Υπό κατάληψη και το Γυμνάσιο Κανδήλας μετά το Λύκειο Μύτικα.


Υπό κατάληψη βρίσκεται από σήμερα και το Γυμνάσιο Κανδήλας. Οι μαθητές έχουν κλείσει την  κεντρική πόρτα του σχολείου και δεν αφήνουν την είσοδο σε κανέναν. Δυστυχώς οι καταλήψεις, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, παίρνουν τη μορφή επιδημίας. Ο Μάρτης τη Σαρακοστή και ο Οκτώβρης τις καταλήψεις. Ελπίζουμε η σχολική κοινότητα να ενεργοποιηθεί, κυρίως ο Σύλλογος Γονέων, να δουν τι αιτήματα έχουν οι μαθητές και να λήξει όσο γίνεται ποιο γρήγορα. Απορούμε πως τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία δεν έχουν κάνει ακόμα καταλήψεις!!! Σημεία των καιρών.... Επίσης η κατάληψη στο Λύκειο Μύτικα που ξεκίνησε από τη περασμένη Πέμπτη συνεχίζεται.

11 σχόλια:

  1. Μαθητών ξεκίνημα
    νέοι αγώνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειδικά τα παιδιά του γυμνασίου πρέπει να είναι πολύ συνειδητοποιημένα...ρε πως καταντήσαμε τα παιδιά μας...

    ΠΕΡΚΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μικρη μειοψηφια κανει καταληψεις εις βαρος της πλειοψηφιας γιατι δεν τολμουν δακαλοι, καθηγητες,συλογος γονεων και αρμοδιοι παραγοντες(δικαστικοι,αστυνομια, δημος)να κανουν το αυτονοητο. Να πανε και να ανοιξουν τα σχολεια.
    Μετα μας φταιει η Μερκελ και αναρωτιομαστε γιατι φτασαμε ως εδω.
    Οι λεβεντες ψευδοαγωνιστες που τοσα χρονια τους γεμιζαν τα μυαλα αρλουμπες τωρα ας τους λουστουν.
    Τωρα νιπτουν τα χερια τους και ταχα μου λυπουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μαθητές δεν φταίνε σε τίποτα. Είναι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία τα παιδιά να επιζητούν το χαβαλέ, το παιχνίδι τη φάση όπως λένε στη γλώσσα τους.
    Ως γνωστό η κατάληψη σχολείου είναι παράνομη πράξη και υπάρχει σχετικός νόμος. Οι μαθητές είναι ανήλικοι και άρα σε αυτή τη περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι γονείς. Αυτοί είναι που πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά τους ότι αυτό που κάνουν είναι παρανομία. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και οι γονείς να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.
    Ποιος ξέρει, ίσως τότε θυμηθούν τα παιδιά τους και ότι πρέπει να τους μαθαίνουν κάποια βασικά πράγματα όπως ότι σεβόμαστε τους νόμους και δεν τους παραβιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβως. ειναι καθαρα θεμα των γονεων τους. αν θελουν η καταληψη σταματα αμεσως. αν ως συνηθως ασχολουνται με ολα τα αλλα εκτος απο τα παιδια τους η καταληψη θα συνεχιστει μεχρι να βαρεθουν τα παιδια το χαβαλε.

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αμα δε θες μην ξαναπας και ασε τους αλλους να κανουν μαθημα.

      Διαγραφή
  6. Η καταληψη ειναι μεν μια παρανομη πραξη αλλα στην κυριολεξια ειναι μια μορφη "επαναστασης" και για να φτασεις στην επανασταση παει να πει οτι δεν λειτουργει σωστα!και οι Ελληνες σκοτωσαν τουρκους το 1821 αν και το να σκοτωνεις ειναι παρανομο!οι καταληψεις πρεπει να να γινονται ωστε να μαθουν οι μαθητες να διεκδικουν τα δικαιωματα τους,αρκει βεβαια να εχουν τα καταλληλα κινητρα και να μην το κανουν απλα για να χαθουν ωρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλπιζα οτι απο το 1821 ειχαμε κανει βηματα προοδου...μαλλον εσφαλα.Παντως αυτο με την επανασταση να το προσεξεις, εχει παρει πολλους στο λαιμο της ατιμη!

      Διαγραφή
  7. 12:34 μας έριξες τέζα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.