Εκπληκτική η έκθεση εικαστικών του Νηπιαγωγείου Κανδήλας!!!


Γράφει ο Αλέξης Παπαναστάσης.
Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Πολύζος

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εικαστική έκθεση του Νηπιαγωγείου Κανδήλας σε αίθουσα του παλιού Γυμνασίου Κανδήλας. Ζωγραφική, κολάζ, γυψοτεχνική, αλλά και κατασκευές και πρωτότυπα αντικείμενα τέχνης από γυαλί, κοχύλια, βότσαλα, χρωματιστό ρύζι, συνέθεταν τα έργα της έκθεσης. Η δουλειά των παιδιών βασίστηκε σε ένα ευρύ φάσμα υλικών. Τα έργα ήταν φτιαγμένα από πολύχρωμα είδη χαρτιών, χαρτονιών, γύψο, πλαστελίνη, χάρτινα πιάτα, αποξηραμένα λουλούδια, γλωσσοπίεστρα. Χρησιμοποιήθηκαν τέμπερες, νερομπογιές, μαρκαδόροι, δακτυλομπογιές. Περισσότερο όμως έβαλαν πολύ πολύ φαντασία!!!
Τα θέματα των έργων ήταν εμπνευσμένα από λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, παραμύθια που επεξεργάστηκαν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επίσης η σύλληψη των ιδεών ήταν από εικόνες της φύσης, πίνακες διάσημων ζωγράφων (Μιρό, Ντελονέ, Βαν Γκογκ, Ίτεν). Όλα τα θέματα ήταν από «σχέδια εργασίας» όλης της σχολικής χρονιάς. Παρουσιάστηκαν τα πιο πρωτότυπα, αυθεντικά και καλοδουλεμένα, όπως:
«Ρίξε σύννεφο βροχή», «Ελάτε να τρυγήσουμε», «Το φθινόπωρο», «Η ομπρέλα», «Ο ρυθμός και ο κύκλος της χαράς» (Ντελονέ), «Ελιά-λάδι», «‘Έναστρη νύχτα» (Βαν Γκογκ), «Ταξίδι στο Διάστημα», «Κρύο πολύ», «Ανθισμένη αμυγδαλιά» (Βαν Γκογκ), «Η ζωή στους πάγους», «Το καρναβάλι» (Μιρό), «Πασχαλιάτικοι Σταυροί», «Ζουζουνοχαρές», «Μίξη χρωμάτων», «Τεχνική της συμμετρίας», «Παιχνίδια με κοχύλια», «Πολύχρωμα τετράγωνα (Ίτεν), «Ιχνογράφημα», «Οι Δημιουργοί», «Το φιλολούλουδο».
Η σημασία των εικαστικών στο νηπιαγωγείο από παιδαγωγικής πλευράς είναι σημαντική καθώς τα νήπια εμπλέκονται σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, έχουν ευκαιρίες να αναπτύξουν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που συνδέονται με όλες τις μαθησιακές περιοχές και τα γνωστικά αντικείμενα.
Η ενασχόλησή τους με τα εικαστικά τους επιτρέπει να διερευνούν δυνατότητες , να γεννούν ιδέες και να τους δίνουν μορφή, να δομούν και να αναδομούν νοήματα και να εμπλουτίζουν τα εκφραστικά τους μέσα.

«Παλιά ζωγράφιζα όπως ο Ραφαήλ μου
χρειάστηκε μια ολόκληρη ζωή για να
μάθω να ζωγραφίζω όπως τα παιδιά»
                                                                                          ΠΙΚΑΣΟ

Υ.Γ. Θερμά συγχαρητήρια στα νήπια του Νηπιαγωγείου Κανδήλας, που με την επιμέλεια της νηπιαγωγού Γεωργίας Σταύρακα μας «έδωσαν» αυτό το ωραίο…
Είθε να υπάρχει και συνέχεια!























2 σχόλια:

  1. "Tυχεροί" όσοι την είδαν, "άτυχοι" όσοι δεν την είδαν!!!
    Θερμά συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική δουλειά!!!
    Εύγε στη νηπιαγωγό και στα νήπια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.