Επιτέλους μαζέψτε τους!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.-Πολιτευτής Ν.Δ

Παρακολουθώ άναυδος τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νομό μας. Πριν ένα περίπου μήνα συμμετείχε στα επεισόδια με τους τσιγγάνους στο Αιτωλικό. Η ιστορία συνεχίστηκε στα δικαστήρια του Μεσολογγίου και θα έχει επιπλέον συνέχεια στη δικαιοσύνη, αφού με εντολή του Υπουργού κ. Δένδια έχει διαταχτεί δικαστική διερεύνηση. Το Σάββατο πήρε αμπάριζα τις λαϊκές διώχνοντας τους λαθρομετανάστες. Δηλαδή τα μέλη ενός κόμματος που πήρε στις εκλογές 6% κι εκλεγμένοι βουλευτές, αντιποιούν τις αρχές κι επιβάλλουν τον, κατά τη δική τους κρίση, νόμο.

Μα καλά ποιος τους έδωσε το δικαίωμα αυτό; Καταρχήν η ίδια η πολιτεία με την εγκληματική ολιγωρία τους. Επί δεκαετίες ήταν παρατηρητής του φαινομένου κατάληψης της χώρας μας απ τους παντός είδους λαθρομετανάστες, λες και αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα. Άβουλη, άνευρη, έρμαια των σοσιαλαριστερών τάσεων της αλληλεγγύης σε όλες τις φυλές του κόσμου. Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί, διαχρονικά οι Αλβανοί, αλλοίωναν το κοινωνικό ιστό της χώρας. Και τι έκανε η πολιτεία; Τι έκαναν οι αιώνιοι πολιτικοί μας; Οι αριστεροτσιπραίοι είχαν ανακηρύξει το κόμμα τους προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, παρέχοντας τους νομική και κάθε άλλη προστασία, οι σοσιαλιστές φτιάχναν νόμους ελκυστικούς για τη λαθρομετανάστευση ενώ οι δεξιοί του Κώστα Καραμανλή, μπλοκαρισμένοι στα σοσιαλαριστερά σύνδρομα και τις συνδικαλιστικές τους φοβίες, απέτυχαν να διαμορφώσουν πολιτική.
Από την άλλη πλευρά ο ελληνικός λαός βολεύτηκε στη κατάσταση αυτή εκμεταλλευόμενος κάποιες φορές τη δυστυχία του κόσμου αυτού. Ειδικά όταν οι επιδοτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης ήταν στο φόρτε τους, οι αγρότες μας καθόντουσαν στα καφενεία και οι αλλοδαποί, κύρια Αλβανοί καλλιεργούσαν τα χωράφια τους. Τα προβλήματα αρχίσαν όμως με την έξαρση της εγκληματικότητας, για τους κολασμένους αυτής της γης η ζωή δεν έχει και τόση σημασία, την επιβάρυνση της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία δεν μπορούσε να αντέξει τους Έλληνες, πόσο μάλλον τους αλλοδαπούς και την εκτίναξη της ανεργίας.
Τώρα πλέον η κατάσταση έχει γίνει σχεδόν μη αναστρέψιμη. Κι οι λαϊκιστές της Χρυσής Αυγής το εκμεταλλεύονται αναλόγως. Μας φωνάζει ο λαός λένε, να μη πάμε να βοηθήσουμε; Εγώ σαν λαός Μιχαλολιάκο διαφωνώ με τις ενέργειες σου, να φωνάξω το μπάρμπα μου τον Νάσο τον χασάπη απ΄ το Ξηρόμερο να σου περιποιηθεί το κεφάλι; Αυτό λέγεται ζούγκλα κι όχι κράτος δικαίου.
Η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είχε ένα πολύ καλό πρόγραμμα για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Πως όμως να το εφαρμόσει όταν η κυβέρνηση στηρίζεται και στους σοσιαλιστές και κυρίως όταν ο τρίτος εταίρος στη κυβέρνηση είναι η ΔΗΜΑΡ με τις γνωστές ‘’ευαισθησίες΄΄; Άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε μέρα. Κι ας αντιδράσει ο Κουβέλης. Η κοινωνία, η προβληματική με τις μεγάλες της ευθύνες στη διαμόρφωση της κατάστασης αυτής, δεν μπορεί να περιμένει. Πολύ σωστά προχώρησε στις πρόσφατες ενέργειες με το ΄΄μάζεμα΄΄ των λαθρομεταναστών. Μόνο που δεν πρέπει να είναι μια επιχείρηση μερικών εβδομάδων αλλά διαρκείας. Επίσης η δημιουργία των κέντρων λαθρομετανάστευσης είναι στη σωστή κατεύθυνση. Κι εδώ χρειάζεται πυγμή σε σχέση με τις αντιδράσεις των δήμων. Δεν υπάρχει χρόνος κ. Δένδια. Είμαστε στα πέναλτι, σε λίγο χάνουμε το παιγνίδι, αν δεν το έχουμε ήδη χάσει. Επειγόντως να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση, που έκανε τη χώρα μας ελκυστική για τους μετανάστες και να φτιαχτεί νέος νόμος ο οποίος να προβλέπει και τη τιμωρία όσων παρέχουν κατάλυμα και εργασία σε λαθρομετανάστες. Και δε μιλάω για νόμιμους αλλοδαπούς. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας και τους κατοίκους της Και στο τέλος τέλος μήπως κάποιος πρέπει να μαζέψει τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής; Λέω, μήπως ο πρόεδρος της βουλής πρέπει να εγ-καλέσει τον αρχηγό του κόμματος και να επιστήσει τη προσοχή του για τις μη νόμιμες ενέργειες των μελών του ή πιθανώς κι ο πρόεδρος της δημοκρατίας; Και πολύ σωστά ο Δένδιας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τις περιπτώσεις του Αιτωλικού. Ειδικά στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε, η τήρηση της νομιμότητας προς πάσα κατεύθυνση: πολιτικούς, τραπεζίτες, ΜΜΕ, κεφάλαιο, δημοσίους υπαλλήλους και απλό λαό, αποτελεί μονόδρομο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.