Τα μηχανάκια της οργής.


Αναρτούμε ξανά ένα πολύ ωραίο κείμενο που μας έστειλε αναγνώστης του Blog μας από την Κανδήλα (δείτε εδώ) στις 7 Απριλίου του 2012. Αφορμή τα πολλά παράπονα που εκφράζουν πολλοί συνδημότες μας για τα μηχανάκια.

Γράφει ένας αναγνώστης.

Γράφω για ένα αναφερθώ σε ένα φαινόμενο που βλέποντας το με θλίβει και με στενοχωρεί αφάνταστα. Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι παρατηρώ ότι στα χωριά μας πάρα πολλά μικρά ανήλικα παιδιά κυκλοφορούν με μηχανάκια. Μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις, κάποια πειραγμένα για να βγάζουν μεγάλη τελική ταχύτητα, χωρίς πινακίδες, με κομμένα φτερά, χωρίς φώτα και φλας κάποια, πιθανόν χωρίς άδεια και ασφάλεια και σίγουρα χωρίς δίπλωμα μιας και όπως προείπα μιλάμε για ανήλικα παιδιά.
Ειδικά στο χωριό μου την Κανδήλα το φαινόμενο είναι πολύ διαδεδομένο, αλλά τα ίδια συμβαίνουν και στα άλλα χωριά της περιοχής μας, για να μην πω ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Σαν δαίμονες είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ, περνάνε με τέρμα το γκάζι μέσα από τα χωριά, διοργανώνουν κόντρες με στοιχήματα στην μεγάλη ευθεία του Αστακού έξω από το Μύτικα τα βράδια.
Περπατώ στο δρόμο και όταν βλέπω να περνά μικρό παιδί με μηχανάκι προσεύχομαι και λέω «Χριστέ μου φύλαξε το». Ποια είναι η λύση γι αυτό το πρόβλημα; Οι πιο πολλοί θα πείτε η Αστυνομία, που είναι η Αστυνομία να ελέγξει; Δεν είναι αυτή η λύση αγαπητοί συμπατριώτες, αυτή είναι η καταστολή του προβλήματος. Το ερώτημα που πρέπει όλοι να σκεφτούμε είναι που είναι αυτοί οι γονείς; Πως μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα μεσημέρια και τα βράδια όταν το παιδί τους στη κρισιμότερη φάση της ζωής του, την εφηβεία, όπου έχει άγνοια κινδύνου, όπου έχει μέσα του τη τάση της επίδειξης και της προβολής, όπου το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής, αυτό βρίσκεται καβάλα στο θάνατο και τον προκαλεί.
Δεν ξέρω τι καιροί είναι αυτοί που ζούμε, πραγματικά δεν ξέρω πως φτάσαμε εδώ….

11 σχόλια:

  1. επισης καποιοι περνανε μεσα απο την αγορα του μυτικα το καλοκαιρι τα βραδια που ο δρομος ειναι κλειστος και γεματη μικρα παιδια για να δειξουν οτι ειναι μαγκες και δεν υπολογιζουν κανεναν. και δεν ειναι μικρα παιδια, στο μυαλο τουλαχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΛΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΟΝΕΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΒΟΙΟΥΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ , ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μιχανακια σας έβγαλαν τα ματιά δεν κοιταται να κανταΐφι κάτι με τις τιμές που έχεται διώξει όλους τους τουρίστες και άσε εμάς να ασχοληθούμε με τα μιχανακια μας. Καλό ξιμερομα βαρνακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρέπει να κοίταξεται αλά προβλήματα που υπάρχουν στο μυτικα και μετά βλέπουμε και τι θα γίνει και με τα μιχανακιαμας τα ξαναλέμε παιδάκια βαρνακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΒΑΡΝΑΚΑ.....................................].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γινεται να παει ο καφες στο Μυτικα 30 ευρω? Και η βενζινα 5 ευρω το λιτρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν το ποτάμι θα παει ανάποδα θα γίνει και αυτό Βάρνακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζω τα παραπάνω σχόλια και αναρωτιέμαι: Γιατί ότι πρόβλημα κι αν αναδείξει κάποιος στα blog στο τέλος καταλήγουν μερικοί να δυσφημίζουν τον Μύτικα; πραγματικά δεν έχω καταλάβει σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που επισήμανε κάποιος παραπάνω - τα μηχανάκια - , που κολλάνε οι τιμές του Μύτικα;
    Σταματήστε να ασχολήστε μ' αυτά και κοιτάξετε την ουσία του προβλήματος, και βέβαια ο θόρυβος και οι εξατμήσεις θα έλεγα εγώ είναι το λιγότερο , το πολύ σοβαρό είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν τα παιδιά. Εδώ μιλάμε για την ζωή τους, και δεν θα αναφερθώ σε παραδείγματα γιατί μας πονάει όλους.
    Ας το σκεφτούμε καλύτερα οι γονείς και ας αφήσουμε κατά μέρος τα πάθη και τις ζήλιες.
    Και τέλος όσοι ενοχλούνται από τις τιμές του Μύτικα γιατί έρχονται και δεν πάνε κάπου αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΒΑΡΝΑΚΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς αυτή είναι η μίζερη πραγματικότητα..
    Διαβάζεις μερικά σχόλια και απογοητεύεσαι..
    Δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες για να αλλάξει η νοοτροπία όλων μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.