Αγωγή και αποζημίωση από τον Δήμο Ξηρομέρου διεκδικεί ο κτηνοτρόφος, που δικαιώθηκε από το Εφετείο Αγρινίου, με 7μηνη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος του πρώην Δημάρχου Αλυζίας κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη.


Σε γνώση μας περιήλθε η πληροφορία ότι ο κτηνοτρόφος Κωνσταντίνος Χολής του Γεωργίου, κάτοικος Αρχοντοχωρίου, κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Ξηρομέρου για παράλειψη των οργάνων του τέως Δήμου Αλυζίας επί δημαρχίας κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη.
Η αγωγή αφορά τη γνωστή υπόθεση που ο κ. Γαλούνης δεν χορήγησε άδεια για εγκατάσταση ποιμνιοστασίου σε έκταση του κ. Χολή και καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση και 500 ευρώ έξοδα δίκης με τριετή αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Αγρινίου.
Με την αγωγή καλείται ο Δήμος να πληρώσει κάτι παραπάνω από 30.000 ευρώ, όση δηλαδή ζημιά προξένησε ο τότε Δήμαρχος με την αθέμιτη ενέργεια του στον κ. Χολή. Νομικές πηγές λένε ότι η απαίτηση αυτή του κτηνοτρόφου δεν έχει παραγραφεί αφού η απόφαση που καταδίκασε τον κ. Γαλούνη δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και δεν αναιρέθηκε παρά την προσπάθεια που έγινε από τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη.

4 σχόλια:

  1. Άμα κερδίσει δηλαδή την αγωγή, που μάλλον αυτό είναι σίγουρο, αφού το Εφετείο καθόρισε ακριβώς την ζημιά, τότε πληρώνει ο Δήμος; Δηλαδή εμείς;
    Δηλαδή ο νόμος προβλέπει ότι τα σπασμένα των Δημάρχων τα πληρώνουν οι Δήμοι και κατά επέκταση οι δημότες;
    Και γιατί παρακαλώ δεν τα πληρώνουν οι ίδιοι;
    Δηλαδή ο νόμος τι επιπτώσεις προβλέπει για τους Δημάρχους όταν υπάρχει τόσο καταδίκη τους για παράβαση καθήκοντος όσο και οικονομική ζημία στους Δήμους που ηγούνται;
    Αν ο νόμος είναι αυτός...., και προβλέπει τα σπασμένα στους δημότες, τρόϊκα και πάλι τρόϊκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει νομίζω να εξετασθεί πρώτα αν υπήρχε θετική ή αρνητική απόφαση από δημοτικό συμβούλιο ή δημαρχιακή επιτροπή.... Ήταν σκέτη απόφαση δημάρχου αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φυσικά κατά πλειοψηφία απόφαση δημοτικού συμβουλίου ήταν επι θητείας κ. Γαλούνη , η οποία ήταν αρνητική στο να χορηγήσει την άδεια του ποιμνιοστασίου στον κ. Χολή , άδεια τελικά που πήρε ο κ. Χολής πάλι με απόφαση κατά πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και επί θητείας του κ. Τριποτσέρη ( τήν πήρε το πρώτο τρίμηνο στην αρχή της διοίκησης του κ. Τριποτσέρη).

      Διαγραφή
  3. To λογαριασμο στο γαλουνη. Οχι τιποτις αλλο αλλα για να ξερουν και οι τωρινοι κσι αυτοι που ακολουθουν που τοσοι πια θελουν να γινουν δημαρχοι, αντιδημαρχοι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.