Ένα εύλογο ερώτημα.


Ένα e-mail πήραμε από αναγνώστη μας, ο οποίος θίγει ένα θέμα πολύ σοβαρό κατά τον ίδιο.

Αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.
Παρακολουθώντας στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» τις αποφάσεις στη τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας, για όποιον ενδιαφέρεται είναι εδώ, παρατηρώ μία βροχή αποφάσεων απ' ευθείας αναθέσεων. Το εύλογο ερώτημα που θέλω να θέσω είναι, πως είναι δυνατόν όλοι προεκλογικά να κατηγορούν, να λοιδορούν, να καυτηριάζουν και βάλτε και ότι άλλα ρήματα θέλετε τους προηγούμενους και τους προ προηγούμενους για τις αδιαφανείς απ' ευθείας αναθέσεις και όταν αναλαμβάνουν οι ίδιοι να ακολουθούν την ίδια τακτική και με μεγαλύτερη ένταση; Συγνώμη για το ανώνυμο του ερωτήματος μου.

12 σχόλια:

  1. ευλογο ερωτημα στην σημερινη Ελλαδα και περιμενετε απαντηση? ξαναθεστετο παραλογα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι φιλε μου ειναι κατ εικονα και ομοιωση του κεντρικου πολιτικου συστηματος(βουλευτες, υπουργοι,εργατοπατερες, κοαματικοι εγκαθετοι κλπ), δλδ Μαυρογιαλουροι,ρουσφετολογοι,βολεμενοι δημοσιουπαλληλοιιεχθροι της αληθειας,κορδομενοι τεντονονται στα καφενεια και παριστανουν τους σωτηρες με δικα μας λεφτα.
    Αφορα ολους, δεξιους αριστερους και πασοκους.Μη τους πιστευετε.
    Ειναι σαπιο το βασιλειο της ελλαδας φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι όπως τα λες φίλε 8:25. Πως θα τους αλλάξουμε όμως; Με ανώνυμους αφορισμούς στο διαδίκτυο, με κατηγορίες που δεν προκαλούν αντίλογο και λάσπη στον ανεμιστήρα για όλο το κόσμο; Δεν έχεις ακούσει ότι η γενίκευση είναι η αρχή του φασισμού; Ας βγούμε μπροστά λοιπόν με τα ονόματά μας όλοι και ας προσπαθήσουμε να τους αποκαλύψουμε και να τους στείλουμε στα σπίτια τους, βάζοντας τους καλλίτερους από εμάς στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Ν'ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπατριωτη 1011 εσυ εχεις ποτε ψηφησει κατα των απευθειας αναθεσεων, κατατμησεις κλπ?
    Ο νομοθετης που τα απαγορεψε αυτα κατι ηξερε, (αυτο που ξερεις εσυ και ολοι οι εμεις υπολοιποι)αν και εσεις βρικατε παραθυρακια και πορτες να κανετε τα δικα σας.
    Οσο για την ανανεωση με περσυνα ξυνα σταφυλια να λειπει. οι νεωτεροι οσοι εχουν φανει ειναι copy paste ων παλιοτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκκωφαντική η σιωπή τηε αντιπολίτευσης, για άλλες σαχλαμάρες κάνουν υπερωτήσεις επι υπερωτήσεων, γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα σχολιάσω κι εγώ όλα τα παραπάνω, αλλά επιτρέψετέ μου να διατηρήσω την ανωνυμία μου όπως και όλοι εσείς που γράψατε εδώ. Και έχω να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό. Ας μην παίρνουμε φόρα και τα ισοπεδώνουμε όλα, κατατμήσεις έργων γίνονταν παλιά - γίνονται τώρα και θα γίνονται πάντα (αυτό συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας - από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο).
    Εάν γίνονται κατατμήσεις για να γίνουν έργα, καλώς γίνονται, γιατί μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αλλά έτσι είναι;
    Μακάρι να γίνονται κατατμήσεις αλλά να βλέπουμε ΕΡΓΑ και οχι χρηματικά εντάλματα πληρωμής των εργολάβων που <> παλιά.
    Γι' αυτό μην ελπίζετε ότι θα σταματήσουν οι κατατμήσεις.
    Έχουμε μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι απευθείας αναθέσεις εξυπηρετούν σκοπούς (κυρίως ψηφοθηρικούς ), γι'αυτό μην ελπίζετε σε τίποτα καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατατμήσεις - απευθείας αναθέσεις, ξέρουμε...ξέρουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επιτρεπονται απευθειας αναθεσεις αναλογα του ποσου. μετα εχουμε τους προχειρους διαγωνισμους, εχουμε με περιορισμενο αριθμο προσκληθεντων, εχουμε μετα με ανοικτο διαγωνισμο και μετα εχουμε με διεθνη και παει λεγοντας. αν γινονται νομιμα που το παραλογο. απλα πρεπει να προσεχουν στις επιτροπες τα χαρτια των συμμετασχοντων και το σωστο και ηθικο...να μην ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι . γιαυτο καλυτερα ειναι, εστω και αν επιτρεπει ο νομος για απευθειας αναθεσεις η με αποφαση δημαρχου μεχρι καποιο ποσο, να γινονται παντα για τετοια μικρα ποσα προχειροι διαγωνισμοι με κλειστη διαδικασια. αλλα και εδω υπαρχουν και θα υπαρχουν παραθυρα ... ολα βεβαια βγαινουν στο διαδικτυο. αν υπαρχει ενοχή καποιου η καποιων νομικης φυσεως ποια ειναι? απο ποιο νομο το εξαγει οποιος νομιζει οτι υπαρχει θεμα? ας απαντησει εδω. ο αναγνωστης που εγραψε το αρθρο καλα τα λεει. ο ανθρωπος ομως δεν μιλαι για παρανομιες αλλα για κακη τακτικη απευθειας αναθεσεων. καλυτερα ειπαμε να γινονται παντα προχειροι διαγωνισμοι για τα συγκεκριμενα μικρα ποσα.αρκει να συμετασχουν πολλοι και να ανακοινωνονται εγκαιρα στον τυπο και στο διαδικτυο οι αποφασεις για διαγωνισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φτασαμε στο σημειο-μηπως ο 531 ειναι στο δημο?-να δηλωνουμε δημοσια για μη τηρησει νομων με το εωλο προταγμα οτι ετσι γινονται εργα!!
    Να μη γινουν τα εργα φιλε Μυτικιωτη αν ειναι να δικαιολογουμε τα παντα.
    Αφου λενε οτι ετσι κανουν ολοι τοτε γιατι προεκλογικα καταγγελουν τους αντιπαλους ενω ξερουν οτι θα κανουν τα ιδια?
    Τοτε ψευδονται ενσυνειδητα!
    Και τετοιους πολιτικους δεν θελουμε.
    Η συστηματικη παραβιαση νομων, θεσμων, κανονων και απλης λογικης μας οδηγησε σε αυτο το καταντημα που ζουμε.
    Και μυαλο δεν βαλαμε, και περπαταμε αμεριμνοι με πρακτικες περασμενες και πεθαμενες.
    Ειναι γνωστο οτι , οτι δεν αλλαζει πεθαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8:25 δεν απαντας που ειναιτο παρανομο, απλως αναφερεις παραβιασεις νομων κλπ. εδω βλπεις καμμια παραβαση/ αν ναι ποια και με βαση ποιο νομο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.