Παναγιώτης Στάϊκος: Αγαπητοί φαρμακοποιοί συνέλθετε.


Γράφει ο Παναγιώτης Στάϊκος.

Προς την κυρία Εισαγγελέα Μεσολογγίου.
Το δικαίωμα στην απεργία στις Δημοκρατίες θεωρείται ιερό. Έτσι λοιπόν ήταν δικαίωμα των Φαρμακοποιών να απεργήσουν γιατί ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστάει χρήματα. Δικαίωμά τους ήταν να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις όποτε ήθελαν. Αυτή την στιγμή οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Αθήνας, της Αχαΐας και της Ηλείας συνεχίζουν την απεργία τους έχοντας υπερβεί τον ένα μήνα, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τα έξοδα για τους ασθενείς –ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εν μέσω βαθειάς ανέχειας πολλών ασθενών.
Όταν από την Δευτέρα οι Φαρμακοποιοί του Νομού μας έληξαν την απεργία τους (οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας τους χαρακτήρισαν απεργοσπάστες) και άρχισαν να δέχονται τις συνταγές των ασθενών του ΕΟΠΥΥ, παρά το γεγονός ότι υπήρξε εγκύκλιος του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ την 15/6/2012 με Αρ. Πρωτ: 28381 με την οποία καθόριζε ότι οι Φαρμακοποιοί θα μπορούσαν να εκτελέσουν τις συνταγές πέραν των 5 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής για τις ημέρες των κινητοποιήσεων από 1/6/2012, οι περισσότεροι Φαρμακοποιοί του Νομού με προκλητικό και κοινωνικά ανάλγητο τρόπο έλεγαν στους ασθενείς ότι οι συνταγές αυτές έχουν λήξει, παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος του ΕΟΠΠΥ ήταν σαφής.
Έτσι λοιπόν οι Φαρμακοποιοί επεδείκνυαν έναν κυνικό τσαμπουκά απέναντι σε φτωχούς και ταλαιπωρημένους για ένα μήνα ασθενείς και αρνούνται να εκτελέσουν τις συνταγές αυτές. Προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν θα παίξουν το παιγνίδι των λαμογιών Φαρμακοποιών, οι οποίοι στην διάρκεια της απεργίας κρατούσαν συνταγές των ασθενών. Το τι κάνουν οι Φαρμακοποιοί μεταξύ τους, ακόμη και εάν βγάλουν τα μάτια τους, ουδόλως ενδιαφέρει τη Κοινωνία και τους ασθενείς.
Από την στιγμή που άρχισαν να δέχονται συνταγές είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν και όλες τις συνταγές από 1/6/2012, αφού και αυτές με βάση την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ της 15/6/2012 δεν έχουν λήξει. Η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι Φαρμακοποιοί και οι Γιατροί με τον ΕΟΠΠΥ, ορίζει σαφώς ότι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν όλες τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ. Επομένως η συμπροφορά τους απέναντι στους ασθενείς τους δεν είναι απλά αυθαίρετη, αλλά και παράνομη.
Καλώ λοιπόν την Εισαγγελέα Μεσολογγίου να παρέμβει για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι πολλές φορές είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να ανανεώσουν την ημερομηνία των συνταγών αυτών. Οι δε Γιατροί (μεταξύ αυτών και εγώ) αρνούνται να εκδώσουν νέες συνταγές, αφού με βάση την εγκύκλιο της 15/6/2012, οι συνταγές αυτές δεν έχουν λήξει. Δεν είναι δυνατόν αποφάσεις Φαρμακευτικών Συλλόγων να είναι πάνω από τον νόμο.
Είναι καιρός να αντιληφθούν κάποιοι Φαρμακοποιοί, ότι παρά τις όποιες δυσκολίες και ατέλειες, από τις οποίες πολλές φορές υποφέρουμε και εμείς οι Γιατροί, ο ΕΟΠΠΥ και η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση είναι μαζί με τα ΚΕΠ μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις και θεωρούνται κατάκτηση για τον Ελληνικό Λαό. Και σε προοδευμένες χώρες η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση έκανε σχεδόν 10 χρόνια για να λειτουργήσει άψογα. Εδώ θέλω να γίνει γνωστό, ότι στην Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου στις 28/12/2011 ήμουν ο μοναδικός Γιατρός, ο οποίος πρότεινα και ψήφισα για να υπογράψουμε σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ.
Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση φοβίζει μόνο τα λαμόγια και τους κλέφτες, οι οποίοι έκαναν τις αρπαχτές με τα λεφτά των ταμείων.
Τους καλώ λοιπόν να επιδείξουν τη κοινωνική τους ευθύνη, παύοντας την ταλαιπωρία των ασθενών, από τους οποίους εξασφαλίζουν αξιοπρεπέστατη ζωή, αφού το μέσο εισόδημα τους είναι δέκα και είκοσι ή και τριάντα φορές πάνω από το εισόδημα χαμηλοσυνταξιούχων. Εάν συνεχίζουν να ασκούν τέτοιου είδους βία απέναντι σε αδύνατους ανθρώπους να είναι σίγουροι ότι δεν θα αργήσει η ώρα να υποστούν και οι ίδιοι πολύ σκληρή βία. Συνέλθετε αγαπητοί Φαρμακοποιοί πριν είναι αργά.
Και επειδή δεν μπορώ να βλέπω ασθενείς να ταλαιπωρούνται ναι να εκβιάζονται άλλο, δηλώνω ότι από σήμερα θα αναγράφω εντελώς δωρεάν όλες τις συνταγές οι οποίες έχουν εκδοθεί από 1/6/2012 και μετά και κακώς και παράνομα δεν τις εκτελούν οι Φαρμακοποιοί.
Πέραν όμως του τι θα κάνω εγώ ή και κάποιοι άλλοι Γιατροί, εσείς κυρία Εισαγγελέα θα πρέπει να καλέσετε τους Φαρμακοποιούς να εφαρμόσουν τον νόμο και να μην βασανίζουν άλλο τους ασθενείς. 

Αστακός 21/6/2012 
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Γιατρε πολυ καλα τα λες για τους φαρμακοποιους.
    Σωστη η τοποθετηση σου και λιγα τους λες.
    Οταν απο τα ταμεια και τους ιδιωτες κερδιζουν απο 150 εως 300 χιλοιαδες ευροπουλα το χρονο, μας χρησιμοποιουν σαν υπομοχλιο την αρωστια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Παναγιώτης Στάϊκος: Αγαπητοί φαρμακοποιοί συνέλθετ...":

    Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ .... ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ .... ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΣΤΕΡ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.