλυζίας 2-3 Σύμβουλοι καταγγέλλαμε και καταψηφίζαμε τις απ’ ευθείας αναθέσεις, αλλά εμείς «ήμασταν» …. Δημοτικοί Σύμβουλοι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» ή κατά το λαϊκότερο τα λάγια (μαύρα) πρόβατα ή κατά κάποιους κουτοπόνηρους «γραφικοί»… Να λοιπόν τα σημερινά αποτελέσματα. Χρέωναν το Δήμο Αλυζίας δίχως να τους καίγεται καρφί. Και κάποιοι άλλοι σε εθνικό επίπεδο χρέωναν την Ελλάδα και σήμερα ο κόσμος λιμοκτονεί!! Και ο λαός της Αλυζίας στήριζε αυτούς τους δημοτικούς «άρχοντες» που σήμερα βλέπουμε ότι υπάρχουν οφειλές της τάξεως των 541.612,48 ευρώ, ποσά βέβαια που μερικά είναι ακόμη και πολύ παλιά, πιθανόν και από όταν υπήρχαν τα χωριά μας ως Κοινότητες! (εγγραφή 225). Άραγε δεν έχει ευθύνη ο λαός της Αλυζίας που στήριζε αυτούς που παρατυπούσαν και «παρανομούσαν», αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει και αναφέρει ο Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας (Ν.3463/2006) και ο ΕΚΠΟΤΑ (Υ.Α 11389/1993), νόμοι και διατάξεις που διέπουν τις προμήθειες και τα πάσης φύσεως υλικά των Δήμων;

Μύτικας. 774 κάτοικοι και 34 χιλ. από τον Αστακό την έδρα του Δήμου Ξηρομέρου. Ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει από τουριστικής πλευράς ο Δήμος Ξηρομέρου.
Δεν είδα να τους νοιάζει (τους συνδημότες μας) πως 4 χρόνια επί της απελθούσης δημοτικής αρχής και 1χρόνο από την προγενέστερη, οι π. Δημοτικοί Σύμβουλοι (εγγραφή 16 στο πρακτικό 4/2012 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου και με ποσό 47.029,41 ευρώ), οι π. Αντιδήμαρχοι και π. Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου (εγγραφή 17 και ποσό 34.031,00 ευρώ) έχουν μείνει για μια πενταετία απλήρωτοι!!! Σημειωτέον ότι τα έξοδα παράστασης των Συμβούλων είναι υποχρεωτικές δαπάνες και άμεσα καταβλητέες σύμφωνα με τον Νόμο [3463/2006 Δ.Κ.Κ αρθ. 136]. Το φαινόμενο της μη πληρωμής των εξόδων παράστασης στους Δημοτικούς Συμβούλους - Αντιδημάρχους - Πρόεδρους Δημοτικών Συμβουλίων κ.λ.π., είναι φαινόμενο που απαντάει Πανελλαδικά μόνο για την Αλυζία, γιατί έτσι προφανώς ήθελε η απελθούσα δημοτική αρχή... Χώρια που είναι και παράβαση καθήκοντος του απερχόμενου Δημάρχου. Δεν είδα να ενδιαφέρονται (οι συνδημότες μας) για την μη καταβολή του πριμ παραγωγικότητας των υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δήμου Αλυζίας (εγγραφή 71 και πόσο 60.196,00 ευρώ), ποσό που είναι επιδικασμένο και με αποφάσεις δικαστηρίων. Το ποσό αυτό είναι περίπου γύρω στα 5.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο και το ποσό κυμαίνεται ανάλογα το βαθμό και το κλιμάκιο των υπαλλήλων και αφορούν χρήματα από διαφορές αυξήσεων στο μισθό και την αποδοτικότητά τους πάνω από 15 έτη που εργάζονταν. Το επίδομα αυτό ήταν Πανελλαδικής κλίμακας και το έχουν πάρει ΟΛΟΙ οι ανά την Ελλάδα Δημοτικοί υπάλληλοι, πλην, αυτών, της Αλυζίας !!! Και εδώ υπάρχει παράβαση καθήκοντος του τ. Δημάρχου.
Δεν είδα να ενδιαφέρονται (οι συνδημότες μας) για το χρέος των 873,00 ευρώ που αφορούσε τις προσκλήσεις για την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ιωάννη Καραβία, Στρατηγού απ’ την Παναγούλα! (εγγραφή 123). Ντροπή και αίσχος! Θα τρίζουν τα κόκαλα του μπάρμπα Γιάννη Καραβία που χρωστάει ο τ. Δήμος Αλυζίας (δηλ. η ιδιαιτέρα του πατρίδα) εδώ και 2 χρόνια, τις προσκλήσεις για την εκδήλωση αποκαλυπτηρίων προτομής Στρατηγού Ιωάννη Καραβία, αναφέρει η υπ΄ αριθ. 123 εγγραφή στο προαναφερθέν έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής. Μα και έρανο να κάνανε 10 άτομα, το ποσό αυτό των 873 ευρώ, θα το είχαν υπερκαλύψει και όχι να φαίνεται σήμερα μετά από 2 χρόνια ως οφειλόμενο ποσό;

Αρχοντοχώρι. Υψόμετρο 450μ, κάτοικοι 1029, 18 χιλ. από το Μύτικα και 22 χιλ. από τον Αστακό την έδρα του Δήμου Ξηρομέρου.
Εν κατακλείδι δεν είδα (απ΄τους συνδημότες μας) να τους καίγεται καρφί για το υπερβολικό χρέος του τ. Δήμου Αλυζίας προς τον νεοσύστατο Δήμο Ξηρομέρου που όπως φαίνεται κληρονόμησε μέγα βάρος και όσο και καλές προθέσεις να έχει η σημερινή δημοτική αρχή (και για μένα έχει), είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να εξαλείψει αυτό το χρέος… Απλά θα το κληρονομήσουν οι επόμενοι… κ.ο.κ. Εσείς τι λέτε; Δεν έπρεπε να υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να αποδίδουν τα δέοντα στους παρατυπώντας; Φαίνεται ότι θα αγνοούν κάποιοι ότι ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης (Περιφερειάρχης Μακεδονίας) έχασε το αξίωμα του Περιφερειάρχη, επειδή και αυτός έκανε έργα και προμήθειες με απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους εργολάβους... Και βρέθηκε κάποιος (η Αντιπολίτευση) και το κατήγγειλε στους αρμοδίους για «τα έργα και τις ημέρες του» και οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, τηρώντας το Νόμο, έβγαλαν και την απόφαση για τον κ. Ψωμιάδη, δηλαδή της έκπτωσης του αξιώματος του Περιφερειάρχη, γνωστή ανά την Ελλάδα από τα Μ.Μ.Ε. η ρηθείσα απόφαση. Εκεί τηρούνται οι νόμοι, σε μας όχι;
Στην Αλυζία φαίνεται ότι απλά επιβραβεύονταν από το λαό, όσοι παρατυπούσαν... καθότι και ο λαός – τουλάχιστον η πλειοψηφία - ήταν ηθελημένα ή άθελά του ή από άγνοια του, μέρος του συστήματος… Ενός συστήματος που έφερε δυστυχώς τα προαναφερθέντα αποτελέσματα του χρέους των 541.612,48 ευρώ για τον τ. Δήμο Αλυζίας και το ολικό ποσό των 1.237.105,32 ευρώ για το σημερινό Δήμο Ξηρομέρου, που ως γνωστόν ο Δήμος αυτός (ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ) προήλθε με την ένωση των τ. Δήμων Αστακού, Αλυζίας & Φυτειών (Ν.3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης»). 
Και φυσικά εκ του αποτελέσματος τεκμαίρεται ότι ο λαός είτε σε τοπικό αλλά είτε και σε εθνικό επίπεδο δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του! 
Και τα λέω αυτά, γιατί, 8 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος Αλυζίας (2003-2010), ποτέ δεν ψήφισα μικροποσά για απευθείας αναθέσεις, όπως το αυτό έπραξαν και άλλοι 2-3 Δημοτικοί Σύμβουλοι στο σύνολο των 15 Συμβούλων του τ. Δήμου Αλυζίας και τέλος, ότι ως ενεργός Έλλην πολίτης, πιστεύω ακράδαντα, ότι ο λαός δεν είναι ποτέ μα ποτέ άμοιρος των ευθυνών του. 

Ευχαριστώ.

26 σχόλια:

  1. Πολυ σωστα τα λες φιλε νικο, αυτα να τα βλεπουν καποιοι που ζητανε λεφτα για εργα απο το νεο Δημο Ξηρομερου που να τα βρει??? ας το καταλαβουν και ας δουν ποιοι χρεωσαν τον Δημο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ???? ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΝ ΚΑΤΙ???? Η ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΖΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά θα έπρεπε ο νέος Δήμος Ξηρομερου να έχει στείλει κάποια στοιχεία στην δικαιοσύνη.Όπως το σκάνδαλο με τα τέλη υδρεύσεως και τα λεφτά απο το βυτίο για τους βόθρους. Άλλα βλέπω δυστυχώς οτι και οι νέοι δημοτικοί άρχοντες ακολουθούν τα ίδια . Άλλα θα έρθει και η σειρά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παρατηρω απο δω οπως και απο την προηγουμενη αναρτηση οτι κατι λαλιστατοι αντισαμαρικοι το βουλωσαν....εκει πασχει ο σαμαρας, στην ελλειψη ενημερωσης του λαου, για να μη βγαινουν στα καφενεια δειλα δειλα μετα απο ενα χρονο και να μιλουν οτι δεν κανει εργα ενω αυτος παιρνει απο το κρατος τα μισα του ενος παλιου δημου!!! τοτε ερρεε το χρηματακι στους δημους. ετσι και ο μπομπος των ανεκδοτων κανει πολιτικη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα άρθρο τεκμηριωμένο, νηφάλιο, όπου παραθέτει στοιχεία και ασκεί κριτική και το κυριότερο επώνυμα. Έτσι πρέπει να γίνεται ο δημόσιος διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα στοιχείο που θα δείξει πολλά, είναι για κάθε Δημαρχιακή θητεία να βγει τι χρέος παρέλαβαν και τι παρέδωσαν όλοι οι διατελέσαν τες μέχρι σήμερα Δήμαρχοι Αλυζίας. Θα είμαστε ευγνώμονες σε αυτόν το Χριστιανό που θα μας δώσει αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα. Τότε θα καταλάβουμε πολλά για πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτείνω στο φίλο bloger να προσπαθήσει να μας παρουσιάσει αυτό το στοιχείο. Ιδού ένα θέμα για το οποίο πρέπει να μάθουμε. Βέβαια θα έπρεπε αυτό το στοιχείο να είναι ήδη διαθέσιμο για οποιοδήποτε Δημότη στο διαδίκτυο από το Δήμο. Αλλά εδώ είναι Ελάντα. Φίλε bloger για προσπάθησε το.

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ , ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ?? Η ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ?? ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπα παρουσιάζοντας γεγονότα ή περιστατικά ή όταν αναφερόμαστε σε παρανομίες, ρεμούλες προσώπων καλό είναι να βάζουμε το όνομα μας γιατί καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε εμείς να πάρουμε την ευθύνη των λεγομένων σας. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. stous upallilous xrostoun lefta pou ta dikeounte exoun parei k to ok apo to dikastirio alla lefta den vlepoun ..gt arage? malon epidei mazeyoun skoupidia k votrous k den fwrane gravates malon epidei eine h teleytea trupa tis flogeras se ayton ton dhmo ..malon malon malon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε αναγνώστη 01:30 γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες. Καλή δικαίωση και μακάρι να πάρετε τα λεφτά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα οφειλόμενα στους υπαλλήλους με το πριμ παραγωγικότητας, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, αλλά όσους ήταν ΜΟΝΙΜΟΙ υπάλληλοι πριν το 2002 και τους συνταξιούχους Κοινοτάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμοι φίλοι και ιδιαίτερα φίλε από 8 Απρ 2012 01:34 ΡΜ,
    Μπορούμε επιτέλους να σταματήσουμε τη φαγωμάρα μεταξύ μας και όλοι μαζί να πάμε το τόπο μας ένα βήμα μπροστά; Αν κάποιος έχει στοιχεία ότι φαγώθηκαν ή και σήμερα τρώγονται λεπτά έχει υποχρέωση να το καταγγείλει επώνυμα και υπεύθυνα. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται όπως λέει η παροιμία. Μπορεί να μη μας ικανοποιεί η άλφα ή η βήτα δημοτική αρχή, αλλά γι αυτό ψηφίζουμε κάθε τέσσερα ή πέντε από τις επόμενες εκλογές χρόνια. Ας σταματήσουμε επιτέλους να ρίχνουμε λάσπη ένας στον άλλον. Φτάνει πιά ο φθόνος και η αλλαζονία που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποιος κανει να τα παρει αστο να το ξεροθν αυτοι ποθ ασχολουντε 04¨04...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ μπλόγκερ,
    Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα σχετικά με το σχόλιο του ανώνυμου Απρ 8 2012, 01:34 ΡΜ. Θα ήθελα λοιπόν επώνυμα και με την υπογραφή μου να του απαντήσω ότι για τα χρήματα που εισπράχθηκαν μέχρι σήμερα από το βυτίο για τους βόθρους, όπως επίσης και από το λιμάνι, υπάρχουν παραστατικά εσόδων και εξόδων τα οποία γνωρίζουν και άλλοι εκτός από εμένα και τα οποία είναι στη διάθεσή του εφ' όσον έρθει επώνυμα να τα ζητήσει. Να τον διαβεβαιώσω επίσης ότι εγώ προσωπικά δεν έχω αγγίξει αυτά τα χρήματα, όπως ποτέ στη ζωή μου δεν άγγιξα χρήματα ή πράγματα που δεν μου ανήκουν. Αν λοιπόν αυτός έχει κάποιο στοιχείο για ότι υπονοεί τον καλώ να το εκθέσει επώνυμα. Διαφορετικά μπορώ να τον αποκαλέσω δειλό συκοφάντη που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του για να ασκήσει μαύρη προπαγάνδα στο βωμό της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων του.
    Τέλος, θα ήθελα να του επισημάνω ότι αφού ολοκλήρωσα την επαγγελματική μου καριέρα, ασχολήθηκα με τα κοινά εδώ και 15 μήνες περίπου ως άμισθος αντιδήμαρχος, με οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος, μόνο και μόνο από αγάπη στον τόπο μου και τους ανθρώπους του και όχι για επιβίωση, ούτε για να ασκήσω δεύτερο επάγγελμα.

    Σπύρος Λύτρας
    Αντιδήμαρχος Αλυζίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σαν χρήστης του λιμανιού θα δώσω την μαρτυρία μου. Επέλεξα να πληρώσω χωρίς να με αναγκάσει κανένας. Πλήρωσα ένα πολύ μικρό ποσό και πήρα απόδειξη θεωρημένη από το λιμενικό Ταμείο όπως και όλοι οι άλλοι που πλήρωσαν. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν πλήρωσαν και άραζαν κανονικά και χωρίς πρόβλημα στο λιμάνι. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πήγαν στο μεγαλύτερο μέρος στα 2 παιδιά που επί 3 μήνες δούλευαν και ξεροστάλιαζαν στο λιμάνι και τα υπόλοιπα για εργασίες καθαριότητας στο λιμάνι και γι αυτά υπάρχουν αποδείξεις. Θα με ρωτήσετε γιατί επέλεξα να πληρώσω και δεν πήγα και εγώ στο τζάμπα. Εύλογο το ερώτημα. Η απάντηση ήταν ότι τα δύο παιδιά που ήταν εκεί με βοηθούσαν να δέσω, να βρω θέση, να πλύνω το σκάφος μου, να το βγάλω, επίσης το ποιο σημαντικό το πρόσεχαν για τις περιπτώσεις κλοπών που στο λιμάνι του Μύτικα είχαν γίνει ρουτίνα όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πέρισυ σχεδόν εξαφανίστηκαν. Όλα αυτά λοιπόν πιστεύω ότι άξιζαν το πολύ μικρό ποσό που έδωσα γι αυτό και πλήρωσα. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι απλά κακοήθειες από ανθρώπους που εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Η κολοβή αλεπού όλες κολοβές τις βλέπει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΕ 9:28 ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΧΡΗΣΤΗΣ??? ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ " Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου 9:28 είμαι χρήστης του λιμανιού το καλοκαίρι και το ξέρουν όλοι. Τώρα για τις πολλές λεπτομέρειες που λες ότι ξέρω, ναι δυστυχώς ξέρω ότι πλήρωσα, δυστυχώς ξέρω ότι πήρα απόδειξη και δυστυχώς ξέρω ότι τα παιδιά που δούλευαν εκεί με βοηθούσαν και το θαύμα για σένα τα ξέρω όλα αυτά χωρίς να είμαι ούτε λογιστής ούτε διαχειριστής του λιμανιού. Άντε πείτε μας και εσείς ποιος είστε να δούμε αν έχετε δέσει ποτέ εκεί πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αν θες να το προχωρήσουμε να σου πω ποιος είμαι και να δεις αν είμαι απλά χρήστης του λιμανιού και να μας πεις και εσύ το ονοματάκι σου για να δούμε αν στις λούτσες έχει δέστρες για τις βάρκες!!!

      Διαγραφή
  18. ΦΙΛΕ 9:28 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ) ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ (ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΑ) ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;;; ΜΑΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ;;; .............. ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ... ΣΙΩΠΗ... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;;; ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΥΘΥΝΗ;;;.... ΚΑΚΗ ΛΕΞΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ. ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ ΡΕ ΧΑΖΑ (ΤΟ ΣΤΕ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ). ΑΚΟΥ ΤΙ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και τα δυο λιμανια εγιναν αρπακολατζιδικα. Ολοι ξερουν οτι οι μελετες ειχαν το λιμανι εκει που ειναι τωρα το βουλιαγμενο. Μετα το πηγαν παρακατω στο αρπακολα. Εφτιαξαν στα καφενεια το βουλιαγμενο και τωρα ολοι κλαινε. Εφεραν 6 κοματια για σκαλωσιες στο νεο λιμανι, περισεψαν δυο , η μια γυρισε στο μεσσολογγι την αλλη τη φουνταραν στο πανω μυτικα στα καφενεια, και μετα μου λετε για σχεδια, πλανα, αποφασεις και ΣΤΕ.
    Ρε χαλια κολοκοτρωνεικα εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το επίδομα παραγωγικότητας είναι ένα επίδομα που πήραν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι ανά την Ελλάδα, προερχόμενο από διαφορά κλιμακίων σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 15 ετών. Ήταν με λίγα λόγια δεδουλευμένα χρήματα και όχι ένα πριμ παραγωγικότητας για τη δουλειά που κάνουν οι υπάλληλοι. Ήταν χρήματα από διαφορά κλιμακίων μέσα σε 15 χρόνια και πριν το 2002.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα χρήματα που χρωστάνε σε Αντιδημάρχους, Πρόεδρο Δ.Σ. και συμβούλους είναι 1300 ευρώ το μήνα για τους Αντιδημάρχους, 1000 ευρώ το μήνα του Προέδρου του Δ.Σ. και 40 ευρώ το μήνα των Δημοτικών Συμβούλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. - Αληθεύει οτι το χρέος που παρέλαβε ως Δήμαρχος στις 1-1-2011 ο κ. Πυθαγόρας Σαμαράς, υπερβαίνει του ποσού των 1.237.105 ευρώ, ποσό που γνωρίζουμε μόνο στα γραπτά και που έχει δημοσιεύσει η Οικονομική Επιτροπή (τ. Δημαρχιακή Επιτροπή), μάλιστα και στο Διαύγεια [ΑΔΑ:Β4ΩΡΩΚΖ-Σ4Ο/αριθ.πρωτ.5182/3-4-2012];
    - Γιατί ο Δήμος Ξηρομέρου δεν δημοσιεύει αναλυτικά ΟΛΑ τα χρέη που έχει παραλάβει από τους πρώην Δήμους (Αστακού, Αλυζίας, Φυτειών), ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και διαφάνεια; Ήδη αυτό έπρεπε να είχε γίνει το πρώτο εξάμηνο της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.
    - Είναι διατεθειμένη η σημερινή δημοτική αρχή να στείλει παρατυπίες ή και τυχόν παρανομίες στον Εισαγγελέα ή μήπως πράττει και αυτή τα ίδια (όπως πληροφορούμεθα), κάνοντας σωρεία κατατμήσεων σε έργα με ποσά κάτω των 12.000 ευρώ και με αντίστοιχες προμήθειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.