Πεζόδρομος Μύτικα... Το συντομότερο ανέκδοτο.

Οι πλαστικές μπάρες ανοικτές. Μόνιμη κατάσταση. Στο βάθος το αγροτικό όχημα έρχεται. Αυτός κάνει δύο παραβάσεις.  1) Αν τον θεωρήσουμε πεζόδρομο μπήκε με το αμάξι και 2) αν το θεωρήσουμε δρόμο πάει ανάποδα.
Έχουν περάσει είκοσι ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του κεντρικού δρόμου του Μύτικα ως πεζόδρομου κάτι το οποίο επικρότησε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Μύτικα, των επισκεπτών αλλά είναι και θέμα κοινής λογικής μιας και ο κεντρικός δρόμος του Μύτικα κατασκευάστηκε ως πεζόδρομος και βγήκαν χρήματα από το κρατικό κορβανά με την αιτιολογία κατασκευή πεζόδρομου Μύτικα.
Οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τις είκοσι αυτές μέρες λειτουργίας του πεζόδρομου είναι πλήρης αποτυχία. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας μηχανάκια και αυτοκίνητα μπαίνουν ανενόχλητα από όλες τις πλευρές. Οι πλαστικές μπάρες μονίμως ανοιγμένες και αυτοκίνητα μόνιμα παρκαρισμένα πάνω στο πεζόδρομο και γενικά μία κατάσταση που δεν τιμά κανένα από τους υπεύθυνους.
Είπαμε υπεύθυνους;;;; Μα ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι αυτή τη κατάσταση;;; Ας προσπαθήσουμε να τους εντοπίσουμε. Ας πάμε κατά σειρά προτεραιότητας.
1) Κατά πρώτο λόγο εμείς οι Μυτικιώτες και ντόπιοι της περιοχής που με τη λάθος νοοτροπία μας δεν σεβόμαστε το χωριό και θέλουμε με το αμάξι μας να πάμε και για προς νερού μας ακόμα, σε ένα χωριό με αποστάσεις μετακινήσεων κάτω του χιλιομέτρου. Κατά δεύτερο λόγο οι επισκέπτες που δεν σέβονται ένα κανόνα λειτουργίας του μέρους που επισκέπτονται.
2) Η Δημοτική Αρχή που πήρε ένα μέτρο χωρίς ουσιαστικά να είναι έτοιμη να εξασφαλίσει τη σωστή του εφαρμογή. Οι αντιαισθητικές μπάρες αποδείχτηκε ότι κακώς αφαιρέθηκαν γιατί αυτές μας έπρεπε όπως τελικά αποδείχτηκε. Στην Εκκλησία οι πλαστικές μπάρες και τα σήματα έχουν μπει σε λάθος θέση, η σωστή θέση είναι πριν την εκκλησία ώστε ο άλλος να αναγκάζεται να στρίβει.
3) Η αστυνομία η οποία με τα δύο άτομα προσωπικό που έχει, περιφέρεται στο κέντρο του Μύτικα και νομίζεις ότι είναι τυφλοί!!!
Σχόλια περιπαιχτικά και θυμηδίας από τους απορούντες δημότες και επισκέπτες. Χαρακτηριστικά επισκέπτης και αναγνώστης του blog μας είπε, «αν αυτοί έκαναν καλά τη δουλειά τους, ο Δήμος σας θα είχε λύσει το οικονομικό του πρόβλημα». Ρωτάμε, πόσες κλίσεις έχουν κοπεί με όλο αυτό το μπάχαλο παραβιάσεων του πεζόδρομου είκοσι μέρες τώρα;;; Μάλλον μηδέν.
Έτσι έχει ακριβώς η κατάσταση στο λεγόμενο «πεζόδρομο» του Μύτικα και ελπίζουμε επιτέλους κάποιοι που έχουν την ευθύνη να κάνουν τα δέοντα ώστε να αλλάξει. Όλοι τότε θα τους πούμε μπράβο.

Πεζόδρομος με μόνιμα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Στο βάθος ξεπροβάλει ο παραβάτης.

17 σχόλια:

