Αξιοποίηση παλιών πηγών Βάρνακα. Ένα έργο απαραίτητο για να έχουμε επιτέλους ποιοτικό νερό σε ποσότητες.


Ένα έγγραφο σας παρουσιάζουμε σήμερα με θέμα: «Επέκταση δικτύου ύδρευσης παλαιού Βάρνακα από θέση Γλώσσες-Υδατοδεξαμενές». Σε αυτό ο μελετητής Μηχανικός περιγράφει το έργο που πρέπει να γίνει ώστε να τροφοδοτηθεί η δεξαμενή του Βάρνακα με νερό από τις παλιές πηγές.
Το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο ώστε να λυθεί επιτέλους κατά μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα ύδρευσης της Αλυζίας, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των γεωτρήσεων της Άνω Κανδήλας. Το ποιο σημαντικό όμως είναι ότι επιτέλους θα έχουμε άριστη ποιότητα νερού και θα γλιτώσουμε από το νερό των γεωτρήσεων του κάμπου, όπου έχουμε μεγάλη περιεκτικότητα σε άλατα, λόγω εισχώρησης της θάλασσας στον υδροφόρο ορίζοντα.
Ο υπάρχων προϋπολογισμός του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου είναι στα 18000 ευρώ, κάτι το οποίο, όπως σαφώς δηλώνει ο μελετητής Μηχανικός, δεν φτάνει. Η Τ.Κ. Βάρνακα έχει εντάξει το συγκεκριμένο έργο πρώτο σε σειρά προτεραιότητας στο Τεχνικό Πρόγραμμα που υπέβαλλε προς το Δήμο και το θεωρεί απαραίτητο για τη περιοχή. Σας θυμίζουμε το οδοιπορικό που κάναμε στις παλιές πηγές του Βάρνακα τον περασμένο Ιούλιο (δείτε εδώ).
Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο:


8 σχόλια:

  1. Ένα έργο που πρέπει να έχει την στήριξη όλων απο την Δημοτική Ενότητα Αλυζίας, και απο την συμπολίτευση (κυρίως) και απο την Αντιπολίτευση. Μπορεί να χρήματα να είναι πολλά ,ειδικά στην σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, αλλά νομίζω οτι αξίζει να προσπαθήσουμε

    Βασίλης Πολύζος
    Πρόεδρος Τ.Κ Βάρνακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στον πρόεδρο Τ.Κ. Βάρνακα για τις πρωτοβουλίες και για τις θετικές ενέργειές του, στο θέμα της λύσης του προβλήματος της ύδρευσης του Δήμου Αλυζίας. Τα είχαμε ξαναπεί το καλοκαίρι ότι δεν μοιάζει με τους τοπικούς άρχοντες της περασμένης γενιάς και γι αυτό οι συντοπίτες του, και όχι μόνο, τον στηρίζουν. Μακάρι πρόεδρε η λύση που προτείνεις να είναι η ενδεδειγμένη και να περάσει στην φάση της υλοποίησης. Εσύ τουλάχιστον προτείνεις κάτι!!!Από αυτή την εξέλιξη το πιο σημαντικό και ελπιδοφόρο είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ΄΄παρωπίδες΄΄ και σκέφτονται για το καλό όχι μόνο των Βαρνακιωτών άλλα και των υπολοίπων κατοίκων του Δήμου Αλυζίας.

      Διαγραφή
  2. σιγα τα πολλα προεδρε... εδω πηραν 33,000 ευρω για 5 λακουβες και παλι στα ιδια χαλια ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AS KOPSOYN APO TIS FIESTES KAI TIS GIORTES PROEDRE . 145.OOO EYRO GIA TO NERO DEN EINAI POLLA. TA PANYGIRAKIA MAS MARANANE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε προεδρε αν θελατε η προηγουμενη δημοτικη αρχη θα το κανατε.Αρκει να μην πεταγατε τα λεφτα σε αχρηστα εργα.Και ενοω τον δρομο απο τα ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ στην ΖΩΝΑΡΑ και πιο πανω με τοσα πολλα χρηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε 8:07

    Γιατί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έκανε το έργο για τις παλιές πηγές του Βάρνακα, δεν μπορώ να σου απαντήσω διότι πολύ απλά δεν συμμετείχα στην προηγούμενη δημοτική αρχή του πρώην δήμου Αλυζίας. Τώρα απο οτι καταλαβαίνω εννοείς τον δρόμο προς το κάστρο του Βάρνακα. θα διαφωνήσω μαζί σου οτι είναι "άχρηστο έργο" και "πετάμενα" λεφτά, αφού και ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν απαραίτητος να γίνει, γιατί πέραν των κτηνοτρόφων που εξυπηρετεί οδηγεί και σε ένα απο τα πιο σημαντικά μνημεία της Αλυζίας στο ενετικό κάστρο του Βαρνακα. Μάλιστα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι που έμεινε ανολοκλήρωτο.
    Γενικά πάντως οτι γίνετε στα χωριά μας απο οποιαδήποτε δημοτική αρχή κάλο είναι.

    Να είσαι καλά και Καλή Χρονιά

    Β.Πολύζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητε προεδρε 2 κυηνοτροφοι ολοι κι ολοι εξυπηρετουνται.Νομιζω ομως οτι πρωτα επρεπε να γινουν τα εργα για την αναδειξη του καστρου οπως καθαρισμος και η οποια συντηρηση και τελευταια η ασφαλτοστρωση.Γιατι δυστυχως η εικονα του καστρου σημερα ειναι επιεικως ΘΛΙΒΕΡΗ και ειναι κριμα για το μνημειο αυτο.Παντως ευχαριστω για τον χρονο σου

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.