Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το καθεστώς αυτοδικίας των μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.


Οι συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις των πυρήνων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ανά την Ελλάδα και το σημερινό (8-9-2012) «χτύπημα» στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία, αποδεικνύει περίτρανα ότι το εκκολαπτόμενο αυγό του φιδιού, με την κάλυψη και ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, τείνει να γίνει καθεστώς στην ελληνική κοινωνία με σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις.
Οι πράξεις αυτές οδηγούν σε καταστάσεις αυτοδικίας και ταυτόχρονα συνθέτουν ένα καθεστώς υποκατάστασης των νόμων και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους από «ομάδες πολιτών».
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου θεωρεί ότι τη στιγμή κατά την οποία οι καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων δείχνουν τα δόντια τους και στην περιοχή μας (ανεργία, απολύσεις, λουκέτα καταστημάτων, υποβάθμιση Νοσοκομείου – Τ.Ε.Ι., κατάργηση φορέα διαχείρισης λιμνοθάλασσας, παύση δημοσίων έργων), είναι ανησυχητικό να επιτίθεσαι σε ανθρώπους που παλεύουν για επιβίωση και να μην δείχνεις την ίδια «ευαισθησία» στους φοροφυγάδες, στο μεγάλο κεφάλαιο και σε όσους θησαυρίζουν σε καιρό οξύτατης οικονομικής κρίσης.
Με αυτό τον τρόπο, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μετατρέπεται στο μακρύ χέρι του συστήματος και της κυβέρνησης, αποπροσανατολίζοντας συνειδητά τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα, την στιγμή κατά την οποία ο κόσμος της εργασίας ετοιμάζεται να σηκώσει το βάρος της αντίστασης στην ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, με τελικό στόχο να την ανατρέψει.
Άλλωστε, είναι αξιοσημείωτος ο κοινός βηματισμός μνημονιακής κυβέρνησης και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Για παράδειγμα την επικοινωνιακή Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» (τι ειρωνεία!) συνόδευσαν ρατσιστικές επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι εξαγγελίες από τα ΜΜΕ για την πάταξη του παραεμπορίου συνέπεσαν - όλως τυχαίως - με επιθέσεις μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε μικροπωλητές.
Σε αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση καλούμε την Δημοτική αρχή, τους φορείς της πόλης και όλα τα πολιτικά κόμματα, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες για την απομόνωση των αυτόκλητων «σωτήρων» και «δικαστών» του πεζοδρομίου.
Τέλος, θεωρούμε ότι στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων δεν έχουν θέση σύμβολα και πρακτικές που έχουν ταυτισθεί με τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε.

Το Γραφείο Τύπου

3 σχόλια:

  1. Οταν οι δικοισας καινε και γρεμιζουν εληνικα μαγαζια στη αθηνα καθε τοσο εινα καλα?
    Για τους παρανομους αλοδαπους σα μαρανε.
    Δεστε και ανακοινοση του σωματειου μικροπολιτων, εσεις που ψαχνεστε για λαικη οργη και οργανωσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανοχή των ελεγκτίκων μηχανισμών του κράτους έχει ΓΙΝΕΙ καθεστώς δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια. Για την επιβίωση τους πάλευαν και οι επιχειριαματίες του κέντρου της Αθήνας και κυρίως τα φτωχόπαιδα που είχαν για υπαλλήλους τους. Οταν όμως κάποιοι του χώρου της Αριστεράς τους κατέστρεφαν τις περιουσίες τους εσείς κωφέβατε. Η μονομέρης καταγγελία σας ( μεταξύ των άλλων) εκκόλαψε το αβγό του φιδιού. Επίσης με την οικονόμικη κρίση δεν ανέβηκαν μόνο τα ποσοστά της άκροδεξίας αλλά και τα δικά σας (27%) κάτι που αποκρύπτετε επιμέλως (ή μήπως πιστέυετε οτι ξαφνικά ο κόσμος αγάπησε τις ιδέες σας;)


    ΠΕΡΚΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η Χρυσή Αυγή είναι θρέμμα τρης Αριστεράς. Δεν καταλαβαίνω σε τί διαφέρει η πρακτική αλλά και η ιδεολογία της από αυτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν υποθάλπουν τη δολοφονία τριών ανθρώπων στη MARFIN, όταν καταλαμβάνουν αεροδρόμια και λιμάνια για να μην αναχωρήσουν τα σκάφη, όταν μεταφέρουν 150 λαθρομετανάστες στη Νομική της Αθήνας για να τους νομιμοποιήσουν, όταν διαλύουν συνεδριάσεις Συγκλήτων, όταν καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια και καταστρέφουν δημόσια περιουσία, όταν καταστρέφουν την Πλατεία Συντάγματος και ανέχονται την λεηλασία των καταστημάτων της οδού Ερμού από τους λαθρομετανάστες, όταν ανέχονται και στηρίζουν στα δικαστήρια τους βιαιοπραγούντες κατά πρυτάνεων στα πανεπιστήμια (δείτε Α. Κουράκης στη δίκη για το χτίσιμο του Α. Καραμπίνη στο γραφείο του αντιπρύτανη του ΔΠΘ) και όταν οι Αλαβάνος, Παπαρήγαμ Τσίπρας, Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής διακηρύσσουν ότι ο τάδε ή ο δείναι νόμος δεν θα εφαρμοσθεί. Ο Φασισμός άρχισε να εφαρμόζεται από αυ΄τούς και ακολούθησε η Χρυσή Αυγή ως αντίβαρο στη χυδαιότητα των δήθεν αριστερών, αλλά στην ουσία φασιστών των αριστερών κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.