Δελτίο τύπου του Αίολου προς αποκατάσταση της αλήθειας για το στέγαστρο στο Γυμνάσιο Αστακού



Προς αποκατάσταση της αλήθειας λόγω των τελευταίων γεγονότων που αφορούν το στέγαστρο στο Γυμνάσιο Αστακού θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:
  • Στα τέλη Μαΐου ενημερωθήκαμε επίσημα ότι το στέγαστρο στο οποίο γινόταν και γίνεται χρήση από το Γυμνάσιο αλλά και από τον σύλλογό μας, δεν πληρεί τις απαραίτητες άδειες για να λειτουργεί ως κλειστό γυμναστήριο.
  • Καταθέσαμε αίτημα προς τον Δήμο Ξηρομέρου όπου ζητούσαμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες νομιμοποίησης ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του συλλόγου μας.
  • Σε άτυπη συνάντηση μετά από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων, εκπροσώπου του συλλόγου μας αλλά και του νεοεκλεγείς Δημάρχου και Δημοτικών συμβούλων, μας δόθηκε η δέσμευση ότι άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αποκτηθεί η άδεια χρήσης που απαιτείται.
  • Επισημάναμε ότι οι όποιες εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του σχολείου.
  • Φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου και δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια από την πλευρά της Δημοτικής αρχής , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός από την πλευρά μας τόσο για τα αγωνιστικά τμήματα όσο και για τα τμήματα υποδομής.
  • Απευθυνθήκαμε προφορικά στον νέο Δήμαρχο Ξηρομέρου Γαλούνη Ερωτόκριτο, ο οποίος μας έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις της νέας Δημοτικής αρχής είναι η νομιμοποίηση του κτιρίου το συντομότερο δυνατόν.
  • Ενημερώσαμε τον νέο Δήμαρχο ότι επιθυμία του κυρίου Απόστολου Ν. Πανταζή είναι η χορηγία προμήθειας και εγκατάστασης πατώματος παρκέ που θα καλύπτει όλες τις επίσημες προδιαγραφές που απαιτούνται, για το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου, προς τον Δήμο Ξηρομέρου.
  • Πήραμε την άτυπη άδεια λόγω της πίεσης του χρόνου ,ώστε η τοποθέτηση να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα οι εργασίες να έχουν τελειώσει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και στην συνέχεια να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποδοχή της δωρεάς.
  • Επειδή η προμήθεια και η εγκατάσταση του παρκέ δεν θα βαρύνει τον Δημοτικό προϋπολογισμό και πρόκειται για εργασίες που δεν αφορούν κάποιου είδους οικοδομικών παρεμβάσεων στο κτίριο ,έχοντας την αυτονόητη στήριξη υποθέσαμε όλων , ξεκίνησαν και οι εργασίες.
  • Με μεγάλη μας λύπη όμως διαπιστώσαμε ότι η ευαισθησία κάποιων είναι αλα καρτ (βλέπε κατασκευή αποδυτηρίων) για τα οποία μόνο συγχαρητήρια μπορεί να δώσει κάποιος, τόσο σε αυτόν που ανέλαβε το κόστος, όσο και σε αυτούς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία κατασκευής τους.
Τέλος θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σε κάποιες απορίες που μας έχουν τεθεί:
  1. Το κλειστό γυμναστήριο αποτελεί Δημοτική περιουσία σε σχολικό χώρο και αρμόδιος για την χρήση και λειτουργία είναι ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αστακού.
  2. Ο σύλλογός μας είναι φιλοξενούμενος σε αυτόν τον χώρο, όπως και οποιασδήποτε άλλος σύλλογος το ζητήσει (θα υπάρχει ένσταση για τα συμπαθέστατα τετράποδα του Ιππικού Ομίλου).
  3. Το παρκέ μετά την αποδοχή της δωρεάς αποτελεί Δημοτική περιουσία.
  4. ΟΧΙ, δεν είναι στις προθέσεις μας να σκεπάζουμε το παρκέ με μουσαμάδες μετά τις προπονήσεις (υπάρχει τέτοιο παρκέ;)
  5. ΟΧΙ, δεν θα ζυγίζουμε τους μαθητές για να τους επιτραπεί η είσοδος.
  6. ΟΧΙ, δεν έχουμε ορίσει υπεύθυνο που θα απαγορεύει στους μαθητές να μπαίνουν στο γυμναστήριο όταν βρέχει.
  7. ΟΧΙ, δεν έχουμε κάνει τρύπες στο παρκέ για να παίζει μίνι γκολφ ο κύριος Πανταζής.
  8. ΟΧΙ, οι μαθητές και οι αθλητές θα μπορούν να τρέχουν στο παρκέ χωρίς να «γλιστρούν».
  9. OΧΙ, ο κύριος Πανταζής δεν θα πάρει μαζί του το παρκέ, αν κάποια στιγμή αποχωρήσει από το ΔΣ του ΑΙΟΛΟΥ Αστακού.
  10. ΝΑΙ, θα το θεωρήσουμε ως παράσημο αν μας βάλουν φυλακή για το παρκέ, όπως κάποιοι άφησαν να εννοηθεί.
ΔΣ ΑΜΣ ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

3 σχόλια:

  1. Κύριε Λύχνο , που τυχαίνει να είστε και εκπαιδευτικός , αλλά έχετε διατελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος και γνωρίζετε πολύ καλά τα πράγματα, θερμά συγχαρητήρια για το κείμενο απάντηση στις μικροψυχίες . Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι εκτός από την νομιμότητα – νομιμοφάνεια –τυπολατρία υπάρχει και η ουσία. Υπάρχει και η ουσία του εθελοντισμού , τον οποίο υπηρετείτε εσείς στον Αίολο και κάποιοι άλλοι στους άλλους συλλόγους.
    Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
    Πώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άτυπη άδεια από ποιόν δεν μας λεει. Ας τα κάνουμε τότε όλα ατυπα και όποιον πάρει η μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Πρώτη τετραετία Σαμαρά 1998-2002,ο κύριος Στάικος, παραιτήθηκε από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος γιατί ο τότε Δήμαρχος κύριος Σαμαράς άρχισε να κατασκευάζει το νηπιαγωγείο στο προαύλιο του Δημητρούκειου Δημοτικού Σχολείου στο Βασιλόπουλο, καταγγέλλοντας ότι δεν είχε άδειες, μελέτες κτλ και απαίτησε να σταματήσουν τα έργα, όπως και έγινε .Υποσχέθηκε ότι το πρώτο έργο που θα κάνει όταν γίνει Δήμαρχος θα ειναι η ανέγερση του Νηπιαγωγείου με νόμιμες διαδικασίες. Σήμερα το νηπιαγωγείο είναι ακόμα κουφάρι όπως όταν σταμάτησαν τα έργα εκείνη την εποχή και παρότι ο κύριος Στάικος έγινε Δήμαρχος.
    Η.Νομιμότητα είναι νομιμότητα και η παρανομία, παρανομία, όποιος παραβιάζει την νομιμότητα είναι παράνομος και όποιος παρανομεί είναι υπόλογος στις Αρχές του κράτους .Η οποια άλλη εξήγηση δίνεται εξηπηρετεί προσωπικά- πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία και τον υγιεί αθλητισμό. Νομιμότητα αλα καρτ μας προτείνει ο πρώην Δήμαρχος επικίνδυνη άποψη, δεν συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.