Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση. Αυτό είναι μικροπρέπεια και κατάντια.


Πληροφορήθηκα χθες, ότι ο κύριος Ηλίας Γεωργαλής με τους συνεργάτες του, κυρίους Λευτέρη Μάντζαρη και Νίκο Σκάτζα, πήγαν στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Αστακού και με την Αστυνομία σταμάτησαν τις εργασίες τοποθέτησης ΠΑΡΚΕ στο κλειστό, οι οποίες γινόντουσαν με δωρεά του κυρίου Αποστόλη Πανταζή, επειδή το εν λόγω κλειστό όταν έγινε το 1988 δεν είχε οικοδομική άδεια, όπως εξ’ άλλου όλα τα Δημόσια Κτήρια τότε, όπως και το Λύκειο Αστακού, το οποίο κατασκευάστηκε από τον ΟΣΚ και την Νομαρχία.
Για το νέο κλειστό το οποίο ξεκίνησε στην θητεία μου, ως Δημάρχου Αστακού και εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και θα είναι ένα Παλάτι για τον αθλητισμό, όχι μόνο εκδώσαμε οικοδομική άδεια, αλλά για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να κάνουμε πρώτα τοπικό ρυμοτομικό, γιατί ήταν εκτός σχεδίου Πόλης και επιπλέον και άδεια πρόσβασης στον Δημόσιο δρόμο.
Αυτό που κάνατε κύριε Γεωργαλή μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι και ηθικό!!! Είναι εξαιρετικά ανήθικο και μικροπρεπές. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά κατάντια!!! Φαίνεται πως κάτι ήξερε ο λαός του Ξηρομέρου, που με το ζόρι σας έδωσε 10% !!! Θα πρέπει να το αντιληφθείτε , ότι οι εκλογές τελείωσαν και δεν είναι ντροπή να χάσει κανείς τις εκλογές, αλλά ντροπή είναι να κάνει μικροπρέπειες!!!.
Νομίζετε πως με τέτοια τερτίπια θα κερδίσετε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας; Ή νομίζετε πως με τέτοιες μικροπρέπειες κάνετε κακό στον κύριο Γαλούνη και στον κύριο Πανταζή; Κακό κάνετε στην κοινωνία ,στην νεολαία μας και στον τόπο γενικά.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε. Όταν πήραμε απόφαση να μπαζώσουμε τα βούρλα στην Βλύχα δίπλα στο καρνάγιο, κάνατε μέχρι μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, αλλά εγώ σας αγνόησα, ολοκληρώνοντας το έργο και εξωραΐζοντας και αναβαθμίζοντας την περιοχή, ο δε Εισαγγελέας σας «έγραψε κανονικά» πετώντας την μηνυτήρια αναφορά σας στα σκουπίδια!!!
Κύριε Δήμαρχε εγώ θέλω να σας παρακαλέσω να εντάξετε στο πρόγραμμα σας, αυτό τον χώρο για τον οποίο ο κύριος Γεωργαλής μας έστειλε στον Εισαγγελέα, χωρίς να καταφέρει τίποτα, να τον στρώσετε με γκαζόν, να φυτέψετε δένδρα και να βάλετε παγκάκια, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εικόνα στην είσοδο της Πόλης μήπως επιτέλους αναληφθεί ο κύριος Γεωργαλής πόσο κοντόφθαλμα βλέπει τα πράγματα κάποιες φορές !!!!
Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πανταζή, αγαπητέ Αποστόλη, εγώ σας είχα πει ότι δεν σας στήριξα, αλλά σε κάθε καλή ενέργεια όπως αυτή, η οποία αναβαθμίζει τον τόπο μας θα είμαι δίπλα σας. Αυτούς τους κυρίους αγνοήστε τους. Μην «μασάτε» στις ψευτοαπειλές κάποιων ψευτο-ΣΥΡΙΖΑ-δων. Θα πρέπει να ξέρετε πως για την τσιμεντόστρωση του μόλου μπροστά στο ΚΤΕΛ, που ένας κομπλεξικός Λιμενάρχης μας φόρτωσε με μηνύσεις, ότι όλοι, εργολάβοι, εργάτες, Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής, απαλλάχτηκαν από τα Δικαστήρια!!!!
Γι΄ αυτό σας προτρέπω καλέστε τον Λαό του Αστακού να κάνουμε κατάληψη στο Γυμνάσιο (κατάληψη όχι για να το γκρεμίσουμε, όπως δυστυχώς έκαναν κάποιοι μαθητές σε κάποιες καταλήψεις, αλλά για να το αναβαθμίσουμε κάνοντας ΠΑΡΚΕ το δάπεδο). Θα κλειδώσουμε τις πόρτες με λουκέτα και τα συνεργεία μέσα σε μια μέρα θα τελειώσουν. Εγώ δηλώνω πως θα είμαι εκεί πρώτος. Και εάν τολμήσουν αυτά τα λεβεντόπαιδα να έρθουν, θα τους πετάξουμε με τις κλωτσιές «έξω από τον οίκο του πατρός μας». Εάν έχουν τα κότσια ας φέρουν Εισαγγελέα με τα ΜΑΤ να κόψουν τις αλυσίδες και να μας πάνε αυτόφωρο. Μέχρι να γίνει το δικαστήριο ο κύριος Κάκκος (ο οποίος είχε κάνει και την μελέτη του έργου, με το οποίο δημοπρατήθηκε το κλειστό, στον οποίο η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αναθέσει την πράξη νομιμοποίησης και έκδοσης οικοδομικής αδείας, η οποία θα στοιχίσει 15.000 ΕΥΡΩ (αυτό τους ικανοποιεί;), θα έχει εκδώσει την οικοδομική άδεια και τότε στον κύριο Γεωργαλή και στην παρέα του θα έχει μείνει η μικροπρέπεια και στην κοινωνία θα έχει μείνει το ΠΑΡΚΕ στο κλειστό. Και τότε που το κλειστό θα έχει οικοδομική άδεια, δεν χρειάζεται καμία άδεια για να στρωθεί το δάπεδο με ΠΑΡΚΕ. Αυτά όμως είναι απλά νομικά τερτίπια και τίποτα άλλο.!!!!
Κύριε Πανταζή, αγαπητέ Αποστόλη, εγώ σε αντιδιαστολή με τον κύριο Γεωργαλή και την παρέα του, θέλω να σε ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ, γιατί έδωσες εντολή σε μηχανικό να ετοιμάσει το απορριμματοφόρο MERCEDES, γιατί είναι πραγματικό αστέρι, το οποίο μας είχε κάνει δωρεά η Ιχθυοκαλλιέργεια ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, στο οποίο δυστυχώς κάποιοι έσπασαν τα τζάμια και το παρμπρίζ και ξήλωσαν το ταμπλό (εμείς λόγω αυτών των δολιοφθορών τα βάζαμε σε νοικιασμένη αποθήκη).
(Έτσι για την ιστορία σου γνωρίζω ότι λίγο πριν παραδώσω τον Νοέμβριο του 2010 πλήρωσα από δικά μου χρήματα στον Συμβολαιογράφο στην Πάτρα για να γίνει η μεταβίβαση του αυτοκίνητου από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στον Δήμο Αστακού 1750 ΕΥΡΩ). Ο φάκελος του αυτοκινήτου είναι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφού περάσει ΚΤΕΟ, παίρνει πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας. Και πάλι συγχαρητήρια. Το αυτοκίνητο είναι ΑΣΤΕΡΙ.!!!
Εγώ πάντως, για όποιον στο όνομα της κατ’ επίφασή νομιμότητος με τερτίπια εμποδίζει δωρητές, να προσφέρουν στην κοινωνία, δεν αισθάνομαι οργή, αλλά οίκτο!!!

