Ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας από την επιτροπή αγώνα των νησιών Καλάμου και Καστού.


Ειρηνική διαδήλωση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 09:00 π.μ. η επιτροπή αγώνα των κατοίκων Καλάμου και Καστού. Στις 9 το πρωί βάρκες, καΐκια και ταχύπλοα θα μεταβούν στην περιοχή του ιχθυοτροφείου του Βαθυλιμνιού για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο χωροταξικό σχέδιο των ιχθυοκαλλιεργειών που προβλέπει για όλη την περιοχή μεταξύ Αστακού-Μύτικα και για τα νησιά Κάλαμο και Καστό, εγκατάσταση γιγάντιων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας. Μιλάμε για μία περιοχή που στα σχέδια είναι να μετατραπεί σε ένα απέραντο ιχθυοτροφείο! Το τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της περιοχής είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς. Με απλά λόγια bye bye τουρισμός και πάμε για ανάπτυξη βιομηχανικού τύπου.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα καλεί κάθε κάτοικο από Κάλαμο, Καστό, Επισκοπή, Αστακό, Μύτικα που διαθέτει πλωτό μέσο στις 9 η ώρα το πρωί να βρίσκεται στο Βαθυλιμνιό. Δεν νοείται στις 9 η ώρα το πρωί στα λιμάνια των παραπάνω χωριών να υπάρχει πλεούμενο αραγμένο. Κρίνεται το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει να μαζευτούμε όσα ποιο πολλά πλεούμενα γίνεται. Κάποιοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, χωρίς να μας λογαριάσουν. Καιρός να καταλάβουν ότι είμαστε εδώ και θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά την απόφαση μας να μην δεχτούμε ούτε μισό κλουβί στην περιοχή μας και θα αποχωρήσουμε ήσυχα. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι θα αντιδράσουμε πολύ δυναμικά στο μέλλον αν κάποιοι προσπαθήσουν να βάλουν έστω και μισό κλουβί.

Όλοι λοιπόν το Σάββατο 09:00 π.μ. στο Βαθυλιμνιό.
Γιατί για το τόπο σου πρέπει να αγωνιστείς
με πράξεις, όχι με λόγια!

13 σχόλια:

  1. Ο μακαρίτης ο Αχείμαστος, Δήμαρχος Παλαίρου, είχε πει κάποτε όταν στην περιοχή είχαν ήδη αρχίσει να εγκαθίστανται ιχθυοτροφεία. «Εσείς πήρατε τα ψάρια και εγώ τα Ξενοδοχεία».
    Ποιοι δώσανε τότε τις άδειες για τα ψάρια είναι γνωστό. Κοινοτάρχες και Δήμαρχοι. Τι οφέλη είχαν οι ίδιοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν. Κάποιοι συνεχίζουν και παρουσιάζονται και ως μελλοντικοί ηγέτες. Τι μας ετοιμάζουν; Ιχθυοτροφεία παντού. Αυτά που υπάρχουν σήμερα δεν είναι τίποτα σε αυτά που θα δούμε τα επόμενα χρόνια, σιγά σιγά για να μην έχουμε και αντιδράσεις, να εγκαθίστανται.
    Θα το αφήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε δημοτικός σύμβουλος, τοπικός σύμβουλος, Πρόεδρος Τοπικού, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος πρέπει τώρα να πάρει επώνυμα θέση. Τέρμα το κρυφτό. Με όνομα και επώνυμο. Επίσης μελλοντικοί Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και αιρετοί τώρα επώνυμα θέση. Ψάρια ή τουρισμός; Υπόσχεση ότι δεν θα εγκρίνουν ούτε ένα αίτημα για κλουβιά. Να ξέρουμε ποιος εκφράζει τι.
    Δήμαρχε Πυθαγόρα Σαμαρά. Έχεις πάρει στο παρελθόν θέση υπέρ του τουρισμού και κατά των ιχθυοτροφείων. Η άδεια των 100 στρεμμάτων που έδωσες επί της θητείας σου στο ΝΗΡΕΑ σε διαψεύδει. Αν πιστεύεις ακόμα στη θέση σου απέδειξε το με πράξεις. Στις 8 το πρωί σε περιμένουμε με το κότερο σου στο Βαθιλιμνιό. Η θα είσαι εκεί μαζί μας ή με τους κλουβίσιους.

    Αστακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΕ ΟΙ ΑΡΕΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ . Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΑ ΤΟΝΕ ΔΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ.
    ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ.
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ; ΕΔΩΣΕ 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΗΡΕΑ.
    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Η ΑΤΙΜΗ Η ΨΗΦΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Ο ΝΗΡΕΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. ΕΛΕΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσατε την εγκρισή σας κύριε. Ενώ πριν μήνα είχατε ψήφισμα εναντίον του χωροταξικού ήρθατε και με την ψήφο σας ουσιαστικά εγκρίνατε το χωροταξικό. Δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης. Μόνο 4 σύμβουλοι, προς τιμή τους (της πλειοψηφίας) τίμησαν τα παντελόνια που φοράνε. Όλοι οι άλλοι τσιπούρες...

      Διαγραφή
    2. http://mytikaspress.blogspot.gr/2012/10/2-100.html

      Διαγραφή
    3. Σ Καυμενακης, Σ Λυτρας, Β Μουρκουσης, Τ Κατσιπανος οι συνεπεις και παντελονατοι
      οι αλλοι ειπαμε τι

      Διαγραφή
  6. Επειδή μέχρι τώρα είμασταν εμείς αυτοί που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε. Τα περί ειρηνικής διαμαρτυρίας ας τα δεχτούμε προς το παρόν. Αν δεν σπάσουν αυγά δεν γίνεται ομελέτα. Αέρα λοιπόν το Σάββατο το πρωί. 8 το πρωί στο Βαθυλιμιώνι. Κι αν δείτε τους γνωστούς πολιτικούς της περιοχής ας τους εμβολίσουμε. Το να τούς δεχτούμε μαζί μας θα δείξει για ακόμη μια φορά την ξεφτίλα μας. Διότι μερικοί από δαύτους πλούτισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://xiromeronews.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6644.html

    Παρακαλώ κοιτάξτε αυτό το λίνκ, σε αντιπαραβολή της παρούσας ανάρτησης. Πιστεύουμε ακόμη ότι αυτό που λέγεται ειρηνική διαμαρτυρία έχει τύχη? Δεν λέω να πάρουμε τα ντουφέκια, αλλά το να μαζευτούμε 10, 20, 100 βάρκες στο Βαθυλιμιώνι μάλλον δεν θα οδηγήσει πουθενά. Το να προβούμε σε αντιδικίες πάλι δεν θα οδηγήσει πουθενά. Το να μαζευτούμε και να πάμε στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας ίσως και να λέει κάτι, ακόμα κι αν φάμε και καμία ψιλή. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. tosa xronia pou den eixe kloubia ton tourismo ton diwxnate apo monh sas twra pou den emine kanenas sas niazei ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ανώνυμε 3.00 μμ. Αυτό που ζητάμε είναι να μπούνε διόδια στο Μύτικα. Κακό είναι να θέλουμε να μείνουμε μόνοι μας? Το ποιός διώχνει τον τουρισμό πως τον διώχνει με τι τον διώχνει έλα να το συζητήσουμε και επωνύμως άμα θέλεις. Παρεπιπτόντως, επειδή ξέρω που θα πάει η κουβέντα, πριν από 20 μέρες Ελαφόννησος, καφές φρέντο 5 ευρώ στην παραλία και 8 ευρώ η ομπρέλα (για το κάθε άτομο). Αν θές το Σάββατο έλα στο Βαθυλιμιώνι. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες αεροπορία. Γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. agaphte egw edw zw oxi sth ellafoniso k vlepw ti parexei o mytikas ston tourista tipota ....ena arpa kola me opoion sthatei edw,,,,ta klouvia mas phraxsan twra exoume klouvia pou den pataei kanenas?......afou den eimaste eikanoi na kratame tourismo ti na leme twra

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.