Επιστολή Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Μύτικα.


Είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τη στέγαση του Νηπιαγωγείου στο Μύτικα. Τα νήπια στεγάζονται σε ένα αυθαίρετο (όπως και το Δημοτικό Σχολείο) προκατασκευασμένο κτίριο, που είναι τοποθετημένο μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους με την παρακάτω επιστολή μας, χωρίς να έχουμε πάρει κάποια απάντηση μέχρι σήμερα. Η επιστολή έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                       Μύτικας, 8/11/1012
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ- ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΑΣ
Τ.Κ. 30019, ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΤΗΛ.: 
ΠΡΟΣ:

1) κ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΡΑ

2) κ. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΣΤΑΚΟΣ

3) κ. Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΤΡΑ

     

ΚΟΙΝ.:
1) κ. ΗΛ. ΤΑΜΠΑΚΗ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΚΑΝΔΗΛΑ 

2) κα ΚΩΝ/ΝΑ ΣΑΜΑΡΑ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΑΣΤΑΚΟΣ 

3) κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΤΖΑΛΑ 
ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Σ. ΜΥΤΙΚΑ ΜΥΤΙΚΑΣ 

ΘΕΜΑ: «ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ».

Εμείς οι γονείς του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημ. Σχολείου ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, αφού συνήλθαμε σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, αποφασίσαμε ομόφωνα να διαμαρτυρηθούμε έντονα προς τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζει να υφίσταται με την στέγαση του Νηπιαγωγείου ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Το προκάτ–αυθαίρετο κτίριο, που στεγάζει -προσωρινά υποτίθεται- για είκοσι σχεδόν χρόνια το Νηπιαγωγείο είναι πλέον ένα ερείπιο ανεπαρκές (2 μικρές αίθουσες), χωρίς στοιχειώδη μόνωση, κάθυγρο και ανθυγιεινό, χωρίς τους κατάλληλους και απαραίτητους χώρους (εστιατόριο, WC, παιδική χαρά κ.λ.π.).
Η παραμονή και διαβίωση των νηπίων σε ένα τέτοιο κτίριο καταντά πλέον επικίνδυνη για την υγεία τους – σωματική και ψυχική.
Για τους παραπάνω λόγους.

ΖΗΤΑΜΕ.
1) Την άμεση μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό χώρο που θα διασκευασθεί κατάλληλα για να ικανοποιεί τις απαραίτητες ανάγκες λειτουργίας ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου. Είμαστε στη διάθεση σας για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου.
2) Την δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή νέου κτιρίου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σχολείου ΜΥΤΙΚΑ στον διαθέσιμο γι΄ αυτό χώρο στον οικισμό ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ. Κάθε καθυστέρηση πλέον είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη.
Είναι αυτονόητο ότι μέχρι την κατασκευή του νέου κτιρίου, δεν είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργία του υπάρχοντος ακατάλληλου κτιρίου. Πρέπει άμεσα να μετεγκατασταθεί σε άλλο χώρο, Δημόσιο ή Ιδιωτικό, που θα διασκευασθεί κατάλληλα. 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

6 σχόλια:

  1. Σιγα μην ασχοληθουν με τετοια. αυτοι ασχολουνται με διορισμους και ρουσφετια ημετερων για ψηφους. Και ο μισθος να τρεχει.
    αλλα τρεχουν καιτα παιδακια μες τις λασπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ.ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ .

    ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ.
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΥΤΙΚΑ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Σ.Κ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
    .ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ .
    Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΤΙΡΙΟ. ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΓΙΝΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΣΤΟΛΕΣ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΖΕΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΓΙΚΑ ΡΑΒΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΟ ΠΡΟΚΑΤ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ??? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ??? ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΚΑΤ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ???
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΤΟΥ 60 ΘΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ ???.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε 1110 αφου τα ξερεις ολα πες μας ποιο ετος εγινε και ποιος ηταν δημαρχος η κοινοταρχης οταν εγινε αυτο το κτηριο νηπιαγωγιου που μονο στο μπαγλαντες υπαρχει αντιστοιχο, για να ξερουμε ποιος φταιει και οχι αορηστιες για παρελθον κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτος απο αυθαιρετα οι εμπνευστες-καρτσαπλιαδες που εχτισαν εκει το Δημοτικο και το Νηπιαγωγειο κατεστρεψαν και ενα χωρο που θα μπορουσε να γινει μια ομορφη πλατεια και οχι αυτο το εκτρωμα που ειναι σημερα. Μπραβο σας κυριοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.