Παλικαρίσια νίκη για τον Αλυζιακό με 3-2 εναντίον της φίλης ομάδας της Παλαίρου.

 

Μεγάλη νίκη με 3-2, πέτυχε το Σαββάτο στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' ΕΠΣΑΝΑ Αιτ/νίας ο Αλυζιακός, εναντίον της πολύ καλής ομάδας της γειτονικής Παλαίρου. Χαρακτηρίζουμε τη νίκη μεγάλη για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η ομάδα μας αντιμετώπισε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και δεύτερον γιατί η νίκη σημειώθηκε με ολική ανατροπή του σκορ από 0-2, σε 3-2, κάτι το οποίο θέλει δύναμη και ψυχικό σθένος που ο Αλυζιακός απέδειξε ότι διαθέτει και μάλιστα σε περίσσια.
Τα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα μπορούν να χαρακτηριστούν σαν το ιδανικό ξεκίνημα για την Πάλαιρο, του απόλυτου αιφνιδιασμού για τον Αλυζιακό. Πρώτο χτύπημα στο 10ο λεπτό με παλικαρίσια κεφαλιά του Κολοβού Αλέξανδρου, δεύτερο χτύπημα στο 12ο λεπτό έπειτα από πανέμορφη ενέργεια του Ζουμή Άκη, που περνώντας δύο αντιπάλους εξαπέλυσε δυνατό σουτ, ασταθής απόκρουση από το τερματοφύλακα μας, ριμπάουντ ο Λίτος Αλέξανδρος και η μπάλα δεύτερη φορά στα δίχτυα της ομάδας μας, με τους παίκτες μας να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και να αντιδράσουν.


Η άσχημη τροπή του παιχνιδιού, ανάγκασε το προπονητή της ομάδας μας Γιάννη Λιάκα να πάρει νωρίς τα ρίσκα του, πραγματοποιώντας δύο αλλαγές και δίνοντας το σήμα της αντεπίθεσης με στόχο την ανατροπή. Ο Αλυζιακός ανέβασε στροφές και η πίεση άρχισε να γίνεται αφόρητη στην εστία της Παλαίρου. Το αποτέλεσμα άμεσο, στο 21ο λεπτό έπειτα από έξοχο συνδυασμό των παικτών μας από αριστερά, βγήκε σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής της Παλαίρου και με δυνατό πλασέ μείωσε σε 1-2. Το γκολ ο Βασίλης Γεωργαλής (Πλίθας).


Το παιχνίδι σε αυτό το σημείο πήρε μία άγρια ομορφιά με τους παίκτες των δύο ομάδων να έχουν δυνατές μονομαχίες αλλά πάντα μέσα στα ανεκτά όρια των κανονισμών. Στο 26ο λεπτό της συνάντησης έγινε η κρίσιμη φάση του αγώνα, όπου από δεξιά ύστερα από κάθετη πάσα, παίκτης της ομάδας μας έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Βασίλη Γεωργαλή (Πλίθας), ο οποίος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Παλαίρου έξω από τη περιοχή, ο οποίος και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, γιατί ο παίκτης του Αλυζιακού ήταν σε εμφανή θέση για γκολ. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Παλαίρου διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για καθαρό off side που προηγήθηκε από τον παίκτη που έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά. Πιθανόν και να ήταν.


Με αριθμητική πλέον υπεροχή ο Αλυζιακός συνέχισε να πιέζει ακόμα πιο ασφυκτικά, αλλά η Πάλαιρος κρατούσε σθεναρά και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 1-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο, από το 1ο λεπτό η ομάδα μας μπήκε φουριόζα, το αριθμητικό πλεονέκτημα της επέτρεπε να ανεβάζει πολλούς παίκτες προς την περιοχή της Παλαίρου και η πίεση ήταν συνεχής και αφόρητη. Στο 67ο ήρθε η ισοφάριση 2-2 με κοντινό πλασέ του Γιάννη Παπανικόλα και στο 80ο λεπτό, η ολική ανατροπή, 3-2 με απευθείας χτύπημα φάουλ του σπεσιαλίστα Άρη Αποστολάκη.
Εμείς θα δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στη νεανική ομάδα της Παλαίρου και στον Πρόεδρο της Δημήτρη Δάγλα. Μία ομάδα με νεαρούς παίκτες, με καθαρό όμορφο ποδόσφαιρο με πνεύμα ευ αγωνίζεσθε. Τέτοιες ομάδες έχει ανάγκη το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας. Καλή συνέχεια και καλή πορεία στη Πάλαιρο λοιπόν.
Ο Αλυζιακός συνεχίζει να κυνηγά τον στόχο του, που είναι η δεύτερη θέση και η συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου στην Α' κατηγορία. Απέχει 2 βαθμούς από την ομάδα της Στάνου και ο στόχος φαντάζει εφικτός. Τα μπράβο μας στο Χρήστο Πολίτη, ο οποίος τις ημέρες που βρέθηκε για τις διακοπές των γιορτών στο Μύτικα, από την μακρινή Γαλλία, βοήθησε ενισχύοντας την ομάδα. Παιδί από τα σπλάχνα του Αλυζιακού ο Χρήστος. Χρήστο η πατρίδα σε χαιρετά. Καλή συνέχεια λοιπόν στην ομάδα μας και στους παίκτες μας...
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 15ης αγωνιστικής.

1 σχόλιο:

  1. Γιατι ειναι φιλη η ομαδα της Παλαιρου? επειδη εισαι ο "μισος" απο εκει Blogger?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.