Ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος απαντά για το θέμα με τα νερά κατά την διάρκεια της θητείας του.



Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, ποτέ δεν κρυβόμουν πίσω από τύπους και πάντα στην ζωή μου, ότι έκανα το έκανα με υπευθυνότητα. Έτσι η καταδίκη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου με 18 μήνες φυλάκιση και 5.000 ΕΥΡΩ χρηματικό πρόστιμο με δικαίωμα έφεσης (δείτε εδώ), διότι κατά την Εισαγγελέα (άκουσον- άκουσον) είχαν δόλο, για τους Αντιδημάρχους Βαγγέλη Ναούμη και Γιώργο Μπαρμπαρούση για τα έτη 2008, 2009 και 2010, τυπικά με βάση τον νόμο αφορά αυτούς για λάθη και παραλείψεις, ουσιαστικά όμως απευθύνεται προς εμένα και βασίστηκε σε ψεύδη και ανοησίες της υπαλλήλου της Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας , η οποία κατέθεσε ότι «δεν συνεμορφώθημεν προς τας υποδείξεις των ποτέ» (θυμίζοντας άλλες εποχές).
Όμως η αλήθεια η οποία θα λάμψει στο Τριμελές Εφετείο Αγρινίου, στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει κατʼ αντιπαράθεση (γιατί όταν κατέθετε δεν ήμουν στην αίθουσα) και τότε θα πρέπει να ξέρει πως την περιμένει Μήνυση και Αγωγή για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση!! Γιατί ο κάθε ένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για ότι λέει.
Η αλήθεια είναι, ότι όχι απλά έκανα απλά το καθήκον μου ως Δήμαρχος για τα νερά, αλλά υπερέβαλα έως σημείου ψύχωσης, όπως έλεγαν κάποιοι. Για τον σκοπό αυτό είχαμε εγκαταστήσει χλωριωτές σε όλες τις δεξαμενές και όπου δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα είχαμε μπαταρίες με ηλιακά πάνελ, με τους οποίους γινόταν αυτόματη χλωρίωση και όταν παρέδωσα υπήρχε στην αποθήκη (1) ένας τόνος χλώριο.
Έτσι λοιπόν εκτός από τον τακτικό καθαρισμό των δεξαμενών (2) δύο φορές τον χρόνο, όταν ερχόταν έγγραφο από την Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, ότι από τον δικό τους έλεγχο βρισκόταν δείγμα ακατάλληλο, την επόμενη ημέρα γινόταν εκ νέου καθαρισμός των δεξαμενών, στον οποίο χρησιμοποιούσαν και το μεγάλο πυροσβεστικό μας, του οποίου την μάνικα κρατούσαν (3) τρία άτομα και με την μεγάλη πίεση που έχει δεν καθάριζε απλά το τσιμέντο, αλλά ουσιαστικά το έγδερνε. Αυτό δεν γινόταν σε κανένα Δήμο στην Ελλάδα. Την επομένη καλούσαμε το Πιστοποιημένο Εργαστήριο ΒΙΟΗΠΕΙΡΟΣ, το οποίο ελάμβανε δείγματα, τα οποία μέσα σε ψυγείο με παγοκύστεις έφθαναν στο εργαστήριο σε (2 ) δύο ώρες (και όχι όπως τα δείγματα της Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία εντέλλονταν στην Δημόσια Σχολή Υγείας στην Αθήνα με το λεωφορείο κακήν κακώς) και όταν ερχόταν η απάντηση την στέλναμε αυθημερόν στην Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας και ουδέποτε ο Νομίατρος αμφισβήτησε τις απαντήσεις μας ή μας προέτρεψε σε άλλες ενέργειες τις οποίες δεν κάναμε ή πολύ περισσότερο μας μήνυσε για παράβαση καθήκοντος κατά την διάρκεια της θητείας μου.
Θυμάμαι μάλιστα μία περίπτωση που δε δείγμα της Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας από το Δημοτικό Σχολείο Βασιλόπουλου είχε δείξει με το τερατώδες νούμερο 150 μικροβίων/οπτικό πεδίο εντελώς ακατάλληλο το νερό του Βασιλόπουλου (προφανώς το μπουκάλι τους ήταν μολυσμένο) και μετά τον καθαρισμό της δεξαμενής και το αποτέλεσμα της ΒΙΟΗΠΕΙΡΟΣ, τα οποία αποστείλαμε στην Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, με τα οποία φαινόταν ότι το νερό ήταν αρίστης ποιότητας, πήγα στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλόπουλου και διαβεβαίωσα Δασκάλους και Γονείς πως το νερό ήταν αρίστης ποιότητας και μπορούσαν να πίνουν τα παιδιά άφοβα, όπως και έγινε, χωρίς να πάθει κανένα τίποτα , πίνοντας ο ίδιος μπροστά τους από το νερό!!!


Η φωτογραφία δείχνει το συνεργείο καθαρισμού στην δεξαμενή Αστακού, όπου παρευρισκόταν και ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Μανδύλης, όπως και σε όλους τους καθαρισμούς μέχρι να τελειώσουν, τους οποίους επισκεπτόμουν και ο ίδιος. Και τα έγγραφα των απαντήσεων του πιστοποιημένου εργαστηρίου ΒΙΟΗΠΕΙΡΟΣ, δείχνουν για το 2010 από την πηγή του Αγίου Δημητρίου που υδρεύεται ο Αστακός μέχρι και το τελευταίο χωριό να είναι τα νερά αρίστης ποιότητας. Στα δείγματα του 2009 όλα άριστα, εκτός από την ελεύθερη πηγή του Βρομονερίου στον Αστακό που δείχνει αριθμό μικροβίων (35) βάσει του οποίου το νερό ήταν ακατάλληλο και αναρτήσαμε πινακίδα με την οποία γνωστοποιούσαμε, ότι το νερό ήταν ακατάλληλο για πόση, όπως μας ζητούσε η Διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας (αλλά οι κάτοικοι μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να πίνουν από το νερό αυτό με δική τους ευθύνη, όπως κάνουν για πολλές δεκαετίες, γιατί τους αρέσει αυτό το νερό) και σε ένα καφενείο στον Αστακό είχε 12 μικρόβια γιατί η σιδερένια παροχή του είχε σαπίσει και επικοινωνούσε με το έδαφος, την οποία αντικατέστησε, ενώ τα άλλα δείγματα από την Δεξαμενή και τις άλλες παροχές ήταν αρίστης ποιότητας και περιείχαν υπολειμματικό χλώριο!!!













Επομένως το εργαστήριο ότι έβρισκε έγραφε και δεν έλεγε ψέματα. Στον επόμενο έλεγχο στο καφενείο το νερό ήταν άριστο. 
Με την βεβαιότητα ότι επιτελούσα στο ακέραιο το καθήκον μου και με απόλυτη ευσυνειδησία, με αποτέλεσμα να έπιναν οι κάτοικοι από τον Αστακό μέχρι τα Βλυζιανά και τα άλλα χωριά νερό αρίστης ποιότητας, μπορώ να κοιτάζω με το κεφάλι ψηλά τους κατοίκους του Δήμου Αστακού στα μάτια και προπαντός τα παιδιά, γιατί έχω και εγώ εγγόνια.
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Εφετείο Αγρινίου. 

Αστακός 23/3/2014

Ευχαριστώ για την φιλοξενία. 
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ 

Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.