Σε οικονομική δυσπραγία ο Δήμος Ξηρομέρου. Μήπως η λύση είναι η είσπραξη των οφειλομένων (θετική ζημία);


Σε παλαιότερη ανάρτηση μας (δείτε εδώ) είχαμε θέσει το θέμα των ανείσπρακτων οφειλών (θετική ζημία), προς τον Δήμο Ξηρομέρου με αφορμή την τοποθέτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην συμβούλου κ. Σπύρου Λύτρα, ο οποίος προσδιόρισε την θετική ζημία περί τα 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Με αφορμή αυτήν την ανάρτηση μας, με σχετική του παρέμβαση (δείτε εδώ) ο πρώην αλλά και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τζαχρήστας, μας έδωσε πιο αναλυτικά στοιχεία προσδιορίζοντας μας την θετική ζημία του Δήμου κοντά στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.
Εμείς θα θυμηθούμε επίσης την υπόθεση των οφειλών, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο κ. Πυθαγόρα Σαμαρά της «Αστακός Τέρμιναλ» (δείτε εδώ), η οποία σύμφωνα με τότε δηλώσεις φερόταν να χρωστά στον Δήμο το τεράστιο ποσό των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Είχαμε ακούσει για αγωγές και δικαστήρια. Αυτή η υπόθεση που βρίσκεται; Προχώρησε; Σταμάτησε; Υπήρξε συμβιβασμός; Καταβλήθηκαν χρήματα στον Δήμο; Εμείς ψάξαμε, ρωτήσαμε, αλλά κανείς δεν ξέρει να μας απαντήσει.
Εμείς από πλευράς μας θεωρούμε το θέμα των οφειλών προς τον Δήμο Ξηρομέρου πάρα πολύ σοβαρό. Τα ποσά είναι μεγάλα και προκαλούν και η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει λογοδοσία για το τι πρόκειται να κάνει γι αυτό. Διακινούνται φήμες για επιλεκτικά συγχωροχάρτια και για επιλεκτικά στραβά μάτια.
Η πρόσφατη πρόσκληση του Δήμου για ρύθμιση οφειλών (δείτε εδώ) προχωρά; Δεν πρέπει κάποια στιγμή οι δημότες να έχουμε ενημέρωση;
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημότες που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο, κάποιοι τους ονομάζουν κορόιδα, και δημότες που δεν πληρώνουν.
Ποιοι είναι αυτοί που εξ επαγγέλματος χρωστάνε και δεν είναι προϊόντος της οικονομικής χρήσης; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους θα μας κάνει να καταλάβουμε πολλά.
Εννοείται για τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική δυσκολία, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη αντιμετώπιση.

5 σχόλια:

  1. τους εθνικους μπαταχτσηδες δεν προκειται να τους ακουμπησει και να τους μαθει κανεις.
    ειναι παντα με ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το συγκεκριμένο πρέπει να έρθει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

    ποιοι είναι αυτοί που χρωστάνε. ας ακούσουμε επιτέλους ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις εκλογες πρωτοι πρωτοι συμμετεχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε αναγνώστη το έχουμε επισημάνει και εμείς και κάθε πράγμα στον καιρό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. me ti upothesi tis aluzias ti ginete re paidia;;;;;;elegan loipon gia dikastiria oti tha to pame sto terma k tha logodotisoun osoi stin dikaiosini osoi kataxrastikan dimosio xrima...........alla merikoi pali evalan ta leFta stin tsepi k tha exoume sixoroxartia pali...telika EINAI POLLA TA LEFTA........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.