Χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών. Ένα σκάνδαλο, ένα έγκλημα και οι δράστες κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι!!!

Ηρεμία πριν την καταιγίδα (λέγε με χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών).
Στις 4.11.2011 ένα ακόμη μέγα σκάνδαλο της Ελληνικής Πολιτείας έλαβε χώρα. Ένα σκάνδαλο που ξεπερνά σε μέγεθος την τροπολογία Πάχτα, ακόμα ίσως και αυτό το Βατοπέδι, αλλά τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν συγκινούνται. Με διαδικασίες μαϊμού σε ένα βράδυ μέσα υπογράφηκε από οκτώ Υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου (Γερουλάνος (η γυναίκα του ιχθυοκαλλιεργητής στην Κεφαλλονιά), Βενιζέλος, Σηφουνάκης, Χρυσοχοΐδης (ο αδιάβαστος), Παπακωνσταντίνου (ο στικάκιας), Ραγκούσης, Σκανδαλίδης, Καστανίδης), ανάμεσα τους όπως βλέπετε είναι και ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η περίφημη ΚΥΑ 2505/4.11.2011.
Το ίδιο βράδυ υπογράφτηκε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ίδιο βράδυ πήρε ΦΕΚ και τυπώθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!!! Επίσης το ίδιο βράδυ συνεδρίασαν οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές, που αφού διαβουλεύτηκαν, μελέτησαν και συζήτησαν, αποφάσισαν κιόλας!!! Βέβαια γι όλα αυτά ως δια μαγείας δεν υπάρχουν καθόλου πρακτικά από τις συνεδριάσεις των επιστημονικών επιτροπών, ούτε από την συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών, ούτε ηχογραφημένα, ούτε σε έγγραφα!!! Και πως να υπάρξουν, αφού όλοι βρισκόταν στην Βουλή που συζητιόταν η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητούσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Την επομένη 5.11.2011 είχαμε παραίτηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου και στις 11.11.2011 ορκίστηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμου. Γι αυτό βιαζόντουσαν τα παλικάρια....
Δείτε την μηνυτήρια αναφορά των φορέων που θίγονται από το χωροταξικό. Την εξασφαλίσαμε και σας την προσφέρουμε. Διαβάστε την προσεκτικά να δείτε το μέγεθος του σκανδάλου και πραγματικά δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσετε, να κλάψετε, να οργιστείτε ή να κάνετε καμία τρέλα. Δείτε και θαυμάστε πολιτικούς άνδρες. Έχει ενδιαφέρον μεγάλο, καλή ανάγνωση:


Το θέμα έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο με την ερώτηση του Ιταλού Ευρωβουλευτή Guido Milana (δείτε εδώ) και περιμένουμε να δούμε αν επιτέλους ιδρώσει το αυτί κανενός κυβερνητικού αξιωματούχου από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο. Να δούμε αν κάποιο ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας αξιωθεί να ασχοληθεί με το μέγα αυτό σκάνδαλο που καταστρέφει ολόκληρες τουριστικές περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους για να τις μετατρέψει σε ιχθυοκαλλιεργητικά πάρκα.
Γιατί λοιπόν όλη αυτή η σπουδή να υπογραφεί άρον άρον αυτή η ΚΥΑ; Κάτι σημαντικό θα είχε δεν μπορεί… Και δυστυχώς για μας είχε πράγματι κάτι σημαντικό… Το πλιάτσικο των επιχειρηματιών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στο θαλάσσιο χώρο, με τα γούστα τα δικά τους χωρίς να λογαριάσουν κανέναν!!! Του κλάδου που βαυκαλίζεται ότι είναι δυναμικός και εξαγωγικός, αλλά τα χρέη προς τις Τράπεζες αγγίζουν τα 650 εκατομμύρια ευρώ!!! Που η μία από τις τρεις μεγάλες εταιρίες, η ΔΙΑΣ έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και οι άλλες δύο διαπραγματεύονται με τις τράπεζες την ρύθμιση των δανείων τους. Το πρόβλημα το δικό μας δεν είναι βέβαια αυτό. Μακάρι οι εταιρίες να τα πάνε καλά και να ανακάμψουν. Ένα χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών πρέπει να γίνει, να πάνε εκεί αυτές οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να κερδίσουν και να δώσουν και δουλειές στον κόσμο. Δεν είμαστε κατά του επιχειρεί και του κέρδους κύριοι!!! Κατά του πλιάτσικου σας είμαστε, γιατί αυτό είναι το χωροταξικό που συντάξατε εσείς οι ίδιοι για εσάς τους ίδιους, και το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι ακριβώς έτσι!!!
Το πρόβλημα μας είναι ότι στο γραφείο μίας εταιρίας ιχθυοκαλλιεργειών δημιουργήθηκε αυτό το τερατούργημα, αυτό το σκάνδαλο, το περίφημο χωροταξικό σχέδιο με την ονομασία ΚΥΑ 2505/4.11.2011!!! Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει καθαρά ο σύλλογος Ελλήνων Ιχθυολόγων Δημοσίου (δείτε εδώ), όπου χαρακτηρίζει το επίμαχο χωροταξικό εργασία γραφείου που έγινε από εσάς τους ίδιους για τον εαυτό σας. Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει δηλαδή!!!
Οι άνθρωποι χωρίς ντροπή βάλανε κάτω τον χάρτη της Ελλάδας και πήρανε όποιο θαλάσσιο χώρο τους εξυπηρετούσε χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!!! Μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα θαλασσίου χώρου!!! Δεν λογάριασαν τίποτα… Ούτε αν εκεί υπάρχουν πανέμορφες περιοχές με ανεπτυγμένο τουριστικό προϊόν, ούτε αν είναι περιοχές NATURA 2000, ούτε αν υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες και σχέδια ανάπτυξης ακόμη περισσότερων. Απλά στα φρύδια τους… Αυτό είναι το επιχειρεί στην Ελλάδα… Κανονικό πλιάτσικο… Ορμάω και αρπάζω.... Αυτοί οι άνθρωποι χαρακτήρισαν περιοχές ως Π.Ο.Α.Υ (Περιοχές Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), περιοχές πανέμορφες και με τουριστικό προϊόν αναπτυγμένο ήδη, αλλά το κυριότερο με πολύ ευοίωνο μέλλον στον τουρισμό.
Τίποτα δεν τους εμπόδισε και πήραν με το έτσι θέλω περιοχές που παράγουν ήδη ένα οικονομικό αποτέλεσμα μέσω του τουρισμού, για να φέρουν κάτι, δηλαδή τις ιχθυοκαλλιέργειες, με σίγουρα μικρότερο οικονομικό αποτέλεσμα από το ήδη υπάρχον!!! Και μάλιστα η καινούργια οικονομική δραστηριότητα οδηγεί και σε καταστροφή του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος!!! Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και κάποιοι μάλλον κάνουν οτιδήποτε περνά από το χέρι τους να τον καταστρέψουν. Κυρία Κεφαλογιάννη είστε ενήμερη για το θέμα;

Ζώνη Α3. Ο τόπος του εγκλήματος και ως γνωστόν οι δράστες πάντα γυρίζουν στον τόπο του εγκλήματος!!!
Μία από τις ζώνες Π.Ο.Α.Υ. που δημιουργούνται είναι και η ζώνη Α3. Δηλαδή οι ακτές από Αστακό μέχρι Μύτικα και ακόμα παραπέρα μέχρι το Μαραθάκι και ο Κάλαμος και ο Καστός!!! Απίστευτο;;; Μα εκεί έχει τουρισμό… Μα εκεί είναι Natura 2000…. Μα εκεί υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες…. Μα εκεί υπάρχει ιστιοπλοϊκός τουρισμός… Μα εκεί υπάρχουν μελέτες για ανάπτυξη τουριστικής παραθεριστικής κατοικίας….
Ε και;;; Στα τέτοια μας!!! Έχουμε λεφτά, έχουμε πολιτικούς που ψήφισαν την ΚΥΑ μας και τα παίρνουμε!!!! Ντροπή σας…. Ντροπή σας ξεδιάντροποι…… Θα πρέπει να ντρέπεστε και να μας κοιτάξετε στα μάτια κύριοι επιχειρηματίες.
Ρομάνο Πρόντι, Μαντόνα, Σπήλμπεργκ, Αμπράμοβιτς, Αλ Θανί, Βασίλισσα Σοφία, ατελείωτη η λίστα των διάσημων που έχουν επισκεφτεί την περιοχή. Όμως πιο σημαντικό για εμάς θεωρούμε τον πολύ ανώνυμο απλό κόσμο που κατακλύζει την μεγάλη παραλία των 3,5 χιλιομέτρων ανατολικά του Μύτικα, αλλά και τις άλλες πανέμορφες παραλίες προς Πάλαιρο και Αστακό. Που επισκέπτεται με κάθε μέσο τις δαντελένιες, τις παραδεισένιες παραλίες του Καλάμου και του Καστού. Κάθε καλοκαίρι η περιοχή πλημμυρίζει από Έλληνες και Ξένους τουρίστες.
Με λίγες φωτογραφίες θα σας δείξουμε που πρόκειται να μπουν κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, κυρίως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την περιοχή και το θέμα. Μιλάμε για ένα καταπράσινο νησί τον Κάλαμο με απίστευτες παραλίες, με κρυστάλλινα και διαυγή νερά και τόπο προορισμού εκατοντάδων ιστιοπλοϊκών και σκαφών. Ο Καστός τα ίδια και οι παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας από Αστακό μέχρι Μύτικα, το καλύτερο κομμάτι που διαθέτει ο Νομός για ανάπτυξη τουρισμού. Ντροπή σας επιχειρηματίες… Δείτε και φρίξετε που επέλεξαν να δημιουργήσουν Π.Ο.Α.Υ για να χάσουν οι πολλοί που ζουν από τον τουρισμό και να κερδίσουν αυτοί:

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης του Σκορπιού για μπάνιο στο Ασπρογιάλι στον Κάλαμο.
Τουρίστες από το Νυδρί στο δρόμο της επιστροφής για Λευκάδα.
Πλήθος κόσμου απολαμβάνει κάθε καλοκαίρι το μπάνιο του στην παραλία μήκους 3,5 χιλιομέτρων ανατολικά του Μύτικα. Όταν θα είναι πραγματικότητα η ζώνη Α3, απλά θα ερημώσει και ότι τουριστική δραστηριότητα και επενδύσεις υπάρχουν εκεί, απλά θα εξαφανισθούν.
Η μαγική παραλία Ασπρογιάλι.
Ο κόλπος στον Άγιο Κωνσταντίνο απέναντι από το Μύτικα.
Ετοιμαστείτε για άλλες παραλίες φίλοι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες.
Πλήθος κόσμου απολαμβάνει το μπάνιο του. Αυτό θα αποτελεί σε λίγα χρόνια μια ευχάριστη ανάμνηση. Η αιτία; Ζώνη ιχθυοκαλλιεργειών Α3.
Η ζώνη Α3, ξεκινά από Μύτικα, περιλαμβάνει τον Κάλαμο που διακρίνεται στην φωτογραφία, τον Καστό που δεν φαίνεται και φτάνει μέχρι το βάθος στον Αστακό περιλαμβάνοντας όλη την παράκτια περιοχή μεταξύ Μύτικα-Αστακού.
Ο κόλπος στο Κεφάλι (Porto Leone). Εννοείται ότι οι παρίσακτοι που διακρίνονται με τα σκάφη στην φωτογραφία πρέπει να εξαφανιστούν!!!
Περιοχή Κάστρο απέναντι από το Μύτικα.
Η μαγική παραλία Μυρτιά.
Η μαγική παραλία Αξιόπετρα στην Επισκοπή απέναντι από το Μύτικα.
Η μαγική παραλία στον Μύλο στο Κάστρο απέναντι από το Μύτικα.
Η μαγική παραλία Ασπρογιάλι. Εσείς που φαίνεστε στην φωτογραφία πάρτε τα κουβαδάκια σας... ε συγνώμη τα σκαφάκια σας και σε άλλη παραλία!!! Έρχονται οι μεγάλοι επιχειρηματίες....
Στην παραλία Αγραπιδιά θα μας επιτρέπουν να κάνουμε μπάνιο γιατί είναι και φιλάνθρωποι.
Η μαγική παραλία Μυρτιά.

14 σχόλια:

  1. Φίλτατε αναγνώστη μερικά συμπληρωματικά στοιχεία σκόρπια επάνω σε αυτά που γράφεις.
    1) Από το γραφείο του κυρίου Milana μας είπαν ότι η κυρία Δαμανάκη δήλωσε άγνοια για το θέμα (Επίτροπος για θέματα Αλιείας και γι αυτό που σας γράφω υπάρχει έγκριση για να αναφέρεται από το γραφείο του κυρίου Guido Milana)
    2) Τα χρέη των ιχθυοκαλλιεργειών είναι 650 εκ ευρώ. Μην με ρωτήσετε πόσα είναι του τουρισμού, διότι τα 650 εκ διαιρούνται δια του 30 μάξιμουμ. Τούς υπολογισμούς μόνοι σας.
    3) Η ΔΙΑΣ έκανε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Προηγούμενα όμως η Tethys ένα fund Γεωργιανών κυρίως συμφερόντων μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας (ουσιαστικά την εξαγόρασε). Ποιό είναι το νέο (πιθανό) σκάνδαλο? Ότι η ΔΙΑΣ θα εξακολουθήσει να επιβιώνει και να αναπτύσσεται υπό την προστασία έναντι πιστωτών κλπ αλλά την ίδια στιγμή οι Γεωργιανοί θα μπούν να αλωνίσουν έχοντας πληρώσει πρώτα εμείς (πάλι) το μάρμαρο. Αλήθεια γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες το παίζουν Νούμερο 1 αφού δεν μπορούν? Ποιές ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας δυναμικός εξαγωγικός τομέας της Ελληνικής Οικονομίας? Αυτές που ανήκουν στούς Έλληνες ιχθυοκαλλιεργητές? Αυτές που ανήκουν στου Γεωργιανούς και πιθανότατα στο μέλλον θα απασχολούν μόνο Πακιστανούς? Γιατί δεν πάτε στο Πακιστάν να κάνετε εγκαταστάσεις? Και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα, αλλά σιγά σιγά. Και αν το πρόβλημά σας είναι οι οικονομίες κλίμακας, όπως λέει και η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώτα σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Εσείς το παίζετε τσαμπουκάδες.
    4) Τα ΜΜΕ ξέχασέ τα. Ασχολούνται με τη Χρυσή Αυγή (Άσε που κάνουνε ζημιά κατά τη γνώμη μου. Αποκοιμίζουν).
    5) Εκτός από τη Natura 2000 στις Εχινάδες υπάρχει και η περιβόητη συνθήκη Ramsar. Ακούει κανείς? Πως δόθηκαν οι άδειες για τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες? Ποιός τα πήρε να γνωμοδοτήσει για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών μπροστά από ιδιοκτησίες? Εδώ μερικοί περίμεναν γνωμοδότηση από την Ιθάκη για τη νήσο Μάκρη. Κύριοι σας ψηφίσαμε για να προστατεύσετε το σπίτι μας το Δήμο μας, όχι για να αφήσετε την Ιθάκη να κάνει ότι θέλει έξω από την πόρτα σας. Δηλαδή αν η Ιθάκη έλεγε ναί, εσείς τι θα κάνατε?
    6) Ο χάρτης του Μπλόγκερ με το κίτρινο περίγραμμα της ζώνης Α3 είναι λάθος. Μέσα συμπεριλαμβάνεται και το νησί Άτοκος. Για να δούμε ποιός θα τα βγάλει πέρα με τον Τσάκο.
    7) Να σου δώσω τελειώνοντας τα συγχαρητήριά μου για μια φράση που έγραψες. Την αντιγράφω ως έχει: Όμως πιο σημαντικό για εμάς θεωρούμε τον πολύ ανώνυμο απλό κόσμο που κατακλύζει την μεγάλη παραλία των 3,5 χιλιομέτρων ανατολικά του Μύτικα, αλλά και τις άλλες πανέμορφες παραλίες προς Πάλαιρο και Αστακό. Που επισκέπτεται με κάθε μέσο τις δαντελένιες, τις παραδεισένιες παραλίες του Καλάμου και του Καστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πισω εχει η αχλαδα την ουρα μεγαλοκαρχαριες. θα τα πουμε σε στερια και θαλασσα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας Εισαγγελέας αδέκαστος και παλικάρι δεν διαβάζει το blog;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ντοπιος Μεγαλοπασοκος υποστηρικτης του μπενιζελου στα εσωκοματικα του ΠΑΣΟΚ, που καθως λεγεται ειναι στο πολιτικο του γραφειο τι λεει?
    Μηπως ειναι υποψηφιος για δημαρχος? αν εκλεγει τι θα κανει? να παρει θεση απο τωρα καθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Ολα τα παραπάνω να σταλούν σε σάϊτ Εισαγγελέων (έχουν;) , δικαστικών, διάφορων συνδικαλιστών , Μ.Μ.Ε., κ.λ.π.,κ.λ.π. μήπως και πάρει έκταση το σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον εισαγγελέα στέλνεται , δυστυχώς , επωνυμη μηνυτήρια αναφορά και μόνον. την εξεταζει και αναλόγως των στοιχείων την στέλνει στο ακροατηριο ή στο αρχείο. Εσείς κ.8.21μ.μ αν έχετε στοιχεια γιαυτα που λέτε - προσωπικα δεν το αμφισβητώ - γιατι δεν κάνετε μια μηνυτήρια αναφορά , αλλα περιμένετε απ΄ άλλους ;

      Διαγραφή
  6. Εγώ κλαίω αλλά το κλάμα μου σύντομα γύρισε σε οργή
    Θα τα πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνω συνειρμούς με τα παλιά τα χρόνια και δεν βλέπω διαφορά στις συμπεριφορές κάποιων. Όπως το λές είναι φίλε 10.14. Οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί αρκετά και έχουμε δώσει μάχη στο δημοτικό συμβούλιο του Μεγανησίου και της Λευκάδας για να υποστηρίξουν τους δικηγόρους της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής , αξίζει κανείς να τα πάρει τα θέματα από την αρχή για να καταλάβει κι ποιό ρόλο έπαιξαν οι εκλεγμένοι αιρετοί !

    δείτε εδώ τα πιο παλιά άρθρα : http://meganisinews.eu/tag/%CE%B9%CF%87%CE%B8%CF%85%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83/

    δυστυχώς παρότι προσπαθήσαμε στο ξηρόμερο δεν είχαμε ανάλογη ανταπόκριση,

    Επίσης στο συμβούλιο της επικρατείας "παίζουν" τις αναβολές , βαφτίζουν επεκτάσεις υφισταμένων , νέες ιχθυοκαλλιέργειες και προχωράνε ακάθεκτοι.

    Πάντως το σχέδιο με την ΚΥΑ ,εκτός των εμπλεκομένων εταιρειών και συμφερόντων πάει ακόμα πιο βαθύτερα . Άλλωστε όπως γράφετε οι εταιρείες του κλάδου μόνο ζημιές παρουσιάζουν . Όμως αν συνδυαστεί με το κόψιμο των καϊκιών , τον έλεγχο ακόμα και των πολύ μικρών κτηνοτροφικών μονάδων , των δυό ζώων (μαναριών) , την δήλωση πηγαδιών και κήπων , πιθανόν τα σενάρια Χολυγουτιανής φαντασίας ωχριούν μπροστά σ΄αυτό που έρχεται !!!

    Πάντως για να παραμείνουμε στο θέμα ο χάρτης δε΄ν απόλυτος και ακριβής κι αφήνει έξω το Μεγανήσι που γνωρίζουμε ότι συμπεριλαμβάνεται. Επίσης το τονίζουμε καμιά παράκτια περιοχή της Ελλάδας με αυτό το Χωροταξικό δεν εξαιρείτε δείτε εδώ:
    http://meganisinews.eu/43231/%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΑ ΑΝΡΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΚΤΑΣΗ ΙΘΧΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ . ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.

    ΔΕΣ
    Έφερε για συζήτηση ΜΠΕ για ιχθυοκαλλιέργεια στο νησί Κάλαμος της Λευκάδας γνωρίζοντας ότι έχει λήξει η χρονική προθεσμία άρα ουσιαστικά η ΜΠΕ θεωρείται θετική. Στην συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής ενότητας Λευκάδας έχει θετική γνωμοδότηση για την ΜΠΕ χωρίς καν να επισκεφθεί τον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας. Αποκαλύφθηκε δηλαδή μια συμπαιγνία Δημοτικής αρχής (που επίσης εκπρόθεσμα συζήτησε την ΜΠΕ), της Περιφερειακής Αρχής και της αρμόδιας υπηρεσίας ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της ιχθυοκαλλιέργειας σε βάρος της υγείας των κατοίκων του Καλάμου και του Περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντιδήμαρχος Καλάμου έφερε το θέμα εμπρόθεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας το οποίο γνωμοδότησε αρνητικά σύμφωνα με την εισήγησή του παρουσία των κατοίκων του Καλάμου για την αύξηση δυναμικότητας και όχι για την επέκταση 'οπως γράφεις. Αυτά αποδεικνύονται. Για την ΜΠΕ που αναφέρεσαι δεν είχε αρμοδιότητα να απαντήσει εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας αλλά η Περιφέρεια. Άρα όταν κατηγορείς κύριε Ανώνυμε να έχεις στοιχεία ποιόν κατηγορείς και να το κάνεις επώνυμα.
      Μήπως θα πρέπει να κατηγορηθώ γιατί είχα το θάρρος να καταγγείλω επώνυμα τους οκτώ υπουργούς μαζί κάποιους άλλους Δημάρχους; Μήπως και τότε ενέργησα σε βάρος του τόπου μου;

      Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥ
      ΦΩΤΗΣ ΣΩΛΟΣ

      Διαγραφή
  10. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον αγώνα που έχει κάνει ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Φώτης Σώλος για το συγκεκριμένο θέμα, και όχι τώρα που το ανακαλύψαμε όλοι, αλλά πριν δύο χρόνια που έσκασε η υπόθεση. Τότε ήταν μόνος, πολύ μόνος και η φωνή του δεν ακουγόταν πουθενά. Εμείς προβληματιστήκαμε αν θα βάλουμε το ανώνυμο σχόλιο, αλλά καλό είναι να ακούγονται αυτά που κάποιοι διακινούν και να δίνονται και οι πληρωμένες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάστε την μήνυση προσεκτικά. Την ώρα που υποτίθεται συνεδρίαζαν οι 8 Υπουργοί, και για την οποία συνεδρίαση δεν υπάρχει κανένα πρακτικό, την ίδια ώρα φαίνονται σε βίντεο από το κανάλι της Βουλής να βρίσκονται στα κυβερνητικά έδρανα!!!! Αυτή είναι η ελληνική πολιτεία... Κάνουν κουμάντο οι νταβατζήδες με τα λεφτά τους και άντε όλοι σας εσείς που ζείτε από το τουρισμό να πνιγείτε. Με κοινοτικές επιδοτήσεις, με δάνεια εκατομμυρίων στο κόκκινο αυτοί έρχονται να διώξουν εμάς που έχουμε τις μικρές υγιείς μας τουριστικές επιχειρήσεις που δεν χρωστάμε πουθενά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.