Έξοχη η παράσταση «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» από το Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα.


«Μια τέτοια βραδιά σαν την αποψινή, όλοι τρέχουν. Κανείς δεν με προσέχει. Λένε πως απόψε είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Αύριο θα έχουμε καινούργιο χρόνο. Σπίρτα! Τι όμορφα στολισμένα που είναι όλα! Όλα τα φώτα λάμπουν. Τα παράθυρα αστράφτουν, παντού χαρούμενες φωνές… Αλλά δεν έχω καταλάβει, γιατί εγώ είμαι φτωχή; Τι σημαίνει αυτό; Ποιος το κάνει να είναι έτσι;» 
Ο παραπάνω μονόλογος από «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» επίκαιρος όσο ποτέ στις μέρες μας. Έξοχη ερμηνεία των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα, στο θεατρικό παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Αντερσέν.
Συγχαρητήρια στις δασκάλες, Μαρία Γεωργοπούλου (Διευθύντρια) και Βασιλική Μπέλλου, που προετοίμασαν τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και για την πανέμορφη γιορτή. Δούλεψαν σκληρά πάνω από δύο μήνες και δημιούργησαν υπέροχα πράγματα, που μας εντυπωσίασαν όλους. 
Συγχαρητήρια και στον Νηπιαγωγό Νίκο Λάσκαρη για την παρουσίαση των ποιημάτων των νηπίων στη γιορτή. Συγχαρητήρια και στους γονείς των παιδιών που βοήθησαν όσο μπορούσαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Την μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η καθηγήτρια μουσικής του Γυμνασίου Κανδήλας η κ. Κατερίνα Αθανασοπούλου.
Παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Ηλίας Ταμπάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ξηρομέρου κ. Βασίλης Μουρκούσης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ξηρομέρου κ. Ελευθέριος Κατσαούνης, η σχολική σύμβουλος κ. Αγγελική Πάσχου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βάρνακα κ. Βασίλης Πολύζος, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κανδήλας κ. Δήμητρα Καραπιπέρη, οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Κανδήλας και Μύτικα, κ. Α. Παπαναστάσης και η κ. Γ. Παλουμπά αντίστοιχα, ο Διευθυντής του Λυκείου Μύτικα κ. Ν. Πολίτης, οι Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων Κανδήλας και Μύτικα η κ. Γ. Σταύρακα και η κ. Τ. Καμπισοπούλου αντίστοιχα, ο Πάτερ Ευφρόσυνος, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Βάρνακα και των γύρω χωριών.



«Σήμερα μπορεί να μην βλέπουμε πια κοριτσάκια που πουλούν σπίρτα στους δρόμους, αλλά η εικόνα των αστέγων, των ανθρώπων που ανήμποροι, αφήνονται έρμαια σε μια άδικη και αδυσώπητη πραγματικότητα είναι τόσο συνηθισμένη που κινδυνεύει να καταλήξει αδιάφορη. Τι να προτείνει κανείς σ’αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα και ποια μαγική βραδιά μπορεί να αντικαταστήσει με μια ψευδαίσθηση τα όσα τους λείπουν; Τι άλλο μπορεί να προτείνει σ’αυτούς κανείς εκτός από ένα χέρι για να κρατηθούν να στηριχθούν πάνω του, ένα ζεστό χαμόγελο από το περίσσευμα της καρδιάς του. Από το περίσσευμα της καρδιάς μας λοιπόν ας δώσουμε ο ένας στον άλλο την αγάπη που χρωστάμε ως παιδιά του ίδιου Πατέρα, ως αδέλφια του Χριστού που θα γεννηθεί σε λίγες μέρες. Για να έχουμε πάντοτε περίσσευμα της χαράς, που δίνει η προσφορά προς τους συνανθρώπους μας.
Σ’αυτή τη χαρά είναι καιρός να μυήσουμε τα παιδιά μας, να τα εξασκήσουμε στο να μοιράζονται την ομορφιά, την αγάπη, τον ενθουσιασμό για την ζωή.»
Ανέφερε χαρακτηριστικά, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα κ. Μ. Γεωργοπούλου, και νομίζω μας ότι τα λόγια της μας εκφράζουν όλους.



* Ευχαριστούμε τον φίλο και αναγνώστη του Blog Βασίλη Πολύζο για το πολύ ωραίο κείμενο καθώς και για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΑΡΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΦΙΛΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΥΖΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΚΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΚΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.