Ενημέρωση από τον Δ/ντή του Κ.Υ. Αστακού κ. Ιωάννη Χρόνη.


Το Κ.Υ. Μύτικα και το Κ.Υ. Αστακού ανήκουν στο Δήμο Ξηρομέρου. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία σκέψη εκφρασμένη από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα για να κλείσει κάποιο από αυτά. Αυτό που έγινε λόγω ελλείψεως ιατρών και συνταξιοδότησης του Διευθυντή του Κ.Υ. Αστακού, είναι να μετακινηθεί ο Διευθυντής του Κ.Υ. Μύτικα στον Αστακό για να λειτουργήσει τουλάχιστον ένα Κέντρο Υγείας σε καθημερινή εφημερία και επιλέχθηκε το Κ.Υ. Αστακού λόγω της κτιριακής υποδομής και των παραπάνω θέσεων που λειτουργούν στο εν λόγω Κέντρο Υγείας.
Υπάρχει δέσμευση, το Κ.Υ. Μύτικα να λειτουργεί καθημερινά εκτός αργιών για τις ανάγκες της συνταγογράφησης και των επειγόντων περιστατικών τα πρωινά, των ιατρείων ευθύνης του, με τους εκάστοτε αγροτικούς που θα διαθέτει.
Ο Διευθυντής έχει δώσει σαφείς εντολές για τα επείγοντα περιστατικά που συμβαίνουν στην ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ευθύνη του Κ.Υ. Μύτικα, όταν καλείται ασθενοφόρο (υπάρχει καθημερινά ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση και για επείγοντα περιστατικά μπορεί να καλείται το 2646360400), να μεταβαίνει στο συμβάν με την παρουσία του δεύτερου εφημερεύοντος ιατρού, έτσι ώστε ο ασθενής να μην ταλαιπωρείται με ενδιάμεσους σταθμούς και άμεσα και στο λιγότερο δυνατό χρόνο να μετακινείται σε εφημερεύον νοσοκομείο. Αυτό ήδη ΔΕΝ είναι μόνο ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ διότι ήδη 5 περιστατικά συνδημότες σας έχουν διακομιστεί. 
Κάθε Τρίτη θα γίνονται κατόπιν ραντεβού στο 2646081250, αιματολογικές εξετάσεις στο Κ.Υ. Μύτικα και την επόμενη ημέρα θα έχουν τα αποτελέσματά τους. Αυτό ήδη ΔΕΝ είναι μόνο ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, διότι την Τρίτη 3/6/2014 πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία των συμπολιτών σας και ήδη την επόμενη μέρα εδόθησαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.
Κάθε Πέμπτη θα γίνονται κατόπιν ραντεβού στο 2646360400 – 412, test pap (ΔΩΡΕΑΝ).
Αυτό ήδη ΔΕΝ είναι μόνο ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αφού ήδη 15 περιστατικά εξυπηρετήθηκαν την Πέμπτη 5/6/2014.
Εδώ θέλω να τονίσω, ότι μπορούν και οι κάτοικοι της Αλυζίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τη κ. Μαριγκούδη Έλενα, να προσέρχονται στο Κ.Υ. Αστακού προς εξυπηρέτησή τους. 
Η μεταφορά των κατοίκων αυτών θα γίνεται σε συνεννόηση με τον Δήμο όταν θα πληρούν ικανό αριθμό γυναικών (από 10 μέχρι 20) για ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στο Κ.Υ. Αστακού.
Σας ενημερώνουμε ότι το ακτινολογικό μηχάνημα του Αστακού, έχει γίνει συντήρηση και με τη δωρεά του κ. Πανταζή (ψηφιακού εμφανιστηρίου) αξίας 15.000 ευρώ, το ακτινολογικό τμήμα θα λειτουργήσει για όλους τους συμπολίτες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρου. Και από αυτή τη θέση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πανταζή για την κοινωνική προσφορά του.

2 σχόλια:

  1. Στέκομαι σε αυτό που αναφέρετε στην αρχή της ενημέρωσής σας κ. Χρόνη. Στο ότι ο λόγος που επιλέχτηκε να λειτουργεί και να εφημερεύει καθημερινά το Κ.Υ. Αστακού ήταν η κτηριακή υποδομή που διαθέτει. Ερωτώ λοιπόν και παρακαλώ απαντήστε μου αν με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κτηρίου του Κ.Υ. Μύτικα θα αντιστραφεί η παρούσα κατάσταση, αφού το νέο κτήριο θα είναι μεγαλύτερο και πιό σύγχρονο. Περιμένω την απάντησή σας έτσι ώστε να φροντίσουμε εμείς οι Αλύζιοι (θα βρούμε τρόπο μην ανησυχείτε, υπάρχουν και Αλύζιοι Πανταζήδες) για την αποπεράτωσή του το συντομότερο.
    Προσωπικά, οφείλω να πω, ότι θα έπρεπε να ληφθούν και άλλα κριτήρια υπόψη για την απόφαση που λήφθηκε από τους προϊσταμένους σας και όχι από εσάς φυσικά, αλλά και με τη δική σας σύμφωνη γνώμη υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Χρόνης έγραψε κάτι επώνυμα και ζήτησε την δυνατότητα των επώνυμων μόνο σχολίων που έχουμε πει ότι υπάρχει. Τηρούμε λοιπόν αυτό που έχουμε υποσχεθεί.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.