Μεγάλη νίκη 2-0 επί του Αμβρακικού Λουτρού, που κρατά το στόχο της ανόδου ζωντανό.

Οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για την εισοδό τους στο γήπεδο.
Μεγάλη νίκη με 2-0 για τον Αλυζιακό η σημερινή. Τρεις στροφές πριν την λήξη του πρωταθλήματος, ο Αλυζιακός στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής επικράτησε επί του πρωτοπόρου σίγουρου Πρωταθλητή και έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ κατηγορία Αμβρακικού Λουτρού. Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Αμβρακικού Λουτρού είναι και Κυπελλούχος της ΕΠΣΝ Αιτ/νίας, με νίκη στο τελικό επί της ΑΕΜ. Άρα όλοι καταλαβαίνουν την δυσκολία του σημερινού παιχνιδιού και την αξία της νίκης επί ενός πολύ δυνατού και αξιόλογου αντιπάλου. Θυμίζουμε ότι και στο πρώτο γύρο η ομάδα μας πήρε ισοπαλία με 1-1 μέσα στο Λουτρό. Άρα αυτό δείχνει και την αξία της δικής μας ομάδας.
Κομβικό λοιπόν το σημερινό παιχνίδι για τον Αλυζιακό και ανησυχία για την όχι πολύ καλή κατάσταση της ομάδας, όπως φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι με την Κανδήλα. Όμως οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας, με την πολύ μεστή εμφάνιση, ήρθαν και διέψευσαν όσους ανησυχούσαν. Παίζοντας με την καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος, νίκη και μόνο η νίκη ήταν το ζητούμενο ώστε να κυνηγήσει μέχρι τέλους το στόχο της ανόδου στην Α’ κατηγορία.

Είσοδος των δύο ομάδων στο γήπεδο.
Οι παίκτες χαιρετούν τους φιλάθλους που ήρθαν να παρακολουθήσουν το ντέρμπι κορυφής.
Η ομάδα μας ευτύχησε να προηγηθεί πολύ γρήγορα στο σκορ και αυτό τελικά αποδείχτηκε πολύ σημαντικό για την συνέχεια του αγώνα. Με μεγάλη σοβαρότητα, συγκέντρωση και προσοχή ο Αλυζιακός φύλαξε τα νώτα του και έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του τερματοφύλακα Βασίλη Σακουφάκη. Ολόκληρο 90λεπτο και μία μόνο σοβαρή φάση στην εστία του Αλυζιακού μας έρχεται στη μνήμη και αυτή στο τέλος του αγώνα με το σκορ στο 2-0 ήδη.

Οι παίκτες του Αλυζιακού δίνουν το σύνθημα της νίκης.
Το ίδιο πράττουν και οι Πρωταθλητές του Αμβρακικού Λουτρού.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 3ο λεπτό άγγιξε το 1-0, όταν από σύγχυση μέσα στην περιοχή του Λουτρού, μετά από καραμπόλες και κεφαλιά, χρειάστηκε η επέμβαση του τερματοφύλακα τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή του τέρματος για να αποσοβήσει το 1-0.
Το σκορ τελικά άνοιξε στην επόμενη φάση στο 7ο λεπτό. Ανατροπή του Σωτήρη Αποστολάκη και πέναλτι. Την εσχάτη τον ποινών εκτέλεσε ο ίδιος με μεγάλη ψυχραιμία κάνοντας το 1-0.



Μετά το 1-0 η ομάδα μας έλεγξε το παιχνίδι και η αμυντική της λειτουργία ήταν πραγματικά ιδανική. Καμία φάση για την εστία της ομάδας μας. Αντίθετα τρεις ευκαιρίες για την ομάδα μας για το 2-0 με μεγαλύτερη αυτή του Βασίλη Γεωργαλή (Πλίθας), όπου αφύλαχτος μέσα στη περιοχή, απέναντι από το τερματοφύλακα, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.


Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ακριβώς η ίδια. Ο Αλυζιακός είχε το έλεγχο του παιχνιδιού, τα μετόπισθεν αδιάβατα για τους αντιπάλους και επισκέψεις περιοδικά στην αντίπαλη εστία με αξιώσεις για το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και το σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Αλυζιακού Κατσαμπίρη. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας στο κέντρο, έπεσε άσχημα έπειτα από μαρκάρισμα αντιπάλου και χτύπησε σοβαρά στο χέρι και στον ώμο. Πραγματικά οι φωνές του την ώρα που σφάδαζε από το πόνο, πάγωσαν όλους όσους ήταν στο γήπεδο. Επικοινωνήσαμε με το Πρόεδρο του Αλυζιακού Θόδωρη Λιβιτσάνη, για να μάθουμε νέα για την υγεία του ποδοσφαιριστή. Ενημερωθήκαμε ότι πήγε στο Νοσοκομείο Λευκάδας για ακτινογραφία και ακόμη δεν ξέρουν μέχρι αυτή τη στιγμή κάτι. Μακάρι να μην είναι τίποτα και το παιδί να είναι δυνατό και σιδερένιο. Από εμάς περαστικά στο παλικάρι.

Η στιγμή του σοβαρού τραυματισμού του ποδοσφαιριστή του Αλυζιακού Κατσαμπίρη. Οι παίκτες και οι πάγκοι και των δύο ομάδων πάνω από το παίκτη αγωνιούν για την σοβαρότητα της κατάστασης του.
Το 2-0 έγινε στο 74ο λεπτό περίπου με φοβερό γκολ του εμβληματικού αρχηγού Στάθη Παβέλη. Γεμάτο σουτ έξω από την περιοχή και με την μπάλα να παίρνει αρχικά ύψος και να κατεβαίνει απότομα στην εστία, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα. Το 2-0 ήταν γεγονός και το τρίποντο στο σακούλι της ομάδας μας.

Ο Στάθης Παβέλης έχει κλειδώσει το παιχνίδι κάνοντας το 2-0 με άπιαστο σουτ φωτοβολίδα και πανηγυρίζει χαιρετώντας τους φιλάθλους στη κερκίδα.
Στο 83ο λεπτό έγινε και η μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του Λουτρού. Μία λάθος εκτίμηση από το τερματοφύλακα μας και λίγο έλειψε να γίνει το 2-1. Σωτήρια η επέμβαση πάνω στη γραμμή της άμυνας του Αλυζιακού.


Η στιγμή της μοναδικής φάσης του Αμβρακικού. Πάνω στη γραμμή θα διώξει σε λίγα δευτερόλεπτα ο Σωτήρης Αποστολάκης σώζοντας την ομάδα από τη μείωση του σκορ σε 2-1.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το 2-0 κρίνεται δίκαιο. Ο Αλυζιακός έδειξε μέσα στο γήπεδο ότι θέλει το παιχνίδι πιο πολύ από τον Αμβρακικό. Μας άρεσε η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, η οποία σε προηγούμενους αγώνες ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της και η προσήλωση της στο παιχνίδι. Η κακή παρένθεση της εμφάνισης και του αποτελέσματος με τη Κανδήλα φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Μάλλον η ομάδα μας, πολύ τεχνική γαρ, ευνοείται όταν παίζει με αντιπάλους που βάζουν τη μπάλα κάτω και παίζουν, παρά με ομάδες που χαρακτηριστικό τους είναι η δύναμη και το φύσικαλ παιχνίδι.
Δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής. Η Αναγέννηση Στάνου, που ισοβαθμούσε πριν την 24η αγωνιστική με τον Αλυζιακό στη δεύτερη θέση, θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα να νικήσει το αδιάφορο Θύριο, αν και κανένας αγώνας δεν έχει πριν γίνει δεδομένο το αποτέλεσμα του. Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία.

15 σχόλια:

  1. Διστυχως ο Κατσαμπιρης επαθε εξαρθρωση αγκωνα και θα μεινει εκτος για 2 μηνες περιπου. Μεγαλη απουσια για τα 2 επομενα πολυ κρισιμα παχνιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kalh epituxia sta paidia mas an k duskolo giati apo th katouna dm perase oute h stanou oute ta oxthia oute to loutro pou me emas htan adiaforo k meta paizoume k sth stanou

      Διαγραφή
  2. kathe agonas einai diaforetikos...ayta ta 3 teleytaia paxnidia me loutro katouna k stanou tha prepei oi omada na dixi xaraktira...me to loytro to ekane...exei k tous paiktes k tin empiria me prosoxi k sovarotita na ta parei ayta ta paixnidia...komviko sigoura to mats me tin katouna giati me niki mpori na paizoume gia 2 apotelesmata mesa stin stanoy...kali epitixia k kali tyxi..kntemas yperifanoys k pigenete tin omada ekei poy tis axizei na paizei..gera mages.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nai opws les to poio duskolo einai sth katouna giati an xasoume meta prepei na nikhsoume sth stanou me 2goal diafora pragma duskolo

      Διαγραφή
  3. 1-0 ΘΕΛΟΥΜΕ.ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΥΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Einai duskolo paidia k sth katouna ta pragmata tha einai duskola k sto prwto paixnidi sto teleutaio lepto nikhsame,k twra autoi dn tha exoun k to anxos pragma pou tha exoume emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. paidia prepei na paizoume emeis th teleutaia agwnisthkh gia duo apotelesmata k oxi h stanou.proedre theloume anodo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kala sou leei proedre theloume anodo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kati mou leei oti to paixnidi ths stanou me ta oxthia tha erthei diplo k emeis koimomaste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι να την κάνουμε την άνοδο ρε παιδιά? Ποιός απο εσάς που θέλει άνοδο πήγαινε πέρυσι στον Αστακό για να δει την ομάδα? Μόνο οι ποδοσφαιριστές και μερικοί ακόμη, άντε 20 άτομα σύνολο (μαζί με τούς παίχτες). Εγώ δεν πήγα σε κανένα παιχνίδι στον Αστακό αλλά φέτος πήγα σε όλα. Όπως και πολλοί συγχωριανοί μας. Τελικά την ομάδα γιατί την θέλουμε? Τι θα κερδίσουμε εάν η ομάδα παίξει στην Α? Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με τη λογική του ότι θα παίζουμε όλα τα εντός στον Αστακό λόγω χόρτου. Εάν υπάρχει πιθανότητα να παίξουμε τα εντός στο Μύτικα ή στην Κανδήλα τότε ναί, πάμε για άνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. K ti mas les twra esu edw pou ftasame na katsoume na xssoume?egw paizw mpala k thelw na anevoume me opoion tropo mporoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η δική μου άποψη είναι η ομάδα να κυνηγήσει την άνοδο και αν ισχύσει ο κανονισμός για γήπεδο με χόρτο, όπερ σημαίνει εξορία της ομάδας στον Αστακό να παραιτηθεί του δικαιώματος και να ξαναπαίξει στη Β κατηγορία. Αν υπάρχει περίπτωση να μπει χόρτο στο Μύτικα όλα καλά. Οι πληροφορίες οι δικές μας λένε ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά από την ΕΠΣΝΑ να μην ισχύσει ο κανονισμός που υποχρεώνει τις ομάδες της Α' κατηγορίας να παίζουν σε γήπεδο με χόρτο. Η γενικότερη οικονομική κατάσταση και η αδυναμία των ομάδων να ανταποκριθούν στα μεγάλα κόστη που συνεπάγεται η κατασκευή και η συντήρηση ενός γηπέδου με χόρτο βάζει την ΕΠΣΝΑ σε σκέψεις να αναστείλει την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ama isxuei auto pame gia anodo me opoioshpote tropo,proedreh stanou dn tha katsei me ta xeria katevasmena k esu to idio na kaneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. paidia einai duskolo tn paixnidi sth katouna k paizoun dunata kati pou se emas 2- 3 paidia k tous kseroume poioi einai mporoun na paiksoun etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kala ta karnavalia dn lew alla me th mpala pername to kairo mas.pws to vlepete to mats tha to paroume me th katouna?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.