Δήλωση Πάνου Παπαδόπουλου, Προέδρου Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας.



Συστήνουμε στο Δήμαρχο Μεσολογγίου προς γνώση και προς αποφυγήν δημοσίευσης στο μέλλον και άλλων αστειοτήτων περί διάλυσης και παύσης λειτουργίας του υφιστάμενου λιμενικού ταμείου Αιτ/νίας να αναγνώσει ενδελεχώς τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 4071/2012 σχετικά με την επανασύσταση και έναρξη λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων της παρ. 1 του άρθρου 28 του Ν. 2738/1999, όπου σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να υφίσταται λιμενικό ταμείο που ασκεί τις αρμοδιότητες του στον εναπομείναντα χώρο γεωγραφικής του ευθύνης, συσταθείσας ειδικής επιτροπής από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αίρει τις αμφισβητήσεις περί διαδοχής μεταξύ του υφιστάμενου λιμενικού ταμείου και του νεοσυσταθέντος.
Εξάλλου σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 155/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η αυτοδίκαια υπεισέλευση του νεοσυσταθέντος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στα δικαιώματα και υποχρεώσεις του υφισταμένου δεν τελεί υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης καταργήσεως των Λιμενικών Ταμείων από τα οποία οι αρμοδιότητες μεταφέρονται, δεδομένου ότι η κατάργηση είναι νοητή μόνον επί μεταφοράς του συνόλου των αρμοδιοτήτων των τελευταίων, περίπτωση που δεν συντρέχει φυσικά διότι κατά τον νόμο 4071/2012 δεν υφίσταται υποχρέωση μεταφοράς του συνόλου των αρμοδιοτήτων αλλά μερική και πάντα σε επίπεδο μη εξαντλήσεως των εντασσόμενων στη χωρική μας αρμοδιότητα.
Ούτως ή άλλως είναι παράταιρο και άνευ λογικής συνοχής κάθε επιχείρημα που συγκλίνει, σε εποχή συγχωνεύσεων και δημοσιονομικών περιστολών, στην δημιουργία νέων Ν.Π.Δ.Δ. υπό το πρίσμα και την στόχευση πάντα της διαχείρισης πόρων και αρμοδιοτήτων. Τέλος οι αόριστες διακηρύξεις περί τήρησης νομιμότητας στη συμβατική σχέση με την ανάδοχο εταιρεία στην Μαρίνα θα έπρεπε να αποφευχθούν διότι ως νέο διοικητικό συμβούλιο έχουμε απόλυτη επίγνωση του καθήκοντός μας γνωρίζοντας καλύτερα από οποιονδήποτε τρίτο τις υποχρεώσεις μας και καλό είναι να περιοριστούν στα πλαίσια της διαχείρισης των Δημοτικών Πραγμάτων και στην οφειλόμενη και ουσιαστική λογοδοσία του Δημάρχου ενώπιον των Δημοτών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Επιπροσθέτως επισημαίνουμε ότι η σπουδή ορισμένων που το τελευταίο διάστημα καταφέρονται κατά του Λιμενικού Ταμείου, με δεδομένο ότι η κατάσταση στο Λιμάνι του Μεσολογγίου ειδικά φέτος μετά τις παρεμβάσεις του Λιμενικού Ταμείου και μάλιστα με λίγα χρήματα, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, μόνο την δική τους ένδεια έργων και αποτελεσμάτων αποκαλύπτει.
Εάν σε κάποιους δεν “βγήκε” το έργο για να βάλουνε χέρι στο Λιμενικό Ταμείο, δεν ευθύνεται η Λιμενική Επιτροπή, αλλά η δική τους ιδιοκτησιακή αντίληψη περί πάντων. Τώρα γιατί ο Δήμος Μεσολογγίου μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει την υπόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ ο Δήμος Ξηρομέρου έλαβε τις σχετικές αποφάσεις, αυτό ας το κρίνουν οι δημότες του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου.
Τέλος για την υπόθεση της Μαρίνας δηλώνουμε ότι ο Λιμενικό Ταμείο θα πράξει αυτό που πρέπει με σοβαρότητα και ευθύνη, επισημαίνοντας ότι στην αρχική σύμβαση παραχώρησης το Λιμενικό Ταμείο ήταν έξω από αυτή (Υπουργείο Τουρισμού και ανάδοχος) για άγνωστους λόγους, πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί στο εξής. Σημειώνουμε δε με την μορφή ερωτήματος: Πότε ο Δήμος Μεσολογγίου διεκδίκησε το 8% επί των ακαθαρίστων εσόδων της Μαρίνας, που δικαιούται, την στιγμή που το Λιμενικό Ταμείο διεκδίκησε, βεβαίωσε, εισέπραξε και κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία της ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ε.;
Αυτά για την αποκατάσταση της όλης αλήθειας και προς αποφυγή εντυπώσεων. 

Ο Πρόεδρος


Πάνος Παπαδόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.