Μεγάλος νικητής με 1-3 ο Α.Ο. Κανδήλας στο τοπικό ντέρμπυ με τον Αλυζιακό μέσα στον Μύτικα, που πλέον μπαίνει σε περιπέτειες.


Πλήθος κόσμου από τoν Μύτικα, και την Κανδήλα και την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκε το Σαββάτο στις 04:00 μ.μ., στο γήπεδο του Μύτικα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι μεταξύ του Αλυζιακού και του Α.Ο. Κανδήλας στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής. Ένα τοπικό ντέρμπυ που πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και προσφέρει έντονες συγκινήσεις.
Το παιχνίδι ήταν βαθμολογικά κρίσιμο μόνο για τον Αλυζιακό, μιας και η αγωνιστική πτώση των δύο τελευταίων μηνών, ήδη και μετά την νέα ήττα, τον έχει μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Η ομάδα της Κανδήλας ουσιαστικά αδιάφορη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας κάνει έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο πρωταθλήματος, έπαιξε για να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις που κάνει στο πρωτάθλημα και δείχνοντας ότι η περυσινή χρονιά που σώθηκε στο φινάλε του πρωταθλήματος αποτελεί παρελθόν και η ομάδα πλέον έχει αλλάξει επίπεδο και στόχους.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν προσεκτικά και αναγνωριστικά. Στο 8ο λεπτό μετά από διαδοχικές κόντρες μέσα στην περιοχή της Κανδήλας η μπάλα στρώθηκε στον αφύλαχτο Στάθη Παβέλη ο οποίος σούταρε από πολύ καλή θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ.




Μετά από αυτό το σημείο η ομάδα της Κανδήλας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 15ο λεπτό είχε δοκάρι έπειτα από λάθος γύρισμα αμυντικού του Αλυζιακού. Στο 23ο λεπτό ο Σωτήρης Αποστολάκης έπιασε αμαρκάριστος κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ. Στο 27ο λεπτό δυνατό σουτ παίκτη της Κανδήλας, η μπάλα αλλάζει πορεία από κτύπημα σε παίκτη και ξεγελώντας τον τερματοφύλακα περνά μόλις άουτ.




Στο 31ο λεπτό έχουμε το γκολ για την Κανδήλα. Αυτογκόλ του αμυντικού Γιάννη Παπανικόλα που δεν συνεννοήθηκε καλά με τον τερματοφύλακα Άρη Αποστολάκη και ουσιαστικά στο γύρισμα της μπάλας με το κεφάλι τον κρέμασε. Εδώ να αναφέρουμε ότι λόγο τιμωρίας του βασικού τερματοφύλακα Βασίλη Σακουφάκη, επιλέχτηκε να παίξει τέρμα ο Άρης Αποστολάκης. Εμείς διαφωνούμε με αυτήν την επιλογή, με το σκεπτικό ότι... έχουμε τόσες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών λόγω τιμωριών, τραυματισμών και άλλων λόγων, και θυσιάζουμε τον καλύτερο παίκτη μας που παίζει κέντρο και μπροστά, ενώ ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση; Τέλος πάντων αυτά είναι μετά Χριστόν προφήτες, αλλά την ίδια σκέψη είχαν και πάρα πολλοί μαζί με εμάς στην κερκίδα που βλέπαμε το παιχνίδι, πριν ακόμα αρχίσει.





Στο 36ο λεπτό νέα ευκαιρία για την Κανδήλα με τον Σωτήρη Αποστολάκη να μπαίνει μόνος από δεξιά και να σουτάρει λίγο άουτ.
Από αυτό το σημείο είχαμε την μεγάλη αντίδραση του Αλυζιακού. Στο 42ο λεπτό φοβερή κεφαλιά του Γιάννη Παπανικόλα, με φοβερή απόκρουση του τερματοφύλακα της Κανδήλας. Στο 43ο λεπτό ανεπανάληπτο τετ α τετ του Στάθη Παβέλη και η μπάλα άουτ. Τρομερή ευκαιρία. Και στο 44ο λεπτό πέναλτι για τον Αλυζιακό. Μπαλιά τρύπα στον Σπύρο Κατσαούνη ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Κανδήλας. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Κανδήλας σωστά γιατί η μπάλα πήγαινε προς τα πλάγια. Εκτέλεση του πέναλτι από τον Άρη Αποστολάκη και 1-1 με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Πραγματικά χορταστικό ημίχρονο.



Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε άλλη εικόνα. Μέχρι το 35ο λεπτό που είχαμε την πρώτη ευκαιρία από την Κανδήλα και την απόκρουση του τερματοφύλακα δεν είχαμε τίποτα το ιδιαίτερο. Παιχνίδι κέντρου με υποψίες ευκαιριών. Στα τελευταία 10 λεπτά η Κανδήλα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και στο 37ο λεπτό έκανε το 1-2 με τον Σωτήρη Αποστολάκη ο οποίος μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή του Αλυζιακού σούταρε την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Αλυζιακού. Στο 42ο λεπτό φοβερό τετ α τετ της Κανδήλας και η μπάλα άουτ. Και στο 44ο λεπτό τρομερή αντεπίθεση από τους παίκτες της Κανδήλας, οι οποίοι από θέση άμυνας κλέβοντας την μπάλα βγήκαν μπροστά έχοντας την μισή άμυνα του Αλυζιακού αντίπαλο (είχαν βγει μπροστά για την ισοφάριση), με τον Σωτήρη Αποστολάκη να κάνει το 1-3 και ουσιαστικά να τελειώνει και το παιχνίδι.





Στα εκτός του αγώνα. Ωραία ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι της Κανδήλας με το ταμπούρλο τους και τα βεγγαλικά να δίνουν τον τόνο, οι δύο Πρόεδροι να συζητούν, με τον Πρόεδρο του Μύτικα να ανακοινώνει από τα μεγάφωνα να κάνουν ησυχία οι φίλαθλοι της Κανδήλας με το τύμπανο για να ακούγεται η μουσική..., αστείο που όλοι γέλασαν, ένα επεισόδιο με την λήξη του ημιχρόνου όπου φίλαθλος ήρθε προς στιγμή σε παρεξήγηση με παίκτη του Αλυζιακού η οποία όμως έληξε γρήγορα με επέμβαση των ψυχραιμότερων (κακώς με την λήξη του ημιχρόνου επιτρέπετε σε φιλάθλους να κατακλύζουν τον χώρο των αποδυτηρίων).









Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το 1-3 κρίνεται δίκαιο. Η Κανδήλα έδειξε ότι διαθέτει σαφώς καλύτερη ομάδα φέτος και δεν είναι τυχαία η 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Αλυζιακός πρέπει να προσέξει πολύ πλέον γιατί μπήκε σε περιπέτειες. Μένουν τρεις αγωνιστικές ακόμα με την 25η με την ομάδα της Λεπενούς μέσα στον Μύτικα να είναι όλη η κατηγορία. Ο Άρης Λεπενούς είναι η ομάδα που είναι ακριβώς από κάτω μας, και νίκη και μόνο νίκη είναι το ζητούμενο την 25η αγωνιστική. Πρέπει να υπάρξει μία συσπείρωση της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων, ώστε να βοηθήσουμε (με θεμιτά εννοείται μέσα) να πάρει αυτό το παιχνίδι. Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία:

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.