Αστακός 22/8/2014

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

5 σχόλια:

  1. Τα κοινωνικά ζητήματα ρυθμίζονται απο νόμους, δεν ρυθμίζονται απ΄τις απόψεις ή την αίσθηση περί ηθικής οιουδήποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πήγα ούτε στην αστυνομία ούτε στο Γυμνάσιο.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με τις κινήσεις της Συμπολιτείας στο θέμα του κλειστού,οι οποίες δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το παραλήρημα του πρώην.
    Άρα τα πάντα περί εμπάθειας και κατάντιας επιστρέφονται.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Μάντζαρης Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς OSTRIA. Μπήκα στο ιστολόγιό σου και είδα ενδιαφέρουσες αναρτήσεις για την καταπάτηση των δικαιωμάτων στην ΑΜΕΡΙΚΗ και την ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ. Μαζί σου.Όταν όμως μιλάμε για την καταπάτηση του δημόσιου χώρου στον τόπο μας τότε καλύτερα να κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρά πρέπει να πάρει κανείς υπόψη του τις "επαναστατικές" σου θεωρίες. Να σου θυμίσω ένα στίχο του συντρόφου σου Βολφ Μπίρμαν " ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος... που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά, αρκεί να έχει γεμάτη την κοιλιά και επαναστάσεις στο όνειρό του αναζητεί, τον έχω ΣΙΧΑΘΕΙ.

    VENCEREMOS (με το Γαλούνη, το Στάικο, τον Πανταζή και τα άλλα παιδιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει επιτέλους να λάβει τέλος η εποχή όπου οι Δήμαρχοι έκαναν ότι τους κατέβαζε η κούτρα τους. Εμείς εδώ στο Μύτικα αυτό το βιώσαμε με το λιμάνι. Κάποιος Πρόεδρος είπε κάποτε ότι το λιμάνι πρέπει να γίνει στο κάτω Μύτικα και όχι στον Βούλκο που ήταν το ορθό και θα ήταν ποιο εύκολο, ποιο φτηνό και με μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
    Ξεκίνησε λοιπόν το λιμάνι χωρίς άδειες, χωρίς μελέτες, χωρίς τίποτα. Μετά ένας άλλος είπε να αλλάξει λίγο η θέση του και έτσι βρεθήκαμε με λιμάνι με κυματοθραύστη στην εσωτερική του πλευρά και μώλο στην απ’ έξω (!!!), χωρίς φώτα, και χωρίς υποδομές.
    Μετά κάποιος άλλος έξυπνος δήμαρχος για τους δικούς του λόγους, σκέφτηκε να κολλήσει μια μαρίνα από δίπλα εξαπατώντας την πολιτεία ότι πρόκειται για αλιευτικό καταφύγιο, με ψευδείς βεβαιώσεις ότι εκεί δεν υπήρχε παραλία λουομένων και χίλιες δυο αμαρτίες. Το σταμάτησε το ΣΤΕ και ο Μύτικας καταδικάστηκε με ένα βουλιαγμένο λιμάνι και μία ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή που κανείς δεν έχει δώσει λόγο.
    Επίσης η λάθος χωροθέτηση του λιμανιού σταμάτησε τον μηχανισμό μεταφοράς φερτών με αποτέλεσμα η διάβρωση να αρχίζει να κατατρώει σιγά σιγά τον πάνω Μύτικα.
    Ως εδώ με τους ανεξέλεγκτους Δημάρχους. Να μπει το παρκέ στο κλειστό και ότι άλλο επιτρέπεται ακολουθώντας τα νόμιμα. Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.