  1. Καθένας με τη στάση του δείχνει το ποιόν του! Ωστόσο, είναι προσωπική ευθύνη του καθενός μας να εγγυάτε και να διασφαλίζει με όποιο τρόπο μπορεί τον πεζόδρομο κλειστό. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν να περνάνε μπροστά από τα μάτια μας μηχανάκια και αυτοκίνητα μέσα από τον πεζόδρομο και να μην αντιδρά κανείς... Το κυρίαρχο πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αστυνόμευσης, αλλά η απουσία των ενεργών πολιτών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόταση: σε όποιον περνά από το πεζόδρομο μπουγιέλωμα..... όλοι μαζί όσοι είμαστε εκεί με πρωτοπόρα τη νεολαία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια "εγγυάται". Εμένα προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο να περνά ο οποιοσδήποτε μέσα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, όταν υπάρχει απόφαση που να το απαγορεύει. Εξάλλου, περισσότρη ώρα χρειάζεται ο οδηγός για να σπρώξει τα πλαστικά εμπόδια, από το να παρκάρει απλά στον πίσω δρόμο... Σκέτος παραλογισμός δηλάδη! Αν εσείς θεωρείτε ότι το μπουγέλωμα είναι επαρκές μέτρο, μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα. Εγώ όμως αναφέρομαι κυρίως σε μια πιο μαζική στάση απέναντι στο θέμα. Αν την επόμενη φορά που κάποιος μπει στον πεζόδρομο, έρθει αντιμέτωπος με την κατακραυγή των κατοίκων σίγουρα θα δυσκολευτεί να το επαναλάβει. Δεν βλέπω που είναι το κακό στο να διεκδικεί κανείς το σωστό. Το πολύ πολύ να παρεξηγηθεί κάποιος από τους παραβάτες! Η ντροπή δική του. :-)

      Διαγραφή
  3. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ!!!! ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑΤΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ, ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ, ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΕ, ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΕ ΚΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντίθετα εμένα μου αρέσει έτσι ο πεζοδρόμος. Μου αρεσει αυτη η αναρχία που επικρατεί(ισως φταινε οι αριστερες καταβολες μου), αυτο το ανατολίτικο παζάρι που τα έχει ολα. Τραπεζοκαθισματα, αυτοκινητα, μηχανάκια, ποδήλατα, γατες, σκυλια, κουναβια, τσιγγανους με την πραματεια τους, ψαραδες, κινεζους, μαυρους που πουλανε cd, καρπουζαδες, πεποναδες, γενικα μαναβηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ;ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΔΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΩΣΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ).ΤΖΑΛΑ ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΩ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άποψη μου είναι ότι ο κύριος λόγος είναι ο 1) που αναφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ λέω να βάλουμε συρματοπλέγματα και όχι μπάρες..... Τι λέτε ρε παιδιά μυαλά πρέπει να αλλάξουμε, τι μπάρες και βλακείες... Σίγα μη βάλουμε και νάρκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποιος δημος και ποια αστυνομία ρε παιδια;;; είμαστε άξιοι της μοίρας μας, απαράδεκτοι σαν λαός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο. αυτά βλέπουν οι ξένοι και μας πάνε κούρσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίγουρα είναι θέμα νοοτροπίας, πολιτισμού, πειθαρχίας στους Νόμους και γενικότερα ανατροφής (που δεν έχουμε). Συμφωνούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά όλοι μας, αλλά μέχρι να γίνει αυτό (η ελπίδα μας στις νέες γεννιές) πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, καθώς ο Αύγουστος, ο μήνας με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, είναι μπροστά μας! Και τότε θα γίνει Ο ΧΑΜΟΣ...

    Η κατάργηση των μπαρών (όπως αποδείχτηκε κε του αποτελέσματος) ήταν μέγα λάθος. Πρέπει να υπάρχει άτομο αρμόδιο για το κλείδωμα ούτως ώστε να μη μπορούν να παραβιαστούν. Ένα μέτρο που να ισχύει για όλους, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους πονηρούς να το ακυρώνουν μετακινώντας τα πλαστικά κουτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΡΕ ΡΕ ΤΖΑΛΑ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΝΑ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ??? ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. ΒΑΛΤΕ ΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΣΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ ΠΕΙΡΑΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΔΑ ,ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε έχεισ δίκιο για τον πεζόδρομο... αλλά ο ναυαγοσώστης που κολλάει;;;;Όσο γι αυτό που λες οτι δεν πατάει το πόδι του εκεί ρίξε μια ματιά 9:00 με 3:00 το μεσημέρι.Τόσα χρόνια πληρονώταν απο τον δήμο ναυαγοσώστης και δεν είχε πατήσει το πόδι του ποτε!!!Σταματήστε τις κακίες επιτέλους και ασχοληθείτε με την ουσία!!!

      Διαγραφή
  13. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ .ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΩΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μονο με αστυνόμευση. Και τσουχτερά πρόστιμα. Θα βρείτε την λύση Αν. Κάποιος θέλει να μην σέβεται τους άλλους η. Τοπική αρχή πρέπει να επενέβη Βάλτε 200 ευρώ πρόστιμο για τους παραβάτες Και αλλα τόσα για τους παράνομα παρκαρισμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. ....


    Με το έτσι με το αλλιώς, μέχρι να παρθούν μέτρα θα περάσει το καλοκαιράκι... και του χρόνου με υγεία η καλά κρασιά τον Αύγουστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.