Έξω η Χρυσαυγίτικη συμμορία.


Γράφει ο Νίκος Ναούμης.
Πολιτικός επιστήμονας.

Με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού ράπερ από στέλεχος ή υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, θα ήθελα να επισημάνω ένα γενικότερο προβληματισμό που, λίγο – πολύ, όλοι οι πολίτες έχουμε απέναντι σ’ αυτή την ιδιόρρυθμη πολιτική ομάδα. Αδυνατώ, πραγματικά, να αποκαλέσω κόμμα τη Χρυσή Αυγή. Περισσότερο σε συμμορία εγκληματιών μου φέρνει. Αν αληθεύουν όσα λένε για τον αρχηγό της, τον Ν. Μιχαλολιάκο, ο άνθρωπος θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από σίδερα φυλακής, όχι να διασχίζει τους διαδρόμους του δημοκρατικού κοινοβουλίου, το οποίο εξάλλου ο ίδιος, σε κάθε ευκαιρία, αποκηρύττει με βδελυγμία.
Η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Η. Κασιδιάρη απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα εν ώρα τηλεοπτικής εμφανίσεως, αναδεικνύει το χαμερπές και γκανγκστερικό επίπεδο της εν λόγω συμμορίας.
Είμαι δεξιός, το ομολογώ. Θεωρώ την αριστερή κυριαρχία στη χώρα μας καταστροφική και την απολογητική διάθεση που έδειξε η Δεξιά απέναντί τους λανθασμένη. Η αριστερή τρομοκρατία κυριάρχησε σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα: τραμπουκισμοί, προπηλακισμοί, ανούσιες απεργίες, ψευδεπίγραφη αντίσταση στο σύστημα ήσαν το ψωμοτύρι μιας πολιτικής καθημερινότητας, για την οποία κανείς δεν αισθανόταν υπερήφανος. Αλλά και στην Παιδεία κυριάρχησε έντονα ένα στοιχείο θολοκουλτουριαρισμού, ψευτοδιανοουμενίστικης αντίληψης και εθνομηδενιστικής συμπεριφοράς.
Από κει κι ύστερα, όμως είναι εξίσου λάθος να θελήσω να ανταλλάξω την αριστερή τρομοκρατία με νεοναζιστικούς ψευτοεθνικίστικους τραμπουκισμούς και συμμοριτοπολεμικές καταστάσεις.
Η Χρυσή Αυγή πέτυχε να κεφαλαιοποιήσει την οργή του Έλληνα για την εθνική ταπείνωση που υπέστη η χώρα μας. Το λάθος όλων μας  στη δεξιά παράταξη είναι ακριβώς ότι την αφήσαμε να το πετύχει. Φοβηθήκαμε να πάρουμε προληπτικά μέτρα που θα αποδείκνυαν τη σημασία της σοβαρής Δεξιάς πολιτικής (ουσιώδης μεταναστευτική πολιτική, έντονη κινητικότητα στα εθνικά θέματα, τόνωση της εθνικότητας).
Το φοβερό, όμως είναι ότι φοβόμαστε, ακόμα και μετά από τέτοια φρικαλέα επεισόδια, να πάρουμε μέτρα εναντίον των δήθεν πατριωτών νεοναζιστών.
Κηρύξτε το κόμμα τους παράνομο! Εφαρμόστε το νόμο και στείλτε στη φυλακή όσους έχουν παρανομήσει! Απαξιώστε τους στην ελληνική κοινωνία, κυρίως αποδεικνύοντας ότι άλλο είναι η εθνική πολιτική στάση, άλλο οι τραμπουκισμοί των Χιτλεριστών!
Στο κάτω – κάτω, υπάρχουν και πιο σοβαροί εθνικοπατριωτικοί φορείς στη χώρα, για όποιον ήθελε να ριζοσπαστικοποιηθεί περισσότερο. Δεν είναι ανάγκη να στηρίζουμε ό,τι πιο γελοίο έχει να επιδείξει η Μεταπολίτευση.
Η συμμορία της Χρυσής Αυγής πρέπει να φύγει από το πολιτικό σκηνικό. Αλλιώτικα, συνυπεύθυνοι για όσα συνέβησαν και όσα θα συμβούν στη χώρα εξαιτίας των πρακτικών τους θα είμαστε όλοι!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.