Επιτέλους έφτασε και στα αυτιά της Υπουργού Τουρισμού το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας.



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/11/13 στα γραφεία του Υπουργείου Τουρισμού στην Αθήνα συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕΕ με την Υπουργό, κα Όλγα Κεφαλογιάννη στα πλαίσια της θεσμοθέτησης της συνεργασίας μέσα από μια κοινή επιτροπή και τακτικές συναντήσεις. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.
Στην κ. Κεφαλογιάννη παραδόθηκε υπόμνημα με τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που έχουν ως στόχο αφενός μεν την καλύτερη απόδοση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αφετέρου την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων και των δυνατοτήτων του στην ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Το υπόμνημα της ΚΕΕΕ περιλάμβανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
1) Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με το Υπουργείο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων.
2) Τη διαμόρφωση προγράμματος τουριστικής προβολής για όλες τις περιοχές της χώρας και όχι μόνο για τους γνωστούς επιλεγμένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
3) Την ενδυνάμωση της Τουριστικής Αστυνομίας για την εντατικοποίηση των ελέγχων νομιμότητας σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, στα πλαίσια της ενδυνάμωσης των θέσεων της ΚΕΕΕ, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Λευκάδος με απώτερο σκοπό να παρουσιάσει τη δυναμική των μελών της ΚΕΕΕ στο τουριστικό τομέα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημιουργία Επιτροπής Τουρισμού του Επιμελητηρίου, στη σύσταση Σύμπραξης Προορισμών Αεροδρομίου Ακτίου, στις ενέργειες για την άφιξη κρουαζιερόπλοιων. Επίσης, υπέβαλλε και τις παρακάτω προτάσεις:
α) Να ζητηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο μέρος των χρημάτων που εισπράττει από τα ξενοδοχεία κάθε νομού να τα επιστρέφει στις Ενώσεις Ξενοδόχων, ώστε με τον τρόπο αυτό οι τελευταίες να έχουν έσοδα, για να βοηθούν στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής τους, κάτι που δεν κάνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.
β) Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας ενημέρωσε την Υπουργό για την απαράδεκτη μεθόδευση κάποιων να δοθούν άδειες για μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Καστό και τον Κάλαμο, όταν τα νησιά αυτά βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες περιοχές στην χώρα για ιστιοπλοϊκό τουρισμό.
Στο τέλος της συνάντησης η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δει άμεσα το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών με το αρμόδιο Υπουργείο και θα υπάρξει άμεσα μια επόμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ώστε να συζητηθούν διεξοδικά οι ενέργειες του Επιμελητηρίου Λευκάδας, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν προορισμός.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

3 σχόλια:

  1. Μια σημαντικη διευκρινηση. Το θεμα των ιχθυοκαλλιεργειων εχει φτασει στα αυτια της Υπουργου, αλλα και του Υπουργου αναπτυξης και περιβαλλοντος και του πρωθυπουργου κυριως, απο πολλους ενδιαφερομενους, οι οποιοι δεν ασχολουνται απαραιτητα με τα κοινα και δεν εχουν λογους να εκδιδουν δελτια τυπου. Με πολυ απλα λογια εχουν αλλου ειδους συμφεροντα. Ας σταθουμε στο οτι ο κυριος Σκιαδαρεσης ειναι ενας υπερδραστηριος Προεδρος και κυνηγαει οσο δε λεγεται τα συμφεροντα των μελων του Επιμελητηριου Λευκαδας. Ειναι ξεκαθαρο γι αυτον. Διακυβευεται το πλεον ανταγωνιστικο προιον του νησιου του. Ο τουρισμος. Η Επιτροπη Αγωνα αλλα και ο Εμπορικος Συλλογος πρεπει να ερθουν σε επαφη μαζι του και να προκαλεσουν και τον κυριο Τσιχριτζη του Επιμελητηριου Αιτωλοακαρνανιας να παρει θση. Καποια στιγμη πρεπει να γινει ξεκαθαρισει ποιος υποστηριζει τι. Και θα πρεπει να ενεργοποιθουν και οποιοι αλλοι αρμοδιοι. Η κινηση δημαρχων, περιφερειαρχων και λοιπων για την αναπτυξη της μακροπεριφερειας Αδριατικης Ιονιου δειχνει να ενδιαφερει κυριως τους Ιταλους. Ως προς την προστασια του περιβαλλοντος και την αναπτυξη της εξοχικης κατοικιας και του τουρισμου τουκαχιστον. Γι αυτο και η επερωτηση στη Βουλη. Καποια στιγμη θα πρεπει να μαθουν και οι Ελληνες τσολιαδες οτι η εξωστρεφεια της Ελληνικης οικονομιας δεν επιτρεπεται να συμβαδιζει με τη χαβουζοποιηση περιοχων οπως η δικη μας, που εχουν αλλη προπτικη και αλλες δυνατοτητες. Τσολιαδες που χρωστανε ενα σωρο λεφτα και συνεχιζουν να μιλανε για εξυγιανση των επιχειρησεων τους παλι με δανεικα και αγυριστα μαλλον, απο τις τραπεζες. Επανερχομαι στον κυριο Σκιαδαρεση και τις ενεργειες του και λεω πως βρηκαμε στο προσωπο του εναν εξαιρετικο συμμαχο. Θεωρω πως η Επιτροπη Αγωνα θα πρεπει να ερθει σε επαφη μαζι του και να τον πεισει πως η αναπτυξη του τουρισμου στη Λευκαδα ειναι συνηφασμενη με την καθαροτητα ολης της γειτονιας μας. Συμμαχο στην Αιτωλοακαρνανια δυσκολα θα βρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ενωσεις ξενοδοχων και τα επιμελητηρια τους αμα θελουν να διαφημιζονται να πληρωνουν απ τη τσεπη τους και να μη χαρατσωνουν τους πελατες τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξαρταται για ποια επιμελητηρια και ποιες ενωσεις μιλας. ο τουρισμος, οπως και το κρατος, δεν ειναι εννοιες ουρανοκατεβατες. ετσι υπαρχουν αυτοι οι οποιοι ειναι δραστηριοι και αυτοι τους οποιους πληρωνουμε και .... τιποτα, δεν κανουν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.