Οι Βασίλισσες του TAE KWON DO είναι από την ΑΛΥΖΙΑ!


Βασίλισσες του TAE KWON DO η Λεκατσά Μαρία και η Καϋμενάκη Μελίνα. Στη γνώριμη – γι αυτές – θέση του βάθρου βρέθηκαν για ακόμα μία φορά η Λεκατσά Μαρία και η Καϋμενάκη Μελίνα. Τα κορίτσια από την Αλυζία κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με τον τίτλο «KING OF TAE KWON DO».
Το τουρνουά διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη στις 21-22/12/2013. Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Χριστονίκος Χρύσανθος ηττήθηκε όμως στο δεύτερο αγώνα και περιορίστηκε στην τρίτη θέση.
Το πρωτάθλημα ήταν μια γιορτή για το TAE KWON DO καθώς συνδύαζε στοιχειά αθλητικού γκαλά (βραβεύσεις, επιδείξεις, χορηγίες, τηλεοπτική κάλυψη) και πανελλήνιου πρωταθλήματος, όμως οι κατηγορίες ήταν ολυμπιακές (4 αντί για 8) συμμετείχαν οι οκτώ καλύτεροι αθλητές κάθε κατηγορίας άρα εξ ορισμού ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το TAE KWON DO σήμερα.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO, τιμητική βράβευση για τον πρώτο δάσκαλο που δίδαξε το TAE KWON DO στην Ελλάδα κ. Στυλιανίδη, ενώ ιδιαίτερη στιγμή για τους αγώνες ήταν η βράβευση του μικρού Γιώργου, αθλητή ΑΜΕΑ που ασχολείται με το TAE KWON DO, και ο όποιος καταχειροκροτήθηκε από τους χίλιους περίπου θεατές των αγώνων.



Στο αγωνιστικό κομμάτι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Λεκατσά έκανε εξαιρετική εμφάνιση με το γνωστό δυναμικό της στυλ αλλά και με μεστό και ώριμο παιχνίδι πετούσε στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε με μεγάλη διάφορα τους δυο πρώτους αγώνες που χρειάσθηκε για να φθάσει στον τελικό εκεί σ' ένα πολύ δύσκολο αγώνα η Μαρία έδειξε ξανά την κλάση της, δεν κατοχυρώθηκαν όμως υπέρ της δυο καθαρά ψηλά λακτίσματα (σ.σ. οκτώ πόντοι), με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα.
Η Μελίνα Καϋμενάκη από τις μικρότερες αθλήτριες της κατηγορίας των +62 στον πρώτο της αγώνα κυριάρχησε απέναντι στον κακό της δαίμονα έως τώρα, μια αθλήτρια που είχε ηττηθεί δύο φορές, κάτι που της είχε στερήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο WTF. Στο δεύτερο αγώνα η Μελίνα νίκησε με νόκ άουτ και πέρασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα +67 εκεί σ' ένα συγκλονιστικό και δυναμικό αγώνα ηττήθηκε λόγω απειρίας κέρδισε όμως το σεβασμό όλων και έδειξε ότι είναι το μέλλον στην κατηγορία. 
Ο Χρύσανθος Χριστονίκος στην καλύτερη φόρμα που έχει βρεθεί ποτέ και σε εξαιρετική μέρα ήταν κυριολεκτικά σαρωτικός και στον πρώτο αγώνα που κέρδισε με μεγάλη διαφορά αλλά και στο δεύτερο που ηττήθηκε καθαρά λόγο διαιτησίας και κριτών (σ.σ. το μοναδικό μέτριο στοιχείο των αγώνων). Δυνατός και μόνο με επιθετικό παιχνίδι ο Χρύσανθος έδειξε πόσο υπολογίσιμο μέγεθος είναι στη πιο δύσκολη κατηγορία των αγώνων.
Ο προπονητής των αθλητών Καϋμενάκης Σπύρος δήλωσε: «Τι να πει κανείς για αυτά τα παιδιά, η ιστορία τους δεν είναι μία συνηθισμένη ιστορία. Η περίπτωσή τους είναι ιδιάζουσα. Κι ο χαρακτήρας τους παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αθλητές και όχι μόνο. Ξεκίνησαν το TAE KWON DO από πολύ μικρά παιδιά περισσότερο για παιχνίδι. Η σχέση μου μαζί τους δεν είναι μια απλή σχέση προπονητή – αθλητή, αλλά μια σχέση αλληλεπίδρασης όπου ο ένας παίρνει και δίνει στον άλλο, κάθε μέρα μου αποδεικνύουν πως όταν έχεις θέληση, πίστη, κι αγάπη γι αυτό που κάνεις, δύσκολα θα ξεφύγεις από τα όνειρά σου...»
Εμείς τώρα τι να πούμε.... Ο Ακαρνανικός, ο Σπύρος Καϋμενάκης και οι εξαιρετικοί αθλητές του και αθλήτριες του, μας έχουν καλομάθει στις διακρίσεις τα τελευταία χρόνια... Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία, καλή συνέχεια και καλή δύναμη...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.