Μεγάλες καταστροφές στο Βάρνακα. Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου δίπλα από το Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας.



Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Πολύζος.
Πρόεδρος Τ.Κ. Βάρνακα.

Κατέρρευσε το τοιχίο αντιστήριξης του δρόμου (θέση Γλώσσες) δίπλα από το Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας που οδηγεί στον Παλιό Βάρνακα. Περίπου 50 οικογένειες κτηνοτρόφων δεν έχουν πρόσβαση στις κτηνοτροφικές τους μονάδες.
Επίσης είχαμε υπερχείλιση του χειμάρρου που διασχίζει το χωριό στην θέση "γέφυρα" με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια και αγροκτήματα. Συνέργεια του Δήμου Ξηρομέρου δίνουν πραγματικά μάχη, αφού οι ζημιές είναι μεγάλες όχι μόνο στο Βάρνακα αλλά και σε όλη την Αλυζία.







4 σχόλια:

  1. Οχι μονο να βαζωμε φωτο του δρομου αλλα να λεμε και ποιοσ το εφτιαξε αρπακολατζιδικα,.
    Δε φταιει η βροχα που πεφτει αλλα οι ανθρωποι που τα φτιαχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω δει το σημείο. Πρέπει να συνταχθεί άμεσα μελέτη.
    Διευθέτηση της κοίτης του χειμάρρου.
    Κατασκευή νέου τοιχίου αντιστήριξης με συνδυασμό βαρέως τύπου "σαρζανέτ" στο αντιπρανές.
    Δεύτερη λύση, εκβραχισμοί και νέα όδευση εσώτερον στο πρανές, πολύ δύσκολη και ίσως απαγορευτική τεχνικώς, λόγω της απότομης μεγάλης κλίσης του πρανούς. Κίνδυνοι πτώσεων βράχων. Μπορεί να γίνει συνδυασμός των δύο λύσεων.Δύσκολο και δαπανηρό αλλά επείγον και αναγκαίο έργο, λόγω αποκλεισμού παλαιού Βάρνακα, εκκλησίας και κτηνοτροφικών -αγροτικών δραστηριοτήτων.
    Όσον αφορά τη γέφυρα, απαιτείται καθαρισμός και διαπλάτυνση- εκβάθυνση-ευθυγράμμιση του χειμάρρου στα κατάντη (μετά) της γέφυρας για όσο μήκος απαιτείται για να διοχετεύονται μεγαλύτερες ποσότητες νερού χωρίς εμπόδια και να μη εμφανίζεται "φούσκωμα νερού στη γέφυρα. Χρήστος Κολοβός Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που λέτε κύριε κολοβε τα ξέρει και η κουτσή Μαρία.... Και ακόμα καλύτερα οι εργολάβοι... Αλλά πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε... Τόσα χρόνια το γεφύρι στενό λένε όλοι και γεφύρι δεν ανοίγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ φίλε, απλά έγραψα από τεχνικής πλευράς πως θα δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μιλώντας γενικά θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάδες παθογένειες. Είναι γνωστό ότι αυτά συμβαίνουν σε κάθε περιοχή της χώρας αλλά και σ ολο το κόσμο. Οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Όλοι φταίμε. Το κράτος, οι πολεοδομίες, οι δήμοι, τα δασαρχεία, αλλά και εμεις οι πολίτες. Παράνομα μπαζώματα χειμάρρων και ρεμάτων για αύξηση οικοπέδων - χωραφιών. Δρόμοι πάνω σε κοίτες χειμάρρων. Μη καθαρισμοί φρεατίων. Πρόχειρα, χωρίς μελέτη και μελλοντικό -περιβαλλοντικό σχεδιασμό έργα . "Εργολαβικές αστοχίες" κλπ. Η φύση εκδικείται. χ.κ

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.