Ημερίδα-συνέλευση «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» την Κυριακή 30/3. «Σκουπίδια ή πλούτος;» Παρουσίαση του εθνικού σχεδίου και της πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

 

Με σχετικές ημερίδες-συνελεύσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα ο συνδυασμός «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ηλίας Γεωργαλής, έχει σκοπό να ανοίξει την ατζέντα της συζήτησης των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν και θα απασχολήσουν τους δημότες, καταθέτοντας απόψεις αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις. Πρώτη στην σειρά λοιπόν, η ημερίδα-συνέλευση αυτής της Κυριακής 30/3 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Αστακού.


ΗΜΕΡΙΔΑ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» διοργανώνει την Κυριακή 30/3 και ώρα 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο Αστακού, ημερίδα-συνέλευση με θέμα: «Σκουπίδια ή πλούτος;» Παρουσίαση του εθνικού σχεδίου και της πρότασης αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.
Απαξιωτικά λέγονται σκουπίδια, αποτελούν όμως ένα από τα προνομιακά πεδία εφόρμησης των γνωστών μεγαλοεργολάβων. Στα αμέσως επόμενα χρόνια, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων θα εκτοξευτεί από τα 40 στα 400-500 ευρώ ανά τόνο. Η καύση-μέθοδος αντιοικονομική και αντιπεριβαλλοντική - παραμονεύει.



Απέναντι σε αυτό το εθνικό σχέδιο διαχείρισης, που το κόστος του θα βαρύνει ως τέλος τους δημότες και το κέρδος του θα βαρύνει τις τσέπες των μεγαλοεργολάβων, παρουσιάζουμε την πρόταση αποκεντρωμένης διαχείρισης, μια άλλη λογική για τα απόβλητα, περιβαλλοντικά συμβατή και κοστολογημένη γύρω στα 80-90 ευρώ ανά τόνο.
Αν ο Δήμος μας έχει 10.000 τόνους απόβλητα το χρόνο (συνολικά για τον νομό το σχέδιο αφορά 110.000 τόνους), τότε καταλαβαίνουμε ότι ο Δήμος μπορεί να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε το περιβαλλοντικό κόστος, καθώς και τις δυνατότητες διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, καταλαβαίνουμε τη διαφορά.

Περισσότερα την Κυριακή 30/3 στις 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Αστακού.

Ομιλητές.
Ηλίας Γεωργαλής, υποψήφιος Δήμαρχος με τη «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών».
Τάσος Κεφαλάς (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση αποβλήτων).
Κώστας Γαβριηλίδης (ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω» Πάτρας).

Λόγω του υπερτοπικού ενδιαφέροντος του θέματος, έχουν κληθεί οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και υποψήφιοι Δήμαρχοι του Νομού. Καλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
για την Ανατροπή και την Αναδημιουργία.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.