Επιμορφωτικό σεμινάριο στο Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα.


Μετά την επιτυχημένη ημερίδα που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας στις 15/10/2012 με θέμα «Διδακτικές προσεγγίσεις στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά στην Α’ Τάξη», «ήρθε» και η σειρά του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα.
Την Πέμπτη 14/02/2013 στο Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο: «Παραγωγή γραπτού λόγου», και «Διαχείριση δύσκολων συμπεριφορών στο σχολικό χώρο». Στο επιμορφωτικό σεμινάριο έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων: Αστακού, Καραϊσκάκη, Μύτικα, Κανδήλα, Βάρνακα, Αρχοντοχωρίου και Αετού. Οι εργασίες της επιμορφωτικής ημερίδας περιλάμβαναν:
  • Κειμενοκεντρική προσέγγιση του γραπτού λόγου.
  • Διδακτικές προσεγγίσεις για τη βελτίωση του γραπτού λόγου των μαθητών.
  • Προτάσεις και δραστηριότητες για την Ορθογραφία.
  • Δύσκολες συμπεριφορές στο τυπικό Δημοτικό Σχολείο.
  • Τεχνικές αντιμετώπισης των δύσκολων συμπεριφορών.
Τις τρεις πρώτες εισηγήσεις παρουσίασε η Σχολική Σύμβουλος 9ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Πάσχου Αγγελική. Τις δύο τελευταίες παρουσίασε η Δρ. Δημητρίου Αθανασία, Ψυχολόγος, στέλεχος Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Υγείας Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας».
Στο τέλος εξήχθησαν συμπεράσματα και έγινε ανατροφοδότηση.


Την οργανωτική ευθύνη είχε η Σχολική Σύμβουλος και ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα. Την επιστημονική ευθύνη είχε η Σχολική Σύμβουλος κα Πάσχου Αγγελική.
Στη συνάντηση έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων και εξέταση θεμάτων που συνδέονται με τον προγραμματισμό, το συντελούμενο εκπαιδευτικό έργο και γενικά την πορεία της εφαρμογής του εκπαιδευτικού σχεδιασμού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.