Μίσθωση χώρου αιγιαλού και παραλίας. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι στο Δήμο Ξηρομέρου για τακτοποίηση.


Καλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που κάνουν χρήση του αιγιαλού (τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, αναψυκτήρια, κλπ.) να προσέλθουν στο Δήμο Ξηρομέρου εντός δέκα (10) ημερών, για να υποβάλλουν αίτηση μίσθωσης του χώρου, ώστε να υπογραφούν τα μισθωτήρια συμβόλαια, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, με το τίμημα που θα ορισθεί για τον καθένα, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζουν οι πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

17 σχόλια:

  1. Ο νόμος για την ενοικίαση του αιγιαλού δεν είναι πρόσφατος , αλλά πολύ παλιός ! και μέρος αυτού του τέλους παρακρατείτε απο τον Δήμο και το υπόλοιπο ποσό στέλνετε στην Κτηματική υπηρεσία. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ομως εφαρμόστηκε απο τους προγενέστερους κ.κ Δημάρχους για λόγους ευνόητους....Οσο για την παραλία στο λιμανι στον Αστακό ; αυτή υπάγεται κατευθείαν στο Λιμενικό Ταμείο Αστακού και λογικά πρέπει να αποδίδονται σε αυτό οι αναλογούντες φόροι απο την ενοικίαση της παραλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε φιλε με κοινη υπουργικη αποφαση (Εσωτερικων και οικονομικων, Μαρτιος 2013)το δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών παραχωρείται στους δήμους, με αντάλλαγμα να δίνεται στο κράτος (υπουργείο Οικονομικών) το 20% των ακαθάριστων εσόδων από την άσκηση της δραστηριότητάς τους εκεί. Αυτη η αποφαση ειναι πολυ προσφατη 29 Μαρτιου 2013 (http://www.tovima.gr/files/1/2013/5/aigialos.pdf ) και μαλλον σ'αυτην αναφερεται ο Δημος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ . ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΑΜΟΣ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κ.6.08 ειλικρινά δεν ειναι στις προθεσεις μου να "αντιδικήσουμε". Απλα σας αναφέρω οτι χ ρ ό ν ι α τώρα σε ό λ η την Ελλάδα οι παραλίες ενοικιάζονται μέσω ΔΗΜΩΝ και αποδίδονται όπως αναφέρετε ποσοστό 20 % στο κράτος.(μια ματιά στη διπλανη Λευκάδα Πόρτο Κατσίκι, Νικιάνα κ.λπ θα το διαπιστώσετε ) .Το πιθανότερο είναι η προσφατη απόφαση που επικαλείσθε να είναι επικεροποίηση κάποιου παλαιότερου νόμου. Και οπως ολοι μας γνωρίζουμε οτι ένας νόμος δεν είναι στάσιμος αλλά σχεδόν πάντα αναθεωρείται και προστίθενται σαυτόν νέες διατάξεις προσαρμοζμένες στα σημερινα δεδομένα. Ο νόμος 2971/2001 είναι σαφέστατος και αφορά "παραχωρήσεις απλής χρήσης και ενοικιάσεις του αιγιαλού " . Και την ανοικίαση του αιγιαλού επαναλαμβάμω χρόνια τώρα ο νομοθέτης την έχει εκχωρήσει στους Ο.Τ.Α . Μια ματιά περι αυτού στον Ν.2971/2001 αλλά και προγενέστερων άλλων νόμων( ακόμη και αναγκαστικών διατάξεων ) θα πισθείτε -πιστεύω- οτι προυπήρχαν οι νόμοι που αφορούσαν την ενοικίαση του ΑΙΓΙΑΛΟΥ . Απλα αγαπητέ μου στο Ξηρόμερο, φαίνεται ,δεν τους εφήρμοζαν και τώρα - προς τιμήν τους , έστω και αργά - επιθυμούν κάποιοι να τους εφαρμόσουν ! Το ζήτημα όμως είναι να πισθεί κι ο επιχηρηματίας στίς παραλίες του Ξηρομέρου , οτι ήρθε η ώρα να βάλει και αυτός το χέρι στην τσέπη του και να αποδώσει τα οφειλόμενα στο Δήμο και το Κράτος , που στο κάτω κάτω κάτω της γραφής τόοοοσα χρόνια εκμεταλεύονταν την παραλία τζάμπα ή καλύτερα με ανταποδοτικά ψηφοθηρικά τέλη του εκάστοτε π.Δημάρχου .Και το κυριότερο ; Να προσφέρει ο επιχηρηματίας των παραλιών του Ξηρομέρου (Μύτικας -Αρχοντοχώρι- Βασιλόπουλο-Αστακός ) και ποιοτικό τουριστικό προϊόν στην έστω λιγοστή και γνωστή σε όλους περίοδο των 30-40 περίπου ημερών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντιδήμαρχος Ευθυμία Κολοβού συνέταξε τον κανονισμό περί αιγιαλού -μισθώσεων κλπ, που δεν υπήρχε στον Δήμο Ξηρομέρου. Είναι η ίδια που έφτιαξε από τον γενάρη που ανέλαβε αντιδήμαρχος και τον κανονισμό καθαριότητας δήμου καθώς και τον κανονισμό χρήσης γής και κοινόχρηστων χώρων(άλλο θέμα εδώ με καταστήματα-καφετέρεις-ταβέρνες -περίπτερα-οικοδομές-διαφημίσεις-επιχειρησεις κλπ που δεν πληρώνουν τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ο δήμος δεν έχει έσοδα όπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ). Το ίδιο ισχύει και για τους αιγιαλούς.Η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη-δημότη ισοδίκαια και να του παρέχει τα κεκανονισμένα,σύμφωνα με το κοινό συμφέρον, χωρίς να υπάρχουν τυχόν ψηφοθηρικές ή άλλου είδους αναστολές εφαρμογής νόμων και κανονισμών που διέπουν τη χρηστή και εύρυθμη λειτουργία του. Μόνο έτσι θα υπάρχει ανάπτυξη και προκοπή σαυτόν τον τόπο. Ο κανονισμός για τον αιγιαλό ψηφίστηκε προχθές από την επιτροπή ποιότητας ζωής και πάει για προσεχές δημοτικό συμβούλιο. Είναι βασισμένος σε ΚΥΑ του μαϊου 2013 και στους νόμους που υπάρχουν από χρόνια για την παραχώρηση αιγιαλού για χρήση. Τους κανονισμούς τους συντάσσουν υάλληλοι... εννοείται και τους υπογράφουν οι αντιδήμαρχοι. Ο Δήμος δεν έχει την πολυτελεια (τραγική έλλειψη) ύπαρξης αναγκαίου αριθμού υπαλλήλων και δομών, για να λειτουργεί σωστά.(ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΣΠΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ... ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ "ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΙ".) Είναι κοινό μυστικό και ζοφερή πραγματικότητα για τη νέα δημοτική αρχή με τις τόσες αμοδιοτητας που τους "πάσαρε" το υπουργείο και η περιφέρεια από ίδρυσης χωρίς τη πρόσληψη προσωπικού, αναγκαίες πιστώσεις, υποδομές και εξοπλισμό. Αναγκάζεται λοιπόν και συντάσσει τους κανονισμούς μόνη της, πέραν των δεκάδων άλλων αρμοδιοτήτων που έχει, στις φυτείες και στον αστακό. Φεύγει από το δημαρχείο αστακού κάθε μέρα σχεδόν στις 5 και 6 το απόγευμα. Στη δημοτική ενότητα φυτειών έχει μόνο έναν διοικητικό υπάλλληλο που έχει αναλάβει τα πάντα και τρέχει και δεν φτάνει και εκεί....
    Χρήστος Κολοβός Ταξίαρχος ε.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7,02 τα μαγαζια στην παραλια καθε χρονο πληρωνουν στον δημο,τωρα τι εκανε τα λεφτα ο δημος ειναι αλλο θεμα. αλλα ας πληρωσουν και αυτοι που εχουν πιασει τις παραλιες εως Αστακο με τροχοσπιτα και τσαντιρια και το παιζουν ιδιοκτησια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΨΗΦΑΚΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 9.48 μ.μ. και σεις κ. αντιδημαρχιακέ σύζυγε μόνη της το ψήφισε στην επιτροπή ποιότητας ή μήπως ήταν ομόφωνη απόφαση και μετά από φαγούρα κάποιων δημοτικών συμβούλων εδώ και μήνες, ίσως και χρόνια τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ, λόγω αρμοδιότητας ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, αυτή τον έφερε για ψήφιση και αυτή τον εισηγηθηκε. Φυσικά και ψηφίσθηκε ομόφωνα αφού ήταν πλήρης. Σε πληροφορώ ότι δεν έτυχε της προσοχής της κάποια φαγούρα κάποιων δημοτικών συμβούλων που λές εσύ για τους δικούς σου λόγους.Αν έπρεπε να γίνει από χρόνια να ρωτήσεις αυτούς που έπρεπε να τον φτιάξουν.Το ίδιο να ρωτήσεις και για όλους τους άλλους κανονισμούς που συνέταξε. Αλήθεια αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι που λες ...2,5 χρόνια φαγούρα είχαν? και γιατί δεν έκαναν μία αίτηση απλή στον αρμόδο αντιδήμαρχο ή δήμαρχο, με αίτημα να συνταχθούν οι κανονισμοί..για να μην εχουν τοσα χρονια φαγούρα? Εγώ που παραβρίσκομαι στα δημοτικά συμβούλια, ξέρω ότι μερικές φορές δημοτικοί σύμβουλοι και αρχηγοί παρατάξεων,σε συζήτηση για άλλα θέματα ανέφεραν και την ανάγκη ( και καλά έκαναν)να συνταχθούν επιτέλους οι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δήμου κανονισμοί.Και οι άνθρωποι δεν είχαν καμμία φαγούρα σε πληροφορώ. Επομένως τη δουλειά της κάνει η Ευθυμία. Είναι κακό? Ένα τελευταίο. Εσύ θέλεις ή δεν θέλεις να υπάρχουν οι κανονισμοί? Γιατί έτσι που μας τα γράφεις μας αφήνεις ερωτήματα.
      Χρηστος Κολοβός

      Διαγραφή
  9. an plhrwnan ston dhmo h epagelmaties tha eixame ena megalo poso kathe xrono na parei k o dhmos 2 ergates na katharizoun toys dromous pou exoun tis karekles auth gt k den plirwnoun k apethsh katharhothtas exoun k eine poloi aytoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9,57 πληρωνουν οι επαγγελματιες στην παραλια.εχω δει μπροστα μου να μετρανε τον χορο και να πληρωνει ο καταστηματαρχης. τωρα αν πληρωνουν ολοι αυτο δεν το ξερω, γι αυτο μην λεει οτι του κατεβει ο καθενας. αυτοι που στηνουν τσαντιρια κατα μηκος της παραλιας και προς Αστακο πληρωνουν????????????????????????

      Διαγραφή
  10. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΚΜΙΣΘΩΝΕΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ 80% ΚΑΙ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 20%). ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας λέω οτι δεν είναι έτσι αγαπητε μου 2.56Μ.Μ. πέσμας τον νομο που ισχυρίζεστε αυτό που λέτε ; Ο νόμος 2971/2001 αναφέρει οτι τον αιγιαλό τον ενοικιάζει ο Δήμος στους επιχειρηματίες του και απ΄το 100% των εσόδων του χώρου που επινοικιάζει , τα 20% τα δίνει ο Δήμος στην ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ (κράτος) και το 80% τα εισπράτει ο Δήμος. Ο έλεγχος των παρεχομένων τετραγωνικών στον αιγιαλό και οι τυχόν παραβάσεις του επιχηρηματία είναι αρμοδιότητα και μόνον του εκάστοτε Δήμου που νοικιάζει τον αιγιαλό. Αυτα που λέτε δεν ευσταθούν!
      ΜΕΜΟΣ Ν.

      Διαγραφή
  11. ta tsanthria den exoun esoda omws opws ta magazia ...ala kakws k ayta k oso pou metragan to xoro ase file ta matia tou kosnou vlepan ...alla entypwseis mono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδη 4,58 εμεις πληρωναμε για τα ματια του κοσμου και μετα μας τα εδιναν πισω... γιατι δεν ανοιγεις και εσυ ενα μαγαζι αφου εμεις τα κονομαμε?να δουλευεις 1,5 μηνα να τα κονομας και να καθεσε τον χειμωνα. με τον 1,5 μηνα βγαζουμε χιλιδες ευρω εμεις αφου εχουμε πελατες σαν και σενα... ας σοβαρευτουμε λιγο και αν δεις αυτα τα ματια του κοσμου πες μας και μας που εινα να παρουμε τα χρηματα μας πισω. καλο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.