Δημόσια δήλωση του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη σχετικά με την παραίτηση του. Η δήλωση παραίτησης και η αποδοχή της από τον Δήμαρχο κ. Πυθαγόρα Σαμαρά.


Λάβαμε με e-mail από τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη την παρακάτω επιστολή που εξηγεί τα της παραιτήσεως του, καθώς και το επίσημο έγγραφο της επιστολής παραίτησης, η οποία παραδόθηκε σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ξηρομέρου κ. Στέλιο Παπαναστάση. Επίσης ο κ. Γαλούνης μας έστειλε και την αποδοχή της παραίτησης του εκ μέρους του Δημάρχου κ. Πυθαγόρα Σαμαρά. Ακολουθούν τα σχετικά:

ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Αγαπητοί Συνδημότες,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζω ότι σήμερα Τρίτη 14/01/2014 με την αριθμ. 515/14/01/2014 αίτηση μου παραιτήθηκα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ξηρομερου προκειμένου να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Ξηρομερου ως Επικεφαλής Συνδυασμού στις προσεχείς δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 18/05/2014.
Η παραίτηση μου αυτή έγινε άμεσα αποδεκτή από το Δήμαρχο Ξηρομέρου σύμφωνα με το Νόμο 3852/07/10/2010 άρθρο 54 παρ. 3.

Αγαπητοί φίλοι,
Επειδή τις τελευταίες μέρες διάφοροι άσπονδοι φίλοι μου περιφερόμενοι στα καφενεία των χωριών αλλά και πολλοί ανώνυμοι μέσω του διαδικτύου διαδίδουν ψευδώς ότι δήθεν δεν έχω δικαίωμα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές του Μάη 2014 θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημότες του Δήμου Ξηρομερου ότι αυτό είναι ψευδές κι αναληθές. Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι σύμφωνα με το άρθρο 236 παρ. 1 περ. Γ του N. 3852/2010 (σχέδιο Καλλικράτης) όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 παρ. 6 του Ν. 4071/2012 δεν αντιμετωπίζω κανένα μα κανένα απολύτως νομικό πρόβλημα εκλογιμότητας. Σας δηλώνω ότι στις Δημοτικές Εκλογές του Μάη 2014 θα είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομερου, Επικεφαλής Συνδυασμού στον οποίο θα συμμετέχουν ικανότατα και έμπειρα στελέχη.

Αγαπητοί Συνδημότες,
Μην τους πιστεύετε! Λένε ψέματα προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση στους Πολίτες.

Αστακός 14/01/2014


Σας αποστέλλω την αίτηση παραίτησης μου καθώς και την απόφαση Δημάρχου η οποία έγινε αποδεκτή.


17 σχόλια:

  1. Καλη κινηση! Οσο πιο μακρια απ' το Λυτρα τοσο το καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα κυρηξε ανενδοτο ο γαλουνης. προτεινω να παραιτηθει και ο Βοτσης λογω υποψηφιοτητας στις εκλογες και η κυρια Κουμανδρακη και ο κυριος Κατσιπανος. Η απολυτη γελοιοποιηση μετα απο τοσα χρονια διαδρομης στα δημοτικα πραγματα. Τρια γελοια δελτια τυπου και μια αστεια παραιτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ? Η ΤΥΧΟΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΨΕΜΑ? ΤΟ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 23000 ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Ο ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΟΝ? ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΥΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΨΕΥΔΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ. ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο Κ ΓΑΛΟΥΝΗΣ? ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ? ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΙΟ. ΑΦΟΥ Η ΜΟΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΛΟ 4 ΜΕΡΕΣ!!!
    ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ!!! ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ. ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΩ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ? ΑΝ ΔΩ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΙ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΟΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ ΨΗΦΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ? ΗΡΕΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΡΙΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχα
    Χάσατε την ψυχραιμία σας
    Περαστικά!!!!!!
    Αλλά να ξέρετε οτι εσείς θα τον βγάλετε με τόση μεγάλη διαφήμιση που του κάνετε
    Χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη γελάς πολύ εσύ φίλτατε ξηρομερίτη γιατί θα καρκωθείς.

      Διαγραφή
  5. Τα 23658 ευρώ μαζί με τους τόκους θα τα δώσεις στον συντοπίτη σου τον οποίο ταλαιπώρησες για πόσα χρόνια για τους λόγους που γνωρίζεις; Δικαιώθηκε και καταδικάστηκες...
    Άντε κουβαρντά γιατί δεν του τα δίνεις;
    Το πέρασες στην ανακοίνωση σου εξ απαλών ονύχων. Δώσε τα λεφτά του ανθρώπου κύριε επαγγελματία της αυτοδιοίκησης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι δωρεές στις ομάδες κάνουν επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Βέβαια με την μεγάλη οικονομική κρίση ακόμα και αυτοί πλέον είναι δυσεύρετοι.
    Έλα όμως που υπάρχει ένας ξηρομερίτης μισθωτός του δημοσίου που αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα και που δεν καταλαβαίνει τίποτα από την κρίση. 1000 ευρώ αέρα έδωσε στην Φλόγα Παλαιομάνινας. Πιθανόν να είναι η μοναδική περίπτωση μισθωτού του δημοσίου σήμερα που κάνει δωρεά 1000 ευρώ σε οτιδήποτε.
    Τελικά ο Γιώργακης είχε δίκιο... λεφτά υπάρχουν...
    http://xiromeritis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7855.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
      ΠΡΩΗΝ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
      ΤΩΡΑ ΑΜΙΣΘΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ!!!

      Διαγραφή
    2. το καλύτερο απ όλα τα σχόλια που έχουν γραφεί. το επόμενο θα είναι η αμετάκλητος απόφαση της απόλυσης του απο την υπηρεσιακή σχέση με τα ΤΕΙ Πατρών , όπου εκεί θα δούμε τους πραγματικους λόγους της απόλυσης που πιστευω οτι δεν είναι το "μαντρί" , αλλά άλλοι λόγοι....

      Διαγραφή
    3. Έχετε και οι δύο λάθος. Την δωρεά των 1000 ευρώ την έκανε με αυτή την στιγμή άνεργος!!!
      Είπαμε λεφτά υπάρχουν...

      Διαγραφή
  7. Τον περιμενει ο Κατσιπανος το σαββατο για καφε και λουκουμι στο δημοτικο συμβουλιο. Περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως η παραίτηση σου κ. Αρετάκια έγινε για να προλάβεις την απόφαση του περιφερειάρχη που θα σε έθετε σε διαθεσιμότητα; Λέω, μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή













  9. Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Φλόγας Παλαιομάνινας, παρουσία του Δ.Σ. μελών φίλων και ποδοσφαιριστών .
    Μια επιτυχημένη εκδήλωση μιας και η πορεια της ομάδας κρίνετε ικανοποιητική.
    Ο Προεδρος της ομάδας Χρήστος Κουτσομπίνας αφού έκοψε την πίτα και δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία της ομάδος και την στίρηξη των φιλάθλων.
    Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν την ομάδα και συμπαραστάθηκαν σε αυτή, ακόμη ευχαρίστησε τον Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Ερωτόκριτο Γαλούνη για την οικονομική ενίσχυση στην ομάδα με το ποσό τον 1000 ευρώ .
    την εκδήλωσητίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερωτόκριτος Γαλούνης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Λυμπεράτος.
    Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον κ Γαλούνη για την οικονομική στήριξη στην ομάδα όλους όσους συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το ικανοποιητικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τις ομάδες τις Αλυζιας... Τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσείς της Αλυζίας τα "παίρνατε" την εποχή των παχιών αγελάδων... μην είστε δα και τόσο αχάριστοι ! ας πάρουν και οι Γκαρακούνηδες - αν τα πάρουν - κάνα "κοψίδι " ! βρε που καταντήσαμε σαν λαός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΙΚΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ16 Ιανουαρίου 2014 στις 12:42 μ.μ.

    «Δύο γάιδαροι (ίσως να είναι και τρείς και τέσσερις) μαλώνανε σε ξένη αχυρώνα» …….. λέει ο λαός μας. Απαιτείται απύθμενο θράσος, αναλγησία, και απόλυτος εγωκεντρισμός, όταν ο λαός του Ξηρομέρου βιώνει τις δραματικές συνθήκες που τον οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να εμφανίζονται τα δεκανίκια αυτής της πολιτικής σαν διαπρύσιοι υποστηρικτές των συμφερόντων των Ξηρομεριτών. Τόσο ο κ. Γαλούνης όσο και ο κ. Σαμαράς, δεν προήλθαν από παρθενογένεση. Δημάρχευσαν στηρίζοντας τους βιαστές του λαού μας. Τα λαϊκά συμφέροντα, τα συμφέροντα των Ξηρομεριτών, δε ταυτίζονται με τα συμφέροντα που στηρίζουν οι Γαλούνηδες και οι Σαμαράδες. Οι δήθεν καυγάδες τους είναι στάχτη στα μάτια του κοσμάκη, για να μη δουν τις λυκοσυμμαχίες τους. Με την αξιοπρεπή στάση του, ο κάθε συμπολίτης μας, ας βοηθήσει να μπεί λουκέτο στα ρουσφετομάγαζά τους, που εκμεταλλεύονται χρόνια τώρα, την ανέχεια του Ξηρομερίτη που οι ίδιοι δημιουργούν, για να τον κάνουν εκλογικό τους πελάτη. Ας τους δώσουμε αυτά που τους αξίζουν, επιλέγοντας στις διοικητικές εκλογές, δυνάμεις, που κορυφαία συστατικά στοιχεία της πολιτικής τους θα είναι η ταξικότητα , η αγωνιστικότητα και η διεκδίκηση.

    Νίκος Α. Παπαναστάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.