Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου για την ενοικίαση χώρων αιγιαλού. Οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες να σπεύσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα τους.


Ενημερώνουμε εκ νέου τους ενδιαφερόμενους που χρησιμοποιούν χώρους αιγιαλού έμπροσθεν των καταστημάτων τους, ή επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν, ότι στους έχοντες δικαίωμα να αιτηθούν την παραχώρηση άνευ δημοπρασίας σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 13 του Ν. 2971/2001 (όμοροι), το δικαίωμα αυτό παραχωρείται κατά προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε άλλου, για τον έμπροσθεν της άσκησης της δραστηριότητάς τους κοινόχρηστο χώρο. Έμπροσθεν χώρος νοείται ο χώρος που ορίζεται από τις δυο νοητές γραμμές που εκκινούν από τα όρια του προσώπου της επιχείρησης και καταλήγουν κάθετα στην ακτή. Η έκταση αιγιαλού κάθε παραχώρησης δεν δύναται να υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τετραγωνικά μέτρα.
Οι ενδιαφερόμενοι που χρησιμοποιούν ήδη χώρο αιγιαλού και δεν έχουν προσέλθει ακόμη, ή νέοι ενδιαφερόμενοι, πρέπει άμεσα να υποβάλλουν αίτηση στο τμήμα εσόδων του Δήμου, για να μισθώσουν τον χώρο αιγιαλού και να συνάψουν με τον Δήμο μισθωτήριο συμβόλαιο. Υπενθυμίζεται ότι η κτηματική Υπηρεσία και άλλα αρμόδια όργανα πραγματοποιούν ελέγχους κατάληψης χώρων αιγιαλού, χωρίς σχετική άδεια και επιβάλλονται ανάλογα πρόστιμα.
Στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται:
α) Το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του αιτούντος, το είδος και η διεύθυνση της επιχείρησης (εάν πρόκειται για εταιρείες θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν το εταιρικό τους), διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο επικοινωνίας.
β) Η θέση, η έκταση και το είδος του αιτουμένου προς χρήση χώρου. Ο χώρος αυτός αποτυπώνεται με επιμέλεια του Δήμου και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του αντισυμβαλλομένου σε επισυναπτόμενο στο μισθωτήριο: i) υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «OPEN» της Κτηματολόγιο Α.Ε. («ελεύθερη θέαση ορθοφωτοχαρτών») όπου δεν υφίσταται καθορισμένος αιγιαλός ή ii) απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού, όπου αυτός υφίσταται.
Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλονται:
γ) Φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας καταστήματος με την ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει.
δ) Βεβαίωση από την ταμιακή υπηρεσία του Δήμου, ότι ο ενδιαφερόμενος δεν είναι οφειλέτης του Δήμου (Δημοτική Ενημερότητα, άρθρο 285 του ∆.Κ.Κ.).
ε) Ταμιακή απόδειξη με το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης ή έντυπο της αρμόδιας ∆.Ο.Υ. περί χορήγησης Α.Φ.Μ.
στ) Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
ζ) Φωτοτυπία της τελευταίας άδειας που έχει χορηγηθεί (εφόσον υπάρχει).
Υπόψη ότι η άδεια για τη χρήση αιγιαλού ισχύει μέχρι τις 31/12/2013 ανεξάρτητα από την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου. Δηλαδή είτε τοποθετήθηκαν π.χ. ομπρέλες και ξαπλώστρες από τον Μάϊο και τον Ιούνιο είτε θα τοποθετηθούν τον Αύγουστο, η τιμή ενοικίασης είναι μία για όλο τον χρόνο, ανεξάρτητα χρονικής περιόδου τοποθέτησης.
Το μισθωτήριο συμβόλαιο συντάσσεται σε τέσσερα (4) αντίγραφα που υπογράφονται από τα συμβαλλόμενα μέρη, αφού καταβληθεί από το μισθωτή ποσοστό 20% επί του συνολικού ετήσιου μισθώματος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και ποσοστό τουλάχιστον 30%, επίσης, επί του συνολικού μισθώματος στον Δήμο.
Το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί μέχρι 30 Σεπ 2013.
Η τιμή για κάθε τετραγωνικό μέτρο κατάληψης αιγιαλού είναι 2 €. Αν ένας καταστηματάρχης έχει τον ανάλογο χώρο έμπροσθεν του παραλιακού καταστήματός του και θέλει να χρησιμοποιήσει π.χ. 200 τετραγωνικά μέτρα, θα συνάψει συμβόλαιο μόνο γι αυτά, θα αποδώσει με την υπογραφή του συμβολαίου 200€ και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τα υπόλοιπα 200 €. (συν 3,6% χαρτόσημο άρθρο 13 παρ 4, Ν 2971/2001).
Παρακαλούμε τους προέδρους των ΤΚ του Δήμου, που στα διοικητικά τους όρια, υπάρχουν καταστήματα έμπροσθεν αιγιαλού, να ενημερώσουν έγκαιρα τους ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες και λοιπούς δικαιούχους για τα διαλαμβανόμενα της παρούσας ανακοίνωσης και με μέριμνα της αντίστοιχης Δημοτικής Ενότητας να αποτυπωθούν οι προς ενοικίαση χώροι, σύμφωνα με παραπάνω αναγραφόμενα. 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ-ΚΟΛΟΒΟΥ

11 σχόλια:

  1. τι να πει κανεις για τη κ κολοβου. δουλευει μονη της μεσα στο μπαχαλο. πως αντεχει ακομη αναρωτιεμαι. βεβαιως να πληρωσουν τα αναλογουντα οσοι εκμεταλευονται τις ακτες με ομπρελες και εχουν χρηματικα οφελη. σε ολους τους δημους ισχυει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός φωστήρας είχε την έμπνευση μιας τέτοιας ανακοίνωσης την 12η Αυγούστου? Όλοι μετράνε μια εβδομάδα ζωής ακόμα για να τα κλείσουν (αν δεν ήταν 15αυγουστος θα τα είχαν κλείσει ήδη οι περισσότεροι). Ουρές θα κάνουν στο Δήμο για να πληρώσουν όλοι. Να είστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ?? ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΕΖΟΝ? ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ....ΕΛΕΟΣ ..ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalia arga para pote legan kapote......ante na doume poios xwros eine tou dhmou k poios tou idiwth gt eixan ginei ena opoios hthele evaze k oses karekles k trapezia k ompreles k pagakia k sxoines kai kai kai ........h parapanw filoi malon migiazwnte

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καθολου δεν μυγιαζομαι αγαπητε 9.20. απλα έχει και η βλακεία τα όριά της. για μια ακόμη φορά ο δήμος αποδεικνύει ότι προγραμματισμός ΜΗΔΕΝ. Και για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι ο καθενας τραβάει το χαβά του. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και θα βγούνε κάποιοι άλλοι φωστήρες (τους έχετε δει στα πανηγύρια) να ζητήσουν αυτοί να μας οδηγησουν στη νέα εποχή. αυτοί που μας εφεραν σε αυτή την εποχή. κατάλαβες αγαπητέ ποιό είναι το θέμα μου? Αυτές είναι δουλειές που γίνονται άλλες ώρες και τέτοιου τύπου ανακοινώσεις γίνονται σε άλλες περιόδους οχι τώρα. Τώρα κλαίνε μανούλες. Εάν του τα είχες πάρει από τον Ιούνιο του μαγαζάτορα, όλα θα ήταν καλύτερα και όλοι ευχαριστημένοι. Και μη μου πείς ότι τότε δεν ήταν έτοιμο το "μνημόνιο" για την ενοικίαη του αιγιαλού και της παραλίας. Ας φρόντιζαν για νωρίτερα. Όλα στο πόδι. Αλλά δεν μας κάνει εντύπωση γιατί έτσι μας είχαν μάθει από τα παλιά τα χρόνια. Κι εσύ επιμένεις να το συνεχίσουμε έτσι. Είναι κι αυτό ένα άλλο πρόβλημά μου, έτσι για την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς έχεις δίκιο φίλε 9:52! Ο καθένας το χαβά του και το μυαλό στην επανεκλογή! Και το χειρότερο είναι αυτό που λες ότι βγήκαν στα πανηγύρια αυτοί που μας έφεραν στα χάλια που είμαστε και ετοιμάζονται να επανέλθουν. Οι σωστές φωνές που ακούγονται στα δημοτικά συμβούλια είναι λίγες και φοβάμαι ότι όλο και θα λιγοστεύουν πιο πολύ. Το κακό είναι ότι δεν ακούγονται παρά μόνο από τους ελάχιστους που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις. Οι υπόλοιποι, η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή, παραπληροφορείται από τα παπαγαλάκια των καφενείων, από το γραφείο τύπου (προπάνδας θα έλεγα καλλίτερα) του δήμου και τα δημοσιεύματα των χειραγωγημένων (οι πιο πολλές) τοπικών ηλεκτρονικών (μπλογκς) και έντυπων εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα λέει ο νόμος όχι η κύρια Κολοβού.δεν έχει σχέση μ πολιτικούς εχεις μαγαζί με χώρο του δήμου θα πληρώσεις τέλος παντού γίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλεις να σου πω πότε το ανακοίνωσαν σε άλλους Δήμους? Σοβαρούς Δήμους? Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το θέλεις γιατί έτσι σε έχουνε μάθει. Λοιπόν τα λεφτά τα πήρανε πολύ νωρίτερα. Και ξέρεις και κάτι άλλο (επειδη εχω ίδια γνώση). Κάπου αλλου υπάρχει και ένα πράγμα που λέγεται δημοτικός φόρος. Τον οποίο όταν δεν πληρωνουν οι μαγαζάτορες τον βρίσκεις βεβαιωμενο στη ΔΟΥ. Μαζί με τα τέλη αιγιαλου (οταν δεν πληρώνονται). Εδώ ο καθένας βγάζει ανακοινώσεις υπενθύμισης για τα μαύρα μάτια. Επειδή είμαι εντελώς απολίτικος, θα ήθελα να γνωρίζεις ότι στα μάτια τα δικά μου η κυρία Κολοβού κακό πάει να κάνει στο Σαμαρά. Δεν είναι δείγμα σοβαρής δουλειάς αυτό που κάνει. Όμως επειδή δεν με ενδιαφέρει, επιμένω στο ότι αυτές είναι δουλειές ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ για να φανεί το όνομά μας. Και τα μαγαζιά επαναλαμβάνω ότι κλαίνε με το καλοκαίρι που πέρασε (ασχημη σεζόν, για την οποία καλό είναι να μιλήσουμε όταν θα τελειώσει). Καλό 15αυγουστο και για όποιον πιστεύει να μας φυλάει η Παναγία. Για όποιον δεν πιστεύει καλά να περάει απόψε στο Θέμη (και με το μαλακό τα αρνιά παιδιά, κάνει πολύ ζέστη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και η κυβέρνηση ανακοινωσε μετρα για τον Φ.Π.Α τωρα τι παει να πει αυτο? για τον ΦΑΠ ΤΟΥ 2010 ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ??? ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡαξει ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ...ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι επειδή οι κυβερνώντες είναι καραγκιόζηδες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και οι άρχοντες του Δήμου. Κατάλαβες? Εδώ είναι η διαφορά μας. Και μάλλον είναι και ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτή η διαφορά. Αλλά τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι μας αξίζουν. Τέλος ανάλυσης αυτού του θέματος. Πάμε στο επόμενο γιατί εδώ δεν θα βγάλουμε άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.