Με ομοφωνία πέρασε από το χθεσινό Δ.Σ. του Δήμου μας, η έναρξη μελέτης πολεοδομικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας.

Mytikas by the zen, master Xaris Xristopoulos
Η βάση για την επίτευξη ενός στόχου που θα συμβάλει στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής μας, τέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Λύτρα.
Όπως μας είπε σε σχετική συζήτηση, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (17 θετικές ψήφοι επί 19 παρόντων), εγκρίθηκε ένας από τους στόχους που επεδίωκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόκειται για την έγκριση έναρξης μελέτης πολεοδομικού σχεδιασμού, στην κατεύθυνση ανάπτυξης τουριστικής-παραθεριστικής κατοικίας, της περιοχής Τριπολιά - Λύσιμος - Παλιομάγαζα - Παλιόβαρκα. Έτσι θα σταματήσει το φαινόμενο της αυθαίρετης και άναρχης δόμησης και η περιοχή θα αποτελέσει πόλο έλξης για ποιοτικό και περιβαλλοντικά ήπιας μορφής τουρισμό. 
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, «με την ολοκλήρωση του έργου οι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή και γύρω από αυτήν θα δουν την αξία της να αυξάνεται κατά πολύ και οι υπόλοιποι θα έχουν ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς που θα αναπτυχθούν».
Εμείς αυτό που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι το θέμα της ανάπτυξης της υπόψη περιοχής και της αυθαίρετης δόμησης σε αυτήν, ακούμε να συζητείται εδώ και χρόνια, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι. Μακάρι η πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου να προχωρήσει και να γίνουν και τα υπόλοιπα βήματα που όπως και ο ίδιος συμφώνησε είναι πολλά και θα χρειαστούν χρόνο και προσπάθειες σε πολλές κατευθύνσεις.

11 σχόλια:

  1. Πηγαίνοντας σαν επισκέπτης σε διάφορα μέρη και βλέποντας την ανάπτυξη που έχουν τα τελευταία χρόνια πάντα μιλώντας με τους ντόπιους κατοίκους πάντα θα γίνει αναφορά σε ένα Δήμαρχο που προσπαθούσε και πετύχαινε να προωθεί τα μεγάλα ζητήματα. Πολεοδομικές μελέτες, βιολογικό καθαρισμό, καθαριότητα, λιμάνι, υποδομές. Έτσι πήγαν αυτά τα μέρη μπροστά. Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να τρέξουν οι τοπικοί μας άρχοντες. Τα γκαζόν, τα καρναβάλια, οι πεζοδρομήσεις κ.α. χρειάζονται και αυτά αλλά είναι παρακάτω σε ιεράρχηση. Μακάρι λοιπόν καταρχήν έστω να ξεκινήσουν αυτά τα θέματα να τρέχουν και αναμένουμε και να τελεσφορήσουν. Πάντως το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσουν, αυτά δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Άλλη δημοτική αρχή μπορεί να τα βάλει σε ράγες και άλλη να τα υλοποιήσει. Έτσι είναι αυτά. Προσωπικά θεωρώ το θέμα που αναφέρει η εδώ ανάρτηση ένα μικρό βήμα, απαραίτητο που δεν μας δίνει τίποτα τώρα και μπορεί να μην μας δώσει και τίποτα στο μέλλον αν το εγκαταλείψουμε, αλλά είναι προαπαιτούμενο για να μας δώσει πολλά στο μέλλον αν επιμείνουμε στην ίδια κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντι να προκρινουν την αναπτυξη με ξενοδοχειακες μοναδες στρεφονται στη αυθερεσια και τη παραγκουπολη. Αυτα εγιναν οπου προοθησαν την παραθεριστικη κατοικια.
    Αυτα ειναι παλιομοδιτικες ιδεες του 70.
    Φιλε μπλογκερ και συ λαθος κανεις μαζι και οι 17 που ψηφησαν.
    Ας ρωτησουν αλλες περιοχες να τους πουν το χνερι που επαθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλεως Μύτικα. Οι μελέτες υπάρχουν έτοιμες. Εφαρμόστε το κύριοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 6:51 η τουριστική κατοικία στην περιοχή δεν αποκλείει τις τουριστικές μονάδες, το αντίθετο μάλιστα τις ευνοεί και ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα τις προβλέψει και θα χωροθετήσει. Επίσης, στρέφεται κατά της αυθαίρεσίας και της παραγκούπολης που λες. Ας δούμε και κάτι θετικά επιτέλους και όχι να τοποθετούμαστε απέναντι από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οτι κανουν οι πολιτικοι μας, τοπικοι και εθνικοι, ειναι παντα λαθος, ενω εμεις ο πολιτες ειμαστε νεοι, αφθαρτοι, γεματοι ιδεες, που εχουμε παντα δικιο, το εθνικο μας παραμυθι συνεχιζεται....οταν τελειωσε θα τελειωσειι και η μεταπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε 443 ναι, οι πολιτικοι μας τοπικοι και εθνικοι οχι μονο κανουν λαθος αλλα μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ και μας εφεραν στη ΧΕΟΚΟΠΙΑ και την απολυτη ξεφτιλα και συντομα θα μας κανουν και Βουλγαρια.
    Απο υπερφιαλες ιδεες για εργα -ενω λεφτα δεν υπαρχουν - χορτασαμε.
    Στο μεταξυ φροντιστε να πινουμε νερακι καθαρο και οχι βρομικο αλα μπαγλαντες.
    Οσον αφορα το λαο, ας ηξερε τι ψηφιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ ο λαός φίλε 9:45 δεν έφταιξε ποτέ! Δεν ψήφισε ποτέ με αντάλλαγμα ένα διορισμό, μια μετάθεση, μια προαγωγή, μια ψεύτικη βεβαίωση για παράνομη επιδότηση, μια πολεοδομική παράβαση και τόσες άλλες παρανομίες! Ξύπνα γιατί κάποιοι με τη δική σου νοοτροποία, του όλοι στο ίδιο τσουβάλι δηλαδή, κλείνουν το δρόμο της ενασχόλησης με τα κοινά σε ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν. Καλή η κριτική αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από προτάσεις. Εσένα η πρότασή σου αν κατάλαβα καλά είναι να μην περιμένουμε τίποτα πια, εκτός από το νερό, αφού λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αφού δεν υπάρχουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βρεθούν, οπότε περιμένουμε να τα ρίξει ο θεός! Ε λοιπόν αυτό γινόταν τόσα χρόνια αλλά τώρα πιά μας τελείωσε το παραμύθι και πρέπει να δουλέψουμε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλος ο διαλογος φιλαρα 309 αλλα δεν γινεται να κομιζουμε νεα στη πολιτικη και απ την αλλη μερια να τρεχουμε γυρω γυρω στο νομο σαν κολαουζοι με τους παρατρεχαμενους των υποψηφιων των κοματων που εχουν μαυριστει και αποριφθει απο το κοσμο.
    Επειδη εχουμε το περσινο προηγουμενο με το λιμανι που αλλα αποφασησαν και αλλα εκαναν μη τη πατησετε παλι.
    Δυστυχως στη ελλαδα ο θεος εβρεξε πολιτικη υποκρισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά και σεβαστά όλα τα παραπάνω και συμφωνώ για την πολιτική υποκρισία.Αλλά νομίζω ξεφύγατε λιγάκι από το θέμα.Εδώ μιλάνε για μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού στις παραλίες, λες και έχουν κάνει άλλα έργα περισσότερο αναγκαία στην περιοχή μας και φτάσανε και στον πολεοδομικό σχεδιασμό για παραθεριστικές κατοικίες στις παραλίες. Θα πάθουν υπερκόπωση οι αιρετοί μας από τον πολύ σχεδιασμό για έργα. Σιγά-σιγά κύριοι!!!!!
    κ.Αντιδήμαρχε αν υπάρχουν λεφτά για τέτοιες μελέτες γιατί δεν εφαρμόζετε το σχέδιο πόλης του '36 του Μύτικα και να ανοίξετε επιτέλους κάποιους δρόμους ; έχουν κόστος ; αποζημιώσεις κ.λ.π; έχουν περισσότερο κόστος από τα πρωτοχρονιάτικα μπερλόκ, τις επιχορηγήσεις για τα καρναβάλια, και τις άλλες φιέστες ;
    κ.Αντιδήμαρχε είμαστε υπέρ του να γίνονται πολεοδομικοί σχεδιασμοί και θέλουμε να βλέπουμε μπροστά. Όμως αυτά να γίνονται αφού πρώτα έχουν γίνει άλλα βασικά και ουσίας έργα.
    Ο βιολογικός των λυμάτων , η επέκταση του σχεδίου πόλης (υπάρχει στις μελέτες από το 1983) και άλλα πολλάάάάά έργα που χρειάζεται ο Μύτικας, ακόμα βρίσκονται στο ΘΑ ΘΑ ΘΑ ..... και παίρνετε αποφάσεις για μελέτες που θα εφαρμοστούν μετά από 40 και πλέον χρόνια.
    κ.κ.αιρετοί μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μακαρι να βγω ψευτης,αλλα θα γινει οτι εγινε παλεια που φερανε την παναγουλα.ουτε οι παναγουλιωτες τακτοποιηθηκαν,και ο μ,υτικας αποκαταστραφηκε και εζησαν αυτοι καλα και εμεις χειροτερα.καλοφαγατα για μερικους.Για του υπολοιπους............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε φίλε 23 Μαϊου 2012 6:01 μ.μ.
    Σέβομαι το δικαίωμά σου να τηρείς την ανωνυμία σου ενώ απευθύνεις ερωτήματα σε επώνυμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε εμένα. Θα ήθελα όμως να σεβαστείς και το δικό μου να απαντώ μόνο σε επώνυμους έτσι ώστε να ξέρω με ποιούς μιλάω, για ευνόητους όπως καταλαβαίνεις λόγους. Θα ήμουν ευτυχής αν είχαμε έναν τέτοιο διάλογο μαζί ή με όποιον άλλο από τους εδώ ανώνυμους φίλους μέσω του μπλόγκ ή όπου αλλού εσεις προτιμάτε. Έτσι, ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να διορθώσω τα όποια λάθη μου από τις δικές σας επισημάνσεις και την καλόπιστη όπως την αντιλαμβάνομαι κριτική σας, αλλά και να δώσω τις απαντήσεις που εσείς ζητάτε, οι οποίες ίσως τελικά σας κάνουν να αλλάξετε άποψη για κάποια πράγματα.

    Φιλικά
    Σπύρος Λύτρας
    Αντιδήμαρχος Αλυζίